Israel svarar på iranskt anfall från Syrien

MELLANÖSTERN. Israel har genomfört lufträder mot mål i Syrien, enligt uppgifter i statsstyrda medier som styrks av oppositionella Syriska människorättsobservatoriet (SOHR). Syriskt luftvärn ”förhindrade israeliska luftanfall från att uppnå sina mål i söder”, rapporterar den syriska statliga nyhetsbyrån Sana.

Enligt SOHR riktades anfallen mot ett område söder om huvudstaden Damaskus.

– Lagerbyggnader där det förvaras vapen åt den syriska regimens allierade i Hizbollah och iranska soldater finns i det området, säger Rami Abdel Rahman, chef vid Storbritannienbaserade SOHR.

De israeliska försvarsstyrkorna, IDF, håller med om att de anfallit mål i Syrien, och säger att anledningen dels är förebyggande och att iranska styrkor avfyrat raketer mot israeliska civila.

Under söndagen avfyrade iranska Quds styrkor verksamma i Syrien en raket från Syrien riktad mot de israeliska Golanhöjderna.

Israel håller den syriska regimen ansvarig för allt som sker innanför Syriens gränser och varnar dem för att hota Israel eller låta andra hota Israel från Syrien. Israel kommer att göra det som behövs för att försvara sig.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

8 thoughts on “Israel svarar på iranskt anfall från Syrien

 1. Israel men än mer den judiska maktlobbyn är i mycket större grad aggressor än offer och det sedan länge.
  Rekommenderar boken, de skapade ett blodigt 1900-tal.

 2. Hizbollah skulle gärna se ett öppet krig mellan Israel/Syrien !! Måtte f-n bo i den smala landremsan,Från söder håller Hamas på att bygga tunnlar,och skicka iranska racket mot judiska orter…
  I norr finns Hizbollah,som livnär sig på krig och stridigheter uppbackade av samma herrar som de i söder….Iran ! Gemensamt kallar packet sig ”statslösa palestinier”….

   • Vänsternissar vågar sällan visa vem dom är, och där är en hel del fjollor bland vänsternissarna det är kanske därför Han/Hon inte vet vem dom är.

  • Syrien, Libyen och Ukraina var fungerande länder till dess att The Deep State, det militärindustriella komplexet och oligarkerna la sig i. Iran och Irak kan vi nog skylla på svaga presidenter i USA (Jimmy Carter och George H W Bush). Tror inte att ayatollorna hade tillåtits ta makten under Reagan och Saddam hade nog passat sig.

Kommentera