Israel svarar på iranskt anfall från Syrien


MELLANÖSTERN. Israel har genomfört lufträder mot mål i Syrien, enligt uppgifter i statsstyrda medier som styrks av oppositionella Syriska människorättsobservatoriet (SOHR). Syriskt luftvärn ”förhindrade israeliska luftanfall från att uppnå sina mål i söder”, rapporterar den syriska statliga nyhetsbyrån Sana.

Enligt SOHR riktades anfallen mot ett område söder om huvudstaden Damaskus.

– Lagerbyggnader där det förvaras vapen åt den syriska regimens allierade i Hizbollah och iranska soldater finns i det området, säger Rami Abdel Rahman, chef vid Storbritannienbaserade SOHR.

De israeliska försvarsstyrkorna, IDF, håller med om att de anfallit mål i Syrien, och säger att anledningen dels är förebyggande och att iranska styrkor avfyrat raketer mot israeliska civila.

Under söndagen avfyrade iranska Quds styrkor verksamma i Syrien en raket från Syrien riktad mot de israeliska Golanhöjderna.

Israel håller den syriska regimen ansvarig för allt som sker innanför Syriens gränser och varnar dem för att hota Israel eller låta andra hota Israel från Syrien. Israel kommer att göra det som behövs för att försvara sig.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


8 responses to “Israel svarar på iranskt anfall från Syrien

 • Sara Svensson

  Israel men än mer den judiska maktlobbyn är i mycket större grad aggressor än offer och det sedan länge.
  Rekommenderar boken, de skapade ett blodigt 1900-tal.

  Gilla

 • Stenbock

  Hizbollah skulle gärna se ett öppet krig mellan Israel/Syrien !! Måtte f-n bo i den smala landremsan,Från söder håller Hamas på att bygga tunnlar,och skicka iranska racket mot judiska orter…
  I norr finns Hizbollah,som livnär sig på krig och stridigheter uppbackade av samma herrar som de i söder….Iran ! Gemensamt kallar packet sig ”statslösa palestinier”….

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Israel bestämmer !

  Gilla

 • Sara

  Israel, bort med tassarna från Syrien.
  USA, sluta sponsra dessa aggressioner.

  Gilla

  • Pettersson

   Sara, Anders, Alan eller vad du nu heter.Kan du inte bestämma dig för ett alias…

   Gilla

   • Tony

    Vänsternissar vågar sällan visa vem dom är, och där är en hel del fjollor bland vänsternissarna det är kanske därför Han/Hon inte vet vem dom är.

    Gilla

  • Argus

   Syrien, Libyen och Ukraina var fungerande länder till dess att The Deep State, det militärindustriella komplexet och oligarkerna la sig i. Iran och Irak kan vi nog skylla på svaga presidenter i USA (Jimmy Carter och George H W Bush). Tror inte att ayatollorna hade tillåtits ta makten under Reagan och Saddam hade nog passat sig.

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: