Färdtjänstbilar tas i beslag i Malmö


BROTTSLIGHET. Den socialdemokratiska kalifatet Malmö fortsätter att leverera.  Ringduve Taxi som kör sjukresor och färdtjänst åt Region Skåne är på väg att bli av med sammanlagt 37 bilar. Kronofogden började i dag på morgonen stoppa taxiföretagets bilar eftersom leverantören, Ford, inte får in sina leasingavgifter. Tidigare kördes även skolskjutsar men efter skjutningar!!! mot företagets bilar avslutade kommunen samarbetet den 21 december 2018. Varför kommunen inte sa upp hela avtalet är oklart. 

Ringduve taxi begärdes nyligen i konkurs men den sköts upp! Skatteskulderna uppgår för närvarand till c:a 4,5 miljoner kronor. Till det kommer skulderna för bilarna och till andra leverantörer.

-Pettersson noterar att ägarna verkar leva gott ändå…

TIDIGARE 2018-11-30. Skolskjuts i skottlinjen för taxikrig i Malmö

BROTTSLIGHET. Flera våldsdåd har skett mot taxibolag i Malmö under hösten. Alla händelserna ser ut att vara riktade mot företaget Ringduve taxi, som i huvudsak kör skol- och sjukresor.

Mitt i konflikten finns 270 skolbarn och kommunen ser nu över möjligheterna att häva avtalet med bolaget i förtid, rapporterar P4 Malmöhus.

– Vi ser allvarligt på det här och förstår att det kan finnas föräldrar som är oroliga, säger Carina Tempel, servicedirektör på Malmö stad.

-Pettersson antar att det blir förtjänst på lite sikt. Ringduve taxi gick nyligen i konkurs, med miljonskulder till anställda och skatteverket.

 • VD är Mohammad Shiravand, ägare är eller var vid konkursen Mohammad Shiravand och Afshin Khosravani.  Afshin.

Ringduve Taxi Beställningscentral AB, 556639-1578 Malmö

Här är Mohammad Shiravand styrelseordförande, RD Taxi Beställningscentral AB, 556937-4548 Malmö

Sammanlagt knappt 7 miljoner i förlust på dessa två bolag, men det finns fler. Konstigt nog verkar ägarna leva ståndsmässigt ändå…

Avregleringen av taxi-branschen är en katastrof, och det fortsätter i bransch efter bransch, några få exempel nedan. Använd sökrutan för fler…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 


10 responses to “Färdtjänstbilar tas i beslag i Malmö

 • Suzie

  Här i västra götalandsregionen är det mycket kaos med färdtjänstens taxibolag och deras chaufförer och detta borde granskas djupt,frågan är vem ska göra den granskningen? Då jag har mycket med färdtjänsten att göra så vet jag att det har inte fungerat med alla nya taxibolag som det ingåtts avtal med och kontrakt har måst brytas i förtid etc. Jag kan säga att det är väldigt osäkert om taxi kommer överhuvudtaget på avtalad tid och dag,många nyanlända snabbspårs taxichaufförer klarar inte av vare sig språket eller förstår sig på gps, flera av dem gör egna avstickare från arbetschemat/hämtningar etc,jag tror att diligensen på vilda västern tiden fungerande bättre än dagens färdtjänsttaxi,tyvärr. Det verkar som att alla svenska chaufförer som kör taxi och buss skall bytas ut mot snabbspårschaufförer från tredje världen,detta har jag hört från branschfolk. Det finns naturligtvis bra,ärliga och duktiga utländska chaufförer också såklart men det är de oseriösa som man måste sätta åt och framförallt måste den svenska fegheten/underlåtenheten att alltid se mellan fingrarna /låtsas som ingenting när lagbrott,avtalsbrott och fuskande sker mitt framför ögonen pga skräcken för den sk värdegrunden.Ansvar ,ordning och reda och seriositet måste utkrävas av alla aktörer på marknaden oavsett hudfärg/etnicitet.Lagar och regler måste gälla lika för alla.

  Gilla

 • Tomas

  Tänk dock på att det är vanligt att svenska myndigheter jobbar utanför lagen. Kronofogden är en sådan myndighet.

  De använder våld för att göra så och tar Pursvenskars egendom utan att den drabbade får möjlighet till rättvis rättegång.

  Det förekommer att den drabbade inte får någon rättslig prövning över huvud taget. Det benämns som ”rån” i Brottsbalken.

  Då Sveriges Offentliga Makt (=myndigheterna) lägger händer utanför lagen så är det brott.

  Så kan de förfara mot Pursvenskar p.g.a. korruptionen i det så kallade rättsväsendet.

  Ingen offentlig tjänsteman utreds av polis och åklagare då de begått brott. Brotten kommer, (nästan), aldrig till rätten. Endast
  corruptio-sweden.blogspot.com känner jag till som har tagit upp problemet. Och han har blivit trött.

  Tjänsteansvar finns i Brottsbalken Kap 20.

  (Det finns fall som givit mig ovanstående åsikter.)

  Med vänlig hälsning
  Tomas.
  Trött.

  PS. Lägga händer kallas ibland för handläggning. Ds.

  Gilla

 • Ingvar Gustavsson

  Orhan Hussein bor trångt 8 personer i en tvåa 🙂 https://www.merinfo.se/person/Malm%C3%B6/Orhan-Hussein-1973/bqw5q-303ja

  Gilla

 • Ingvar Gustavsson

  Orhan Hussein verkar leda det nu han har fler företag cafe frisör konsultverksamhet https://www.allabolag.se/bolagslista/orhan-hussein/e464d5aa47e767c6198e6c894aa4c813

  Gilla

 • Kent

  Ska pensionerna räddas så måste vi ha företagsamma invandrare.
  Skulle vara intressant att se hur mycket som har pumpats in i olika stöd i företaget.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: