V släpper fram Löfven och kommer med tomma hot


REGERINGSBILDNINGEN. Vänsterpartiet kommer släppa fram Stefan Löfven som statsminister, meddelar Jonas Sjöstedt (V) på en pressträff. – Vi har kommit överens på ett antal punkter. Klausulen om att V inte skulle få politiskt inflytande är nu i praktiken tillintetgjord, säger Sjöstedt. 

Samtidigt säger han att V fått ”blankt nej” på sin begäran om att de delar i överenskommelsen med C, L och MP som rör arbetsrätt och marknadshyror ska tas bort. Därför presenterar Sjöstedt ett ”misstroendelöfte”, om regeringen lägger fram förslag om marknadshyror eller urholkad arbetsrätt kommer partiet att fälla regeringen Löfvens avgång.

– Låt det vara tydligt: Vi är inte en del av deras överenskommelse, vi är vänsteroppositionen, avslutar Sjöstedt.

-Pettersson säger att sällan har någon kommit med så tomma hot som Jonas Sjöstedt. Han kan inte fälla någon regering,

Regeringen kommer att ha 116 mandat i riksdagen, med C och L har de 167 mandat.

Jonas har 28 mandat, han kan hota hur mycket han vill men han måste ha SD, M och KD med sig och det är tveksamt om han får på de frågor han tar upp, eller ens någon fråga. Vill han avsätta regeringen måste herr Sjöstedt ta hjälp av SD.

Kortfattat: Jonas Sjöstedt och V la sig platt för S och Löfven.

Antal riksdagsledamöter enligt valet den 9 september 2018.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


49 responses to “V släpper fram Löfven och kommer med tomma hot

 • Sea Gull

  ”Tjuv och rackarspel ”! Allas lika värde? Har statsministern mfl.gett någon definition på vad/ vem/ vilka är?

  Gilla

 • Grune

  Tomma bössor skramlar mest.

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Till och med Dinamarca är besviken på Sjöstedt och använder uttrycket tomma ord !
  Det säger inte lite det.

  Gilla

 • Ragnar Ask

  Det här var ju som sagt väntat.

  Gilla

 • anne b rat

  Att denna regering kommer att halta ordentligt råder ju ingen tvekan om med tanke på att Rödluvan skall hoppa runt på endast en vänstersko.

  Gilla

 • Jack

  Nu är vi en diktatur. Det är inte längre folket som bestämmer i Sverige. Det här visar att politikerna bara använder oss som brickor i sitt smutsiga spel.

  Gilla

 • Tobbe

  Spara nu era gamla dörrmattor så vi har något att skicka till V.s kansli om de släpper igenom en vårbudget innehållande 73-punktsprogrammet.
  Har dock inte gett upp hoppet helt om en misstroendeförklaring:

  http://flamman.se/a/tolv-anledningar-till-att-trycka-rott-pa-fredag

  Gilla

 • anne b rat

  Ett enda ord räcker: BUSKIS-teater!

  Gilla

 • Tony

  Varför visar kommunisten Jonas inte upp det papper han säger sig ha fått som garanti på att Löfven tagit in Jonas i värmen, det hade ökat trovärdigheten betydligt, för socialister är i allmänhet lögnhalsar av stora mått, och jag tror inte han fått någonting, jag tror istället att Löfven fått tre dörrmattor istället för två att stryka skorna på,?

  Gilla

  • Billy Boy

   Det går obekräftade rykten på nätet att Jonas Sjöstedt (V) fått sossen Stefan Löfvens hemliga ”garantier” skrivna på sånt här papper …

   Det accepterade Jonas direkt och förklarade sig fullt nöjd med.

   Gilla

 • Tony

  Ja Sverige är verkligen en tragisk Nation, från att ha stått på översta steget på samhällsutveckling så har nu dom valda politikerna under 25 års tid ändrat färdriktningen så att vi snart kan jämställas med ett underutvecklat land i Afrika eller M.Ö? Med andra ord, Sverige är med god fart på väg rätt ner i avgrunden! Jag hoppas verkligen att kommande generationer och den nuvarande ser till att fähundarna som är ansvariga för detta får sitt rättmätiga straff!

  Gilla

 • Danne

  De förslag som inte V kan acceptera kommer ändå att gå igenom eftersom M + Kd kommer att rösta för dem.
  Det här kommer att bli ett läge med hoppande majoriteter i olika frågor.

  Tyvärr kommer den viktigaste frågan, invandringen, fortsätta i samma hjulspår. Det är t.ex. inte säkert att Sd röstar för en försämring av arbetsrätten m.m.

  Det enda som kan vara bra med detta är att blockpolitiken har raserats, åtminstone för stunden. Det kan öppna upp för mer pragmatiska förhållningssätt i viktiga frågor.
  Det rör på sig i hela Europa, fler och fler inser de problem som toppstyrningen från Eu och Fn och globala regeringar i hemlandet skapar.
  Sprickorna syns mer och mer, trots msm:s envisa försök att skyla över.

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Just det, bara tomma hot, bluff och båg.
  Kommunisten Sjöstedt ljög så han trodde sig själv på presskonferensen idag, inte ett ord var sant men det gör naturligtvis inte någonting när man är dörrmatta åt Löven som aldrig skulle jämföra V med hatobjektet nummer ett SD.

  Gilla

 • Macke

  Frågan är hur det står till med mattematik.
  Så här svarade Annie till JÅ i partiledardebatten -04.
  ”Sverige är en humanitär stormakt”.

  ”Annie Lööf faller ihop i partiledardebatten 2014”

  Gilla

 • Autodidakt

  Som Grune längre ner så bra skrivit så fattas det pengar inom snart sagt varenda område utom invandringens. Vi står nu inför en lågkonjunktur som enligt många ekonomer kan bli värre än 30´talets, detta i en tid när våra politiker sett till att vi inte är självförsörjande, och dessutom sålt eller slängt alla våra beredskapslager. De verkar hela tiden prioritera beslut som går svenska folket emot. Frankrike har fått sina ”gula västar” som dessutom nu stöds av Italien, vad kan vi hoppas på? Vi verkar ha fått Europas mest svagbegåvade politiker, och med dessa vid makten så finns det bara mer elände att se fram emot. Problemen vi står inför kommer säkert att bli så svåra att denna regering inte kan ta nödvändiga beslut, men de kommer att plåga svenskarna så mycket det går innan de avgår för vi kommer nog aldrig att få ihop tillräckligt med folk till en större demonstration för att kräva deras avgång innan de förstört allt. Stackars Sverige.

  Gilla

  • Tobbe

   Saknas inte resurser heller då det gäller att ge mångmiljardbelopp till storföretag som SCA och halvstatliga Vattenfall när det gäller de rödgrönas miljösvineri. Enligt lag är sedan dessa företag skyldiga att återställa allt efter 30 år OCH länstyrelserna har rätt enligt löag att begära att dessa pengar avsätts redan idag via bankgarantier men istället tillåter man små enmans(eller kvinno- i detta fall)bolag som Turinge Energi bildas och vem tror ni kommer att få stå för kostnaden när allt ska återställas? Kan väl aldrig vara så att TE är målvakt för svineriet?
   Vet inte vad som finns skrivet på nätet runt HMAB och deras torvbrytning när tokvänstern ansåg det vara bra miljöpolitik att bryta upp torvmyrar som tar 40000 år att bildas för att tillverka pellets som ingen ville ha. Naturligtvis sattes HMAB i konkurs så fort bidragspengarna var slut…
   Kolla gärna denna dokumentär runt vad som pågår just nu i norrbotten och som kommentar kan jag tala om för berörda gruvbolag samt sossarna att: jo, det bor folk i norrlands inland, det är jag själv ett fysiskt bevis på samt det är då mycket underlig miljöpolitik att gräva gigantiska grobar i naturskyddsområden och sedan fylla dem med 08:ornas förgiftade avföring!

   https://www.gallokdoc.com/

   Gilla

   • Tobbe

    Tror jag måste vila ögonen en stund… Miljösvineriet jag nämner är alltså vindkraftsutbyggnaden, haha. Ber om överseende med stavfelen dessutom, hehe.

    Gilla

 • Kalasbetalaren

  Det mest tragiska är inte att vänstern la sig!

  Det mest tragiska är att det fanns folk som trodde något annat!

  Islamiseringen och folkutbytet står över allt annat!

  Gilla

  • Ragnar Ask

   Just det, och som jag hävdat innan så är jag övertygad att ifall det verkligen knep till så hade varken Löfven eller Lööf tvekat att ta in VPK i sin konstellation och det i rödaste rappet.
   Man har sitt gnabb med VPK men naturligtvis är det endast SD som resten av sjuklövern verkligen vill bekämpa.

   Gilla

 • Billy Boy

  Är Jonas Sjöstedt (V), hans riksdagsledamöter, hans ledamöter i partistyrelsen och andra V-grupperingar i partiledningen, hans medlemmar i hela partiet landet runt och inte minst alla hans väljare i valet 2018 att hans Ja till Stefan Löfven (S) som statsminister och regeringsbildare innebär att det här fullkomligt misslyckade gänget under 4 år …

  … (eventuellt med smärre förändringar) åter träder in som Sveriges regering.

  Jonas Sjöstedt (V) sa flera gånger under pressträffen idag att han litar fullt ut på att Stefan Löfven (S) infriar V-kraven som de båda partiledarna kommit överens om i deras skriftliga men hemliga sidoöverenskommelse.

  Den politiskt illröde Jonas Sjöstedt är inte lite aningslös och blåögd.

  Gilla

 • Kommendanten

  7-klövisarna går i säng med varandra.
  Den ena är värre än den andra.

  De är skrävlare hela bunten och skiter i svenska folket. Det är viktigare att islamisera Sverige och hålla SD borta från den politiska arenan.

  Diktatur i allra högsta grad!

  Gilla

 • ossie

  Reaktion från Rödskrikan ??

  Gilla

 • Roland Karlsson

  Håller med både Pettersson o Skoglund. Man hade kunnat fått extra val. Man valde åter att agera dörrmatta. Tragiskt!

  Gilla

  • Langmore

   Som jag ser det är resultatet logiskt. C och L gick ut hårt i valrörelsen med att utesluta inflytande från SD. Att ett parti med ursprung ur kommunismen skulle underlätta för en högerregering är knappast troligt. Och nyval var väl heller inte troligt, för många skulle förlora på det och för få vinna på det. När väljarna spretar åt så många håll så blir det komplicerat.

   Gilla

 • Thomas

  Detta landet är helt sjukt. Finns bara smulor kvar av det en gång så trygga folkhemmet. Jag hatar genuint dessa folkförrädare som Lööf,Björklund i första hand, och strax efter Löfvén och sedan resten av pk globalisterna.
  Sverige år 2022 kommer vara ett muslimskt helvete med stackars svenskar som förskräckt tar självmord för att slippa eländet av den våg av islamister och negrer,araber och zigenare som nu dreglande står och väntar vid gränsen för att forslas in av den oheliga alliansen som EBT kallade dem.
  Häng dem högt.

  Gilla

 • Peter Skoglund

  ……… ” vi är vänsteroppositionen”, säger Sjöstedt och släpper igenom denna ”de fyras röra”.

  Nu ramlade även vänsterpartiet ihop som ett korthus i förtroende.

  En riktig ”vänsteropposition”, hade aldrig släppt igenom detta hopkok. Man hade röstat rött och tagit sikte på ett extraval.

  Finns tydligen alldeles för många ”fasadpolitiker” inom V:s riksdagsgrupp. Visste att de fanns, men att de var så många, trodde jag aldrig.

  Sjöstedt hotar också med misstroendeförklaring om inte S går V till mötes i ett par frågor. Enligt Sjöstedt finns en hemlig uppgörelse. ”– Vi har ett papper som ni aldrig kommer att få se”, sade Jonas.

  Sedan tidigare så har S en överenskommelse med MP, C och L om 73 punkter. Där ingår bland annat fri hyressättning på nybyggnationer och förändringar av arbetsrätten.

  Det är två punkter som Sjöstedt inte accepterar. Om de två förslagen läggs fram så lovar Jonas Sjöstedt att V kommer att väcka misstroendeförklaring mot Stefan Löfven och få honom avsatt.

  Vänsterpartiet har skapat sitt eget ”moment 22”. Vad var de C och L och även S/MP sa om uppgörelsen. V är inte välkomna att ha åsikter eller ändra på något i den.

  16 januari 2019 tog vänsterpartiet självrespekten ur partiet. Beklagligt.

  Gilla

  • anne b rat

   Det där pappret som Sjöstedt talar om men vägrar visa är väl ett skithuspapper eller så är det skrivet på en servett!

   Gilla

  • Langmore

   Pest eller kolera, Skoglund. Men att tro att det är lätt för ett före detta kommuniskt parti att släppa fram moderaternas höger regering det är felaktigt. Hur de än hade valt så hade det blivit fel, de hamnade i en omöjlig situation.
   Många SD sympatisörer hade önskat att V skulle rösta mot. Men eftersom just SD är det parti som V ogillar mest så…
   Nej problemet är inte partierna, de har sina olika sidor och förslag. Och det är okej.
   Problemet är enligt min uppfattning att folket är våldsamt splittrat. Så att elda på den splittringen med insinuationer, gör bara sken värre. Om man nu inte eftersträvar kaos.

   Gilla

  • Langmore

   Möjligen kan V vinna en del röster bland låginkomsttagare, då de flesta förstår att V inte stödjer de kommande förslagen från regeringen. Mitt tips är att SD och V kommer att öka, då riksdagen kommer att ta förslag som missgynnar många. Ett extraval närmar sig om inte S skall bita sig själv i svansen.

   Gilla

 • X

  En del har ju siat om att vänsterväljare i det här läget kommer överge V. Jag hoppas bara att de röstar på minipartier i så fall i stället för att rädda MP. I vart fall väntar jag med spänning på opinionsundersökn8ngarna.

  Gilla

 • Argus

  I en nära framtid i Svedala?:

  Gilla

 • svensson

  Kan C och L verkligen gå med på detta ? Svetsareländet har en hemlig överenskommelse med kommunisterna om bl.a marknadshyror som tydligen ligger C varmt om hjärtat. Nu blir det en regering styrd till stora delar av kommunisterna. Lille Majoren törs inte säga emot för då åker han ut i kylan fortare än han tänkt. Misstroende mot allt borgerligt?

  Gilla

  • Ruth Magnusson

   Ja C och L går med på allt. Min uppfattning om Lööf är att hon är en j*vla kossa och Björklund en j*vla åsna.

   Gilla

  • Kenth Andersson

   Löven har naturligtvis bakom kulisserna förankrat samtalen med kommunisten Sjöstedt hos C och L och fått klartecken från dem !
   Att C och L vill hålla V utanför är bara bluff Annie och Björklund visste från början att det inte går utan det handlar bara om en enda sak, nämligen att hålla SD borta från allt politiskt inflytande.
   Sveriges och dess äkta medborgares väl och ve är totalt ointressant !!!!!!!

   Gilla

 • Grune

  Det finns bara en enda anledning till det urusla parlamentariska läge som Sverige befinner sig i idag har uppstått och det är att 7-klövern har bestämt att utestänga det enda DEMOKRATISKA riksdagspartiet från att ha någon möjlighet att yttra sig politiskt i parlamentet.
  Om 7-klövern bestått av Svenskar så skulle dom för länge sedan insett att den ekonomiska kris som Sverige befinner Sverige i idag och som till 100% beror på den urusla invandrarpolitik som bedrivits inte handlar om människor, utan om pengar.
  Dessa pengar som inte existerar när det gäller Sveriges väl och ve, men som finns hur mycket som helst av när det gäller invandringen.
  Jag undrar om det finn någon där ute som har uppmärksammat att det saknas pengar hos sjukvården, polisen, försvaret, skolan, äldrevården med mera, medans det finns hur mycket pengar som helst till invandringen och dess bi-kostnader t.ex. bilbränder, mord. åldring-rån och våldtäkter..

  Gilla

 • Micke

  Frågan är om quislingarna vågar lita på ”högersidans” stöd. Nu har Jannie chansen att hoppa av.

  Gilla

 • Carl ekström

  Det kom en tom taxi till rosenbad,och löfven klev ut.

  Gilla

 • Orvar d.ä.

  Allt spelar som sagt ingen roll, den givna punkten för samarbete med alla sju partier är det gemensamma kravet om total lyxmassinvandring

  Gilla

 • Carl ekström

  Svenska politiker är en sämre sort.Hur skulle det vara om ni tänkte på folket ni ska arbeta för.

  Gilla

 • putte

  Får man komma med ett önsketänkande så vore det att C och L gör en kovändning och röstar emot Löfven . För som det nu ser ut så kommer ju S att sitta i knät på V , och det var väl knappats deras mål med den nya regeringen . Och det skulle ju inte vara förvånande om C och L vänder igen.

  Gilla

  • Grune

   Nej ! Dom är ju kända över hela världen att vända kappan efter vinden för eget välmående och egen vinning.

   Gilla

 • fete

  Skönt att S för en gångs skull kommer sitta vid rodret när lågkonjunkturen slår till.

  Gilla

  • Kenth Andersson

   Instämmer, det är bra men tror att SD får ändå skulden i slutänden en bluff som går hem hos den trygga 82:an !

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: