Det är inte konstigt att boende dör här

ÅLDRINGSVÅRD.  Lennart Ericson, 68, fotograferar dagligen maten som serveras på Fyrväpplingens äldreboende på Hisingen, Göteborg. Bilderna hamnar sedan på Twitter med kommentarer. För er som glömt så har vi tidigare skrivit om ”En färglös, äcklig röra som smakar vedervärdigt” och Stekta djupfrysta köttbullar, svarta som grillkol, fy fan för idioter. 

Igår såg det ut som nedan twittrade Lennart.

-Pettersson blir lite upprörd, det kan inte handla om pengar. Det är dumhet och lathet.

Victor Ankarhem, är enhetschef vid Fyrväpplingsgatans äldreboende och jag undrar varför han och övriga ansvariga arbetar kvar. Boendet är kommunalt.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

 

 

37 thoughts on “Det är inte konstigt att boende dör här

  1. Jag tycker det är på sin plats att börja stödja Lennart Ericson och hans grannar på Fyrväpplingens äldreboende på Hisingen, Göteborg.
    Victor Ankarhem, enhetschefen som ansvarar för maten, har säkert en dator av senaste modell med ett e-postprogram installerat.

    Nu har jag inte enhetschefens e-postadress så jag kan inte skicka mail till honom eller kommunens registrator f.v.b. till enhetschefen. Men om någon vet mail-adressen så v.v. skicka in den som ett svar nedan.

    Komplettera gärna med förslag på text i mejlet.

  2. Man måste ju dra in någonstans så att vi har råd med bra tandvård till vår nya Adel., och gamla är en tacksam grupp att spara på, dom klagar inte.

  3. Tänk om de samtliga blev avvisade från Sverige lika snabbt som deras kommentarer blir raderade, vilken härlig vision.

      • Det var en syrier eller påstådd syrier som skrev att svenska åldringar är illaluktande grisätare och att vi skulle hålla käften eftersom sådana som den påstådda syriern sköter om dem.
        Men det kan ju i sig bara varit en svensk lustigkurre som ville provocera.

      • Pettersson.
        Jaha, det var en sådan pajas ändå.
        Det är rätt, bara radera skiten.

  4. Så synd om dig då.
    Inget har bett er att komma.
    Ni som är så duktiga borde ju göra god nytta på er hemmaplan så bara sätt igång, åk hem och börja på.

    • Det är mycket illa att det överhuvudtaget förekommer och vid ett flertal tillfällen genom åren rapporteras det ändå om vanvård och dålig mat. Det här är ju något som i avskräckande syfte borde vara mycket dyrt för den ansvarige parten.

  5. De boende har inte gratis mat utan de betalar för den. Om middagen består av en kokt korv med bröd, så förutsätter jag att fotografen polisanmält boendet.

  6. Ylva Johansson (S) presenterade förslag / vallöften (dvs lockbeten) till gamlingarna på äldreboenden redan 2009-04-12:

    Gamla får festa fem gånger per år.

    Äldre ska ha rätt att önska sig en festmåltid som går ut över det vanliga minst fem gånger per år.

    Det är ett av de förslag om förbättrad mathållning i äldrevården som Socialdemokraternas talesperson i äldrefrågor, Ylva Johansson, lade fram under påskhelgen år 2009.

    Boende inom äldrevården måste få bättre mat och minst fem gånger om året bör de gamla ha rätt till en extra festmåltid.

    Förslaget kom från socialdemokraternas Ylva Johansson, som är partiets talesperson i äldrefrågor. När det vankas festmat, ska det även gå bra att få ett glas vin eller en nubbe.

    Enligt Ylva Johansson har alla rätt att se fram mot speciella tillfällen eller måltider. Hon räknar med att hennes förslag ska leda till samhälleliga besparingar, snarare än ökade kostnader.

    Även dåvarande Kommunals förbundsordförande Ylva Thörn (S) hade idéer om förbättringar för de gamla:

    De tio rättigheterna är att äldre människor ska ha rätt att
    1.äta mat som de tycker om
    2.känna sig fräscha och snygga
    3.själva bestämma sina tider och rutiner
    4.komma ut när de har lust
    5.träffa andra människor
    6.köpa kläder efter egen smak
    7.gå till sin vanliga mataffär
    8.utvecklas
    9.hålla sina minnen levande
    10.bo hemma så länge som möjligt

    De tio rättigheterna är ett led i Kommunals arbete för en ny inriktning på
    äldreomsorgen.

    På länkarna nedan finns mer info till mina källor:

    https://unv.is/aftonbladet.se/nyheter/article11758324.ab

    http://www.bit.se/bitonline/2000/09/05/20000905BIT00630/bit0002.pdf

    Naturligtvis genomfördes ingenting av dessa förslag/löften från sossarna. Tvärtom blev förhållandena för gamlingarna i äldreomsorgen ännu värre än förut.

    • Att använda våra gamla som slagträn i debatten är inte bra. Åk ut och besök äldreboenden så ser du att skräckpropagandan inte stämmer. Jag har besökt föräldrar och andra släktingar på boenden. Alltid bra mat.

      • Man får ju hoppas du har rätt i så fall, att samtliga äldreboenden i riket är som du beskriver det.

    • Innan valet tyckte jag den här typen av kommentarer var dumma men så här efter valet håller jag med.
      Att folk röstar som de gör är för mig obegripligt.

  7. Om jag vore Kung i Sverige skulle alla politiker, inkl Löven få samma mat som denna, även alla fängelsekunder och nyanlända. Bara den här maten skulle få serveras på riksdagens restaurang. Samtidigt skulle alla SVENSKA åldringar, som byggt upp landet, få välja VAD de ville! Det kan knappast finnas några avskyvärdare as än de i Regimen och riksdagen som förnedrar våra åldringar så fruktansvärt!
    Och Sverige skulle lämna EU och gränserna stängas, asylinvandringen skulle stoppas direkt, och minst 100 000 repatrieras varje år.

    • Jag brukar då och då äta på äldreboenden, där får vi samma mat som på själva boendet.
      Två sådana äldreboenden har jag ätit på.
      Helt okej, bra mat med ett rikt salladsbord, sen efterrätt, ibland persika och grädde, ibland glass med nån sylt och efter det kaffe med en liten kaka. Så uppenbarligen så är förhållanden skiftande.

  8. Invällarna går på barrikaderna om de inte för dem mat som de exakt vill ha.
    Våra stackars gamla och deras anhöriga borde revoltera på liknande sätt.

  9. Tänker själv på sin ålderdom. Det värsta scenario är att man är klar i knoppen men kroppen hänger inte med utan blir skröplig och att man blir utlämnad till personalens godtycke. Då underlättar det att bli senil och väck i huvudet.

  10. För några år sedan så skrev SD en motion om att politikerna i det stadshuset skulle serveras exakt samma mat som åldringarna i den kommunen fick. Föga överraskande så röstades det förslaget ner, undrar just varför? Inget slår väl en sladdrig korv inmundigad med ett glas vatten till.

  11. Det måste vara straffbart att bjuda på en sådan måltid…F.ö. är det ju inte gratis att bo på vårdhem,i detta fall måste föreligga bedrägeri !
    Vet att det för 7-8 år sedan var dagligen avsatt knappa 50:- /dygn för kost åt de äldre. Med den inflation vi idag har i Abzurdien måste summan idag, ligga kring 70:-/dygn !

  12. Så var det på ett AttendoCare- boende i Halland redan för tio år sedan.
    De anställda var mest intresserade av att sitta och röka utom hörhåll från de boende. De gamla lämnades långa stunder utan hjälp på toaletterna.
    Dålig mat och usel omvårdnad gör att de gamla snabbt går ner i vikt och blir undernärda, känner hopplöshet, blir trötta på livet och dör i förtid.
    Vem vet, man vill kanske skapa snabbare omsättning av klienter.
    Min mor dog av undernäring av ovannämnda skäl.
    Åren går och inget tycks bli bättre. Många av våra överbetalda politiker placerar sina av skattebetalarna sponsrade förmögenheter i denna typ mycket blomstrande verksamhet. Just därför att så länge som det ger höga avkastningar på insatt kapital kommer inget att hända.

  13. Dom bygger snart gaskammare för oss äldre.
    Vänta och se.det kommer.Dom har röttern kvar maktgalna skitstövlar dom flesta.Tror inte dom skulle klara ett vanligt arbete heller.
    Politikerna bry sig inte om oss vanliga människor.
    Bara se hur dom beter sig nu.

    • Ja, de gamla kan ju skriva på facebook vad dom tycker om invandringen, så får dom fängelse för hets mot folkgrupp och då får dom ordentlig mat.

      • Fantastiskt bra idé!
        Då kan de få en värdig ålderdom istället för en långsam svältdöd!

      • Många pensionärer som försökt , men det stannar vid böter så de ska ha ännu mindre i plånboken till mat, väldigt utstuderat av de styrande. 😉

    • Hamnar man i fängelset får man plötsligt en massa rättigheter. Eget rum med TV. Ingen som lägger en kl 17 bara för att de inte har tid senare. Man har rätt till utevistelse varje dag, visserligen kanske ett begränsat utrymme, men ändå. Maten är sannolikt bättre än på många äldreboende.

      • En timmes promenad/dag antingen i burar eller på en begränsad inhägnad yta är vanligtvis standard i fångvården men ingen lagstadgad rättighet, maten är bra men inte överdrivet lyxig TV/radio finns i vanliga celler men inte i alla exempelvis inte i isoleringsceller. 12 timmar/dygn tillbringar fången inlåst på normalt en yta av 6 kvadratmeter !
        Ska bli skönt att efter snart 36 som fångvaktare gå i pension och slippa höra och se dagens totalt respektlösa och hotfulla mångkulturella genomkriminella ghetto-parasiter som Kriminalvården inhyser i sina fina fullservade hotell.

Kommentera