Stäng

”En färglös, äcklig röra som smakar vedervärdigt”

ÅLDRINGSVÅRD. Lennart Ericson, 68, fotograferar dagligen maten som serveras på Fyrväpplingens äldreboende på Hisingen, Göteborg. Bilderna hamnar sedan på Twitter med kommentarer. 

– Maten är under all kritik, säger Lennart.

Rå bacon, krossade burktomater ? mm rester, gick inte att äta.
En gammal dam tog en tugga och lämnade resten.
Personalen gör nog så gott dom kan.

Fransk oxgryta ? Dagens lunch på Fyrväpplingens äldreboende. Maten kommer från Elias Kök. De vanliga konserverade ångade potatisar. Några små köttbitar. Bättre namn är soppa, om Mannerström ätit den här maten hade han fått en hjärtattack.

Dagens middag på Fyrväpplingens äldreboende.
Korv och pulver mos. Korven smakade potatismjöl.
Personalen hade suttit i möte, hade inte tid att laga mat.

Champion gratinerad kycklingfilé serveras med bukett grönsaker och ris.
Dagens lunch på Fyrväpplingens äldreboende.
Maten kommer från Elias Kök Sehlstedtsgatan.
Märklig kyckling filé, champinjoner smakade brända beska.

Champion gratinerad kycklingfilé serveras med bukett grönsaker och ris.
Dagens lunch på Fyrväpplingens äldreboende.
Maten kommer från Elias Kök Sehlstedtsgatan.
Märklig kyckling filé, champinjoner smakade brända beska.

-Pettersson säger att det får räcka av Lennarts kommentarer, mer HÄR, tyvärr tror jag att det ser likadant ut på många äldreboende och andra institutioner. Matens urusla kvalité beror troligen på ekonomer som gör odugliga upphandlingar och ointresse om de äldres situation, inte på brist på pengar.

Är du nöjd med välfärden Stefan Löfven?

30 reaktioner på “”En färglös, äcklig röra som smakar vedervärdigt”

 1. Beträffande korvmåltiden, där korven smakade potatispulver. I Sverige är det väldigt fuskande med korv. Ofta innehåller svensk korv mindre än hälften kött och i övrigt ofta någon processad form av potatis. I Tyskland får man inte sälja sådant under beteckningen korv (Wurst). Tysk korv måste innehålla huvudsakligen kött, ofta ligger kötthalten på 85 – 90 %. Jag har aldrig sett korv med potatisprodukter i i Tyskland.

  1. Jo så är det…Därför finns stora kyldiskar fyllda med typ allehanda korv,alla med olika namn. Det finns vad jag vet bara två typer som är skyddade vad gäller Kvalitet. Wienerkorv och Falukorv medan den sistnämnda nu figurerar i olika skepnader.

 2. De borde låta riksdagsfolket äta samma mat, men då smiter de väl iväg och äter på någon restaurang i närheten. Fega politiker som låter folket ta smällarna.

 3. Tittade på twitter-länken. Tycker det verkar vara lite protein på tallrikarna.

  1. Gäller det för Järvaveckans redovisningen? Om ja tror det vore bra att ringa och fråga om förra gången är redovisad nu!

 4. Nu är det ju inte lika illa ställt överallt, men om det existerar på ett ställe så kan ju inte politikerna framhålla att äldrevården är bra.
  Det är tyvärr ett fåtal kommuner som kan anses ha en bra äldrevård, mycket beroende av att de tvingats satsa allt för mycket på invandring istället för att se till att de äldre får en bra vård och omsorg med ett värdigt slut på sitt många gånger strävsamma liv.
  Jag upplever varje dag en stark smärta att se min Alzheimers sjuka maka bli utsatt för de s. k. vården.

 5. Löfven är garanterat nöjd, han avskyr ju svenskar och unnar dem bara ont. Likväl hoppas han att dom skall lägga sin röst på honom och hans vidriga parti så dom kan fortsätta att sparka vanligt hederligt folk i ansiktet.

  1. Fick själva under en tid efter hjärtop. frysta matlådor, Jag ringde till områdets pizzeria och bad dem om matleverans det blev samma kostnad men bättre och portioner man kunde bli mät på.
   Den frysta skiten åkte in i tunnan och jag avbeställde kommunens matlådor

   1. Ett litet tips så kallade TV ”dinner” Dafgards är bättre och billigare än den skiten som kommer via kommunens system.
    Man få passa på och ta tillvara när det säljs manga gånger 5 rätter för en hundring
    https://www.dafgards.se/sortiment/

   2. Är det inte för mycket socker och fett i Dafgårds? Jag köper deras lasagne, kyckling – och köttfärslasagne, urgoda!
    Lagar all mat själv annars.

   3. Lite socker och fett skada inte en gammal människa, det som skada är när man få serverad den kommunala sörjan och tappa matlusten, ett av de få höjdpunkterna på dagen för många äldre.

 6. Välkommen och fotografera maten som serveras till brottslingarna på Kriminalvårdens fina fullservade hotell, där tappar man inte matlusten när man ser den skyhöga kvalitén på det som erbjuds !
  Skillnad på kriminella parasiter och våra gamla som byggt Sverige.

  1. Det är ju brottsligt att bli gammal i Sverige så då måste maten som serveras vara därefter.
   Dvs. brottsligt i den meningen att man inte kan arbeta och försörja vår nya adel och brottsligt i den meningen att man inte lämnar in kvickt nog för att lämna en plats ledig för vår nya adel.
   Men att långsamt svältas ihjäl av överheten är tydligen inte brottsligt?

 7. Sverige är ett rikt land brukar dessa landets förrädare påstå, men de som gjort den rik får svälta eller tvinga i sig något som påstås vara mat.

 8. Rösta gärna på samma parti, som låter detta ske….SVERIGE HAR PENGAR I ÖVERFLÖD….till kulturberikning….men till de som slitit och gjort allt för Sverige, finns bara skräp och förnedring….FY FAN! 😡

  VAL 2018…. för fortsatt förnedring i 4-år till, eller för FÖRSTÅND !

 9. Halal slaktat kött? Boendena får betala dyrt för denna mat smörja, för de betalar själva för denna svinföda. Det finns heller inga alternativ.

 10. Det där en medveten strategi för att få oss att avstå från äldreboende. Det har i alla fall frälst mig, jag kommer att göra mitt yttersta för att slippa både hemtjänst och äldreboende då de dagarna kommer.

   1. Mycket tråkigt att höra och stor skam för dagens vidrigt hycklande och förljugna s.k välfärdsland Sverige !
    Misstänker att det inte blev krigsrubriker i PK-media om detta vilket det definitivt skulle ha blivit om någon ur makthavarnas utsedda utsatta stackars grupper i samhället hade råkat illa ut.

   2. Jag blev ibland erbjuden att äta med min mamma på äldreboendet men jag tackade alltid nej. Varför, inte svårt att förstå, anblicken av maten fick det att vändas i magen på mig.
    Kaffe och kaka kunde jag däremot äta.

   3. Det var tråkiga att höra ,hoppas de ansvariga får veta det . Hur tänker regeringen att det skall bli bättre för de äldre om vi måste betala dyrt för att ta hit personer som kommer att ta hit sina anhöriga som vi måste försörja ?
    SD 2018 för Sverige

Kommentera

%d bloggare gillar detta: