Stäng

16-åring med invandrarbakgrund häktad misstänkt för mord

BROTTSLIGHET. En 16-årig pojke har häktats misstänkt för ett mord i Täby. Pojken är skäligen misstänkt, den lägre misstankegraden. 

Det var straxt efter klockan 5 på lördagsmorgonen den 5 januari som polisen larmades till ett radhusområde i Täby norr om Stockholm efter larm om att en person hade blivit huggen med ett knivliknande föremål, mannen en 19-åring från södra Stockholm avled på sjukhus.

Händelsen utspelade sig i samband med en fest i ett radhus som två kvinnor i 20-årsåldern hade hyrt via tjänsten Airbnb.

I torsdags greps 16-åringen misstänkt för mordet. Han förnekar misstankarna.

I slutet på 2018 dömdes ett gäng invandrarungdomar till långa fängelsestraff för storskalig knarkhandel. Den 22-årige huvudmannen dömdes till fängelse i sju år och tio månader.

Det gänget som kallades ”dödspatrullen” använde 15-åringar som kurirer. Vi skrev om dem HÄR.

En av dessa kurirer, 15-år, när han greps, dömdes till ungdomsvård för att ha transporterat knark. Tre veckor efter den domen knivmördar 16-åringen en 19-åring på en fest i Täby.

På filmklipp på sin egen telefon poserar 16-åringen med en skarpladdad pistol och stora buntar av 500-lappar. Nu sitter han häktad igen – skäligen misstänkt för förra veckans festmord i Täby.

-Pettersson säger att både mordoffret och den häktade misstänkte gärningsmannen har exotiska namn av den typen som blivit så vanliga i dessa sammanhang…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

8 reaktioner på “16-åring med invandrarbakgrund häktad misstänkt för mord

 1. Man kan ju undra hur mycket sattyg denne 16 åring, om han nu lyckas överleva rivaliserande, ska ställa till med här i landet under de närmaste 30 åren. Och vilka kostnader för samhället han ska dra för allt detta.

 2. Eftersom han nekar, så är han oskyldig.
  Då behövs ingen rättegång.
  Hem till Mamma med honom, och ut på gatan Asap.

 3. När jag var ung på 60-talet var det sällsynt att ungdommar gick upp så tidigt som klockan 5 på en lördagsmorgon
  Det var mest när man jobbade som tidningbud bå sommarlovet som det hände.
  Och vi hade varken 500-lappar eller skarpladdade pistoler på oss.
  Men tiderna förändras ju.
  Ibland till det bättre, ibland till det sämre

  1. En tid man minns med glädje, Sverige var ett tryggt homogent kristet icke mångkulturellt land med en gemensam kultur och normer, vi förstod varandra och inga dyra tolkar behövdes i samhället !
   Lika barn leka alltid bäst.

  1. Operation Självsanering!
   Så länge dessa MENA-individer tar bort varandra = helt ok, för då blir det några mindre som lever på oss Skattebetalare! Några färre som kommer att få barn osv osv. Våra döda ”pensionsräddare” behöver ingen ”pension”!

 4. En person från Örebro som stridit MOT IS åtalas nu i idiot-Sverige !!!!!!!!?????
  Man får inte vara elak mot stackars IS-mördare och terrorister.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: