Löfven år 2013: Vi ska ha lägst arbetslöshet i EU


ARBETSMARKNAD. Sverige ligger nu på plats 19 i EU:s arbetslöshetsliga. Med 6,1 procent i november har vi nästan dubbelt så hög arbetslöshet som tvåan Tyskland och mer än tre gånger så hög som ettan Tjeckien, enligt Eurostat. USA:s arbetslöshet ligger på 3,7 procent.

År 2020 ska vi ha EU:s lägsta arbetslöshet lovade Stefan Löfven (S) och Magdalena Andersson (S) på socialdemokraternas 37:e kongress år 2013, under förutsättning att S fick makten vid valet 2014.

Det är ett väldigt ambitiöst mål som kräver en kraftfull politik, sa S-ledaren då enligt Aftonbladet.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


34 responses to “Löfven år 2013: Vi ska ha lägst arbetslöshet i EU

 • Tony

  Europas lägsta arbetslöshet, vatten o avlopp till alla världens fattiga och annat skrävel som kommit ur munnen på denne Pellejöns, men hela den så kallade regeringen har varit pinsam.

  Gilla

 • Stefan Löfven

  Men jag gör ju så gott jag kan…med mitt Samhällsbygge… svetsningen fick jag lägga ner, när jag inte klarade av utbildningen..

  Gilla

 • Danne

  Det som sägs av politikerna stämner inte med verkligheten. Fakta, statistik talar emot deras åsikter, trots det fortsätter ljugandet.

  Det behövs en riksrätt där politiker ska kunna dömas. Det är inte förbjudet att göra dåliga affärer, men som politiker finns det riktlinjer för vad man får göra och vad man bör undvika. Trots det så sysslar politikerna med projekt som går stick i stäv med kommunallagen och andra etiska förordningar.

  Många av de projekt som gäller invandringen är i högsta grad tveksamma eftersom de gynnar vissa grupper. När det gäller lagen”hets mot folkgrupp” så klumpar man ihop alla grupper för att lättare kunna döma de som är motståndare till vansinnet. När det gäller saker som gynnar invandringen så vill man så långt som möjligt undvika att klumpa ihop grupperna, för att lättare kunna ge sken av att det gynnar flera olika delar av befolkningen. Trots att det i slutändan resulterar i samma sak.

  Plocka pengar av dem som betalar skatt och finansiera allt för dem som kommer hit. De som så vackert skulle vara en tillgång för landet. Nu börjar verkligheten springa ifrån politiker och andra hantlangare. Det går inte längre att lura de flesta med floskler och fake news.

  Upp till bevis, utlys extra-val!

  Gilla

 • TreB

  Inte lägst arbetslöshet men säkert lägst lön/pension i skitbygget EU.
  BRA JOBBAT DÄR ALLA SYLTNYLLEN/POLITRUKER SEN > 30 ÅR TBX!
  Kom nu bränner vi ljuset i bägge ändar IGEN…..Svenne/Svea gagar….

  Gilla

 • zeleka

  Ljuger en medborgare för en myndighet så är påföljden att man blir lagförd.

  Ljuger en politiker för medborgarna så kallas det för POLITIK !

  Gilla

  • TreB

   Zeleka:Briljant,lysande logik…
   Spot on!
   Dessutom har de fånigt bra pröjs….men för vad?
   Jo,kan vara bra att veta:Statsanställd=medborgare.
   Resten,pöbeln(privatanställd)=invånare…
   Lärde vi ngt idag?

   Gilla

 • carl ekstrom

  Lyssna på USA PRESIDENT
  FINNS PÅ FRIA TIDER

  Gilla

 • Cesil

  Är det någon som litar på Löfvén?
  Han ljuger ju konstant.
  Men Reinfeldt är inte bättre., inte ”Rödskrikan” eller.
  Hon har ju lovat äta upp sin högra sko.

  Gilla

  • Grune

   Jag Grue Hetgröt. lovar att äta upp min kostym om 7.klövern inom 20 år får bukt med kriminaliteten i f.d. Sverige.

   Gilla

 • carl ekstrom

  Den individen tror jag inte kan klara något alls.
  Jag kräks.

  Gilla

 • Brasklappen

  Nazisten LÖGNVEN….

  Gilla

  • Brasklappen

   Muppen kommer att röstas ner på onsdag och vi får ett nyval! En sådan UNDERMÅLIG människa som Stefan Löven ska INTE vara statsminister!!!

   Gilla

   • Grune

    För fyra månader sedan var nästan alla på det klara med att Löven måste avsättas av den anledningen att han inte klarade statsministerjobbet. Idag gör han tydligen det.
    Har han gått en SNABBKURS.

    Gilla

 • Tony

  Märkligt för det tycks som att vissa individer kan ljuga hur mycket som helst utan åtgärd? Ska man inte kunna begära lite hyfs av en person som vill va statsminister? Skrämmande!

  Gilla

  • Billy Boy

   Den här låten är säkert Stefan Löfvens favorit, som han hela tiden diskret nynnar på för sig själv när han är i tjänst …

   I tjänstebostaden Sagerska Palatset däremot så sjunger han och frugan Ulla säkert fullt ut med samma intensitet som Linda Bengtzing i videon ovan.

   Gilla

 • Kenth Andersson

  2019 nu Löven, hur går arbetet med lägsta arbetslösheten i EU ?

  Gilla

 • SVENSK

  Han skulle ju ha ordning i ”flyktingpolitiken” också! Nej, Löven verkar vara en batikhäxa född i fel kropp!?

  Gilla

 • Adolf

  Det svåra är att ge folk en lön som de kan leva på och ha låg arbetslöshet. USA hör till ett av de länder man betalar mindre än vad folk behöver för att försörja sig och dit vill inte jag. Jag vill att 100% av alla svenskar ska ha arbete och för det krävs lägre skatt. Lägre skatt innebär att vi måste skära och då inte i den redan så hårt ansatta vården, skolan m.m. Utvisa ALLA invandrare som lever på bidrag och utvisa ALLA invandrare som döms för snatteri eller värre. på livstid. Då är 95% av alla svartsnyltare hemma i djungeln/i sanden igen och vi slipper bekosta deras lata och kriminella livsstil som sitter i generna.

  Gilla

 • Urban

  Politiker lovar alltid runt och håller tunt. Personligen har jag aldrig litat på den där pajasen. Inte ens hans utseende är trovärdigt.

  Gilla

 • Fyllfinnen

  Undrar hur hög den riktiga arbetslösheten är egentligen, nu finns det en massa saker som inte räknas in i arbetslösheten. SFI och om jag inte missminner mig så räcker det med ca 1 timme arbete i veckan för att inte vara arbetslös, sedan en massa subventionerade arbeten.

  Den sanna siffran törs våra ledande i samhället inte visa, den är alldeles för skrämmande för att visa för det arbetande folket som betalar för lögnen.

  Kan dom inte visa hur många det är som arbetar 100% sedan 90% o.s.v, även ska subventionerade arbeten och utbildningar visas. Det är fortfarande väldigt intressant för alla att se den sanna siffran, förutom dom vänsterblivna som säger att vi har råd

  Gilla

  • Grune

   Ja inte stannar arbetslösheten vid 20% i alla fall.
   Nästan alla SVENSKA ungdomar är ju arbetslösa.
   7-KLÖVERN anser att om man studerar så är man inte arbetslös.
   Jag anser att betalar man inte skatt så är man arbetslös och mig veterligt så betalar inte studenter skatt. Alltså skall alla som studerar räknas som arbetslösa och alla invandrare som lever på bidrag och inte heller betalar skatt skall också räknas som arbetslösa.
   Det första som en eventuellt ny regering har att fixa är att ta fram några hundratusen nya jobb i månaden i några år framöver.

   Gilla

 • Billy Boy

  Loket Stefan Löfven (S), koleldaren Gustav Fridolin (MP) samt stinsen Jonas Sjöstedt (V) lyckades ”hjälpa” den avsatte arbetsmarknads- och etableringsministern Ylva Johansson (S) att åstadkomma totalstopp på ekipaget på ”snabbspåret” som skulle leda till riktiga jobb för alla ”högkvalificerade” nyanlända.

  Från Jeanders bildblogg

  Gilla

 • Ahmed Efendi

  Specielt svetsarn,han måste vara värdsmästare att vräka ur sig lögner och käbbel.

  Gilla

 • Gringo

  Undrar när det ska bli straffbart att ljuga och inte leva upp till all skit politikerna lovar. De låter alltid så sagolikt gulligt och bra när det står och LJUGER svenska folket rakt i ansiktet, det jävligaste är att alldeles för många köper skiten de säger.

  Gilla

  • Kent

   För politiker är det inte förbjudet att ljuga utan en livsstil.

   Gilla

   • Kenth Andersson

    Ja och det tyvärr alla politiker, ingen undantagen de är bara ute efter makt och egna förmåner !
    Det där s.k ”vanliga” folket som politikerna alltid brukar säga och ljuger fulla vart 4:e år betyder naturligtvis ingenting när det kommer kritan det behöver man ju inte vara Einstein för att inse.

    Gilla

   • Gringo

    Kent, just därför ska man ALDRIG lita på en politiker, ”att dölja sanningen är första steget mot lögnen” finns inte en enda politiker som vågar berätta sanningen för svenska folket, och stå för den.

    Gilla

   • Grune

    Det är ju 7-klöverns väljare det är synd om. Det kan inte vara lätt att gå igenom livet utan huvud.

    Gilla

   • Grune

    Till Kenta vill jag bara säga att vid valet 2014 var det sista gången vi hade rätt att säga vår mening EN DAG vart fjärde år. Nu har vi blivit fråntagna även denna rätt.

    Gilla

  • Grune

   Det är ju 7-klöverns väljare det är synd om. Det kan inte vara lätt att gå igenom livet utan huvud.

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: