Mexiko tar Till Trump-Liknande Åtgärder

Den mexikanska regeringen har bestämt att det skall sättas vakter vid cirka 370 illegala gränsövergångar längs landets södra gräns med Guatemala.

Korsningarna “kommer att bevakas och kontrolleras för att förhindra inträngning av obdockumenterade personer”, säger inrikesminister Olga Sanchez Cordero.

För närvarande korsar illegala migranter längs hela längden av floderna Usumacinta och Suchiate som skiljer de två länderna.

Sanchez Cordero fastställde inte ett datum för uppgiften att säkra den porösa gränsen. Men hon sa att Mexiko inte skulle tillåta en händelseutveckling som i oktober, när en “caravan” av centrala amerikanska invandrare knuffade undan den mexikanska polisen och sedan enkelt korsade floden för att komma in i Mexiko.

“Det finns ledare för “caravanen”  som organiserar och försöker tränga sig in i vårt land, men vi kommer inte släppa in någon som inte är säker och kontrollerad enligt mexikanska lagar”, sa hon.

Sanchez Cordero lovade också att invandrare som presenterar identitetshandlingar och ansöker om transitering, humanitärt eller flyktingvisum skulle få svar inom tre dagar.

LÄNK

One thought on “Mexiko tar Till Trump-Liknande Åtgärder

Kommentera