Mexiko tar Till Trump-Liknande Åtgärder


Den mexikanska regeringen har bestämt att det skall sättas vakter vid cirka 370 illegala gränsövergångar längs landets södra gräns med Guatemala.

Korsningarna ”kommer att bevakas och kontrolleras för att förhindra inträngning av obdockumenterade personer”, säger inrikesminister Olga Sanchez Cordero.

För närvarande korsar illegala migranter längs hela längden av floderna Usumacinta och Suchiate som skiljer de två länderna.

Sanchez Cordero fastställde inte ett datum för uppgiften att säkra den porösa gränsen. Men hon sa att Mexiko inte skulle tillåta en händelseutveckling som i oktober, när en ”caravan” av centrala amerikanska invandrare knuffade undan den mexikanska polisen och sedan enkelt korsade floden för att komma in i Mexiko.

”Det finns ledare för ”caravanen”  som organiserar och försöker tränga sig in i vårt land, men vi kommer inte släppa in någon som inte är säker och kontrollerad enligt mexikanska lagar”, sa hon.

Sanchez Cordero lovade också att invandrare som presenterar identitetshandlingar och ansöker om transitering, humanitärt eller flyktingvisum skulle få svar inom tre dagar.

LÄNK


One response to “Mexiko tar Till Trump-Liknande Åtgärder

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: