Vera Ordesson frias efter påstådd Hitlerhälsning


NAZISM. Vera Oredsson, 90, en av de sista nazisterna av den gamla stammen, som dömdes för hets mot folkgrupp i tingsrätten frias av Svea hovrätt, rapporterar Expo.

Oscar Schau, en av Inte rasist men idiot och Sydsvenskans skribenter gör Hitlerhäsning. När den ”goda” sidan hyllar Hitler är det ett skämt och de slipper bli åtalade, andra får löpa gatlopp och åtalas…

Oredsson dömdes för att ha gjort Hitlerhälsning i samband med en demonstration i Borlänge 2016. Men hovrätten anser inte att det är bevisat att det rörde sig om en Hitlerhälsning, utan att det kan ha handlat om en vinkning, vilket Oredsson själv uppger.

Vera Oredsson, som idag är 90 år, har sedan barnsben varit aktiv inom den nazistiska rörelsen. Först under 1930- och 1940-talet i Tyskland och sedan i Sverige. Tillsammans med sin man, Göran Oredsson, ledde hon i flera decennier Nordiska rikspartiet. Sedan några år tillbaka är hon aktiv i Nordiska motståndsrörelsen.

-Pettersson har inget till övers för mupparna i Nordiska motståndsrörelsen eller några andra nazister men Sveriges rättssystem borde ha annat att syssla med än ett en 90-årig kvinna viftar med armen…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


6 responses to “Vera Ordesson frias efter påstådd Hitlerhälsning

 • Sveinald

  Det finns tre problem med statens agerande här.
  Dels den aspekt som Petterssons tar upp, att givet att så många allvarliga brott avskrivs så är det perverst att (o)rättsväsendet lägger ner resurser på det här.
  Dels, det går att ha invändningar mot lagen som sådan. Personligen är jag litet osäker här, det är ju löjligt att lagstifta om den här sortens saker. Samtidigt som det är skönt att staten har sett till att jag slipper gömma mig bakom skämskudden för vad andra nationalister hittar på.

  Dels, och kanske viktigast. Tingsrättsdomen var befängd. Hela domen grundar sig på ett enda fotografi, en stillbild. Ingen på demonstrationen, vare sig polisen, motdemonstranterna eller ens fotografen själv, la märke till ”heilningen”. Och då får man tänka på att fotografen bevisligen tittade rakt på Oredsson när han tog bilden. Anmälan gjordes av fotografen när han gick igenom sina bilder dagen efter och tyckte att, det där kan nog vara en heilning. Tingsrättens dom är helt enkelt skandalös.

  Gilla

 • Grune

  Det blir mycket arbete för dom som gör jordglober och kartor nu när Sverige försvinner från världskartan p.g.a. världens dummaste människa Löven

  Gilla

 • Mike E

  Nu är normalt national-socialister några primitiva, vidriga typer, i alla fall dem som hämtar sin inspiration från Hitler.
  Man bör förresten alltid explicit kalla dem national-socialister, istället för nazister. Vänstern använder konsekvent beteckningen nazist för att dölja att det rör sig om socialister.
  En etnisk svensk som förnärmar en person från Mellanöstern och Afrika begår ett ”hatbrott” och ”hatbrott” är värre en mord, iallafall mord på en etnisk svensk.

  Gilla

  • Stenbock

   Hade du skrivit dessa rader i Deutschland,vore du uppåt 5.000 Euro fattigare… Där vågar man inte ens vinka med höger hand..
   Vansinnet har inga gränser,som du förstår !

   Gilla

 • Stenbock

  En gammal dam söker de hänga…De verkliga bovarna (läs nybefolkningen)
  låter de löpa fritt ! Tala om politiska domstolar !

  Gilla

  • Kenth Andersson

   Dagens svenska rättskedja är rakt igenom från början till slut totalt politiskt korrekt och styrd från riksdagen, alla är stöpta i samma vänstervridna form och går i samma flummiga koppel !

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: