Polisens svarta bild av Göteborgs gängvåld


BROTTSLIGHET. Ordningsvakter som misshandlas, stenkastning mot poliser, barn som används som stödtrupper av kriminella. Det är en mörk bild av förortens bostadsområden som tonar fram i polisens ansökningar om kameraövervakning.

Tidningen Hem & Hyra har begärt ut alla ansökningar från polismyndigheten till länsstyrelsen i Västra Götaland och Datainspektionen under 2017 och 2018.

Där beskriver Göteborgspolisen hur kriminella nätverk försöker ta kontrollen över vissa stadsdelar.

Genom sitt våldskapital skrämmer gängen invånarna som ofta inte vågar vittna, polisanmäla eller ens tala med polisen.

Beskrivningarna handlar även om hur kriminella demonstrativt plockar åt sig varor i butiker och bara promenerar ut. Om hur barn används som utkikar eller för att bära på sig narkotika. Att polisingripanden riskerar att urarta i stenkastning och upplopp, vilket ibland får polisen att avvakta med att ingripa.

Polispersonal har utvecklat särskilda arbetsmetoder när de genomför tjänsteåtgärder och de arbetar alltid i större grupper för den personliga säkerheten och för att undvika att polisbilar utsätts för skadegörelse, vid ingripanden mot de kriminella nätverken i området.

Polisens möjlighet att arbeta i områdena är begränsad. Utvecklingen är oroande då det går att anta att om poliser inte kan utföra sitt uppdrag fullt ut eller känner obehag för att göra det, har även andra samhällsföreträdare svårt att arbeta i dessa områden.

Både boende och de samhällsaktörer som arbetar i områdena känner sig övergivna av det övriga samhället vilket inneburit att de har anpassat sig till situationen.

Läs vidare på Hem & Hyra…

-Pettersson säger att mångkulturen är fantastisk, synd bara att media rapportera så lite om vilka fördelar massinvandringen av dysfunktionella har …

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


8 responses to “Polisens svarta bild av Göteborgs gängvåld

 • Kenth Andersson

  Vad säger och tycker livvaktsbevakade Löven om den tryggheten ?
  Vad tycker och säger övriga 7 partiledare i riksdagen om denna svenska trygghet av idag?
  En sak är helt säker, finns ingen politiker som från sin välgödda skyddade och totalt verklighetsfrämmande tillvaro bryr sig det minsta om vad som händer ute i dagens verklighet bland som det där s.k vanliga folket som etablissemanget föraktfullt alltid kallar arbetande skattebetalande medborgare som försörjer landet för, är bara makt och rejäla förmåner och inget annat som hägrar för samtliga politiker ingen undantagen men en naiv konflikträdd och Melloälskande svensk befolkning är ju inte svårt att lura vart 4:e år.

  Gilla

 • Peter Kostin

  Vi som är lite äldre minns säkert hur bilder från getton i de amerikanska storstäderna skrämde och samtidigt gjorde svenskarna lite stolta. För trots allt hade S lyckats skapa ett land utan getton och allvarlig kriminalitet. I dag har vi lyckats skapa sådana områden i det förut så ”lyckliga” landet. Våra politiker har som en följd av huvudlös politisk styrning skapat utanförskapsområden, no go areas, gäng kriminalitet, mord, misshandel, våldtäkter och rån. Vem kunde ha trott det när bilder kablades ut från USA visandes krig i getton, att vi skulle få uppleva samma sak 40 år senare?Jag tror att Sverige är utom all räddning. Jag tycker synd om våra barn, barnbarn och barnbarns barn. Dom får leva med resultatet av 20 års idioti.Vad vi ser framför oss är ett totalt sammanbrott. Så håll hårt i hatten, för det kommer att blåsa friskt

  Gilla

  • Br

   Ja Sverige går nog inte rädda nu.

   Gilla

  • Kenth Andersson

   Raskt marscherat !
   Det tog bara cirka 40 år efter att dörren mot omvärlden öppnades för att Sverige skulle bli som USA med ghetton och ett kriminellt anarkisamhälle, tack alla duktiga politiker för en 100% lyckad insats är efter 40 år inte över än den totalt okontrollerad massinvandring lär fortsätta med dagens politiker vid makten.

   Gilla

 • Ahmed Efendi

  Vi har inte varit beredda att ta emot massimporten av kriminella.Det blir inte bättre av att vi har ingen regering .Idioterna käbblar medan kriminella våldet ökar mer och mer. Skärpning.

  Gilla

 • Tore

  Vad ska kamerorna göra?
  Stoppa skjutningar
  Stoppa våldtäkter och hjälpa folk som blir misshandlade, visst kan man se gärningsmännen på film men polisen lägger ju ändå ner alla förundersökningar.
  I en rättsstat kan man inte ha en inkompetent feg poliskår.

  Gilla

  • Onkel Björn

   Falsk trygghet ?

   Kamerorna kan vara till viss hjälp, men de kommer inte att avhålla kriminella från att begå brott. kriminella har även en förkärlek till jackor/tröja med huva.

   Ta fartkamerorna som ett ex. Andelen som idag bötfälls med hjälp av en fartkamera är alldeles för låg mot var det borde vara.

   Enl Teknikens värld registreras nästan 1, 5 miljarder fordonspassager varje år vid fartkamerorna. Av dessa är det någonstans mellan 30 och 40 miljoner passager som sker i för hög hastighet. Och det har polisen inte resurser för att hantera, utan ca 290 000 passager kommer, enl polisen, att hanteras under 2018. Och av dessa kommer ca 35 % att få böter. Resterande 65 % klarar sig beroende på dåliga bilder samt solskydd odyl som hindrar identifiering av föraren/fordonet
   Alltså, enl Tekniken värld så bötfälls inte ens 1 % av alla de som kör för fort förbi en fartkamera.

   Men fördelen med fartkameror är att de har en avhållande effekt på de skötsamma och ansvarstagande bilisterna som ändå dämpar farten.
   Kriminella är varken skötsamma eller ansvarstagande när det gäller att följa lagar och regler som samhället har satt upp.

   Gilla

  • Kenth Andersson

   Naturligtvis stoppar i dårhuset Sverige kameror mord våldtäkter rån misshandel och övrig brottslighet precis som lagar manifestationer och amnestier som ju också stoppar kriminaliteten !!!!!!!!!!
   Dum dummare och dummast=Sverige 2019.

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: