Vägen till inkludering för romer


BROTTSLIGHET. Den 28 november 2018 höll Länsstyrelsen i Stockholm en temadag för romsk inkludering. Syftet med nätverket är att verka för att utveckla lokala strategier, metoder och arbetsformer för implementeringen av regeringens strategi för romsk inkludering.

EU-parlamentarikern med dotter

Temat för årets andra erfarenhetsdag är rätten till arbete samt rätten till
kultur och språk. Vi kommer att få ta del av nationella och kommunala
satsningar inom ramen för strategin för romsk inkludering, liksom arbete
som föreningar och ideella organisationer gör. Vi kommer även att ha
utrymme för frågor och diskussion.

Mötet är kostnadsfritt och Länsstyrelsen i Stockholm står för
förmiddagskaffe, lunch och eftermiddagsfika.

-Pettersson noterar att en av föreläsarna är Thereza Eriksson, rom och dotter till EU-parlamentarikern Soraya Post. Thereza Eriksson dömdes nyligen till två års fängelse för grova rån av åldringar tillsammans med två andra zigenare.

Märkligt att det skriv och pratas om rätten till arbete efter 500 år. Jag är övertygad om att romerna likt alla andra har haft möjlig att arbeta och inkludera sig om de velat.

När EU-parlamentarikers dotter rånar gamla är det tyst, men när svärmor…

EU-parlamentarikern Soraya Posts dotter dömd tillfängelse för grova stölder från äldre

Inbjudan Länsstyrelsen

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


10 responses to “Vägen till inkludering för romer

 • Silfverbielke

  Två enkla ting.
  Du kan aldrig integrera en Zigenare
  Du kan aldrig få en Zigenare till att arbeta.

  Gilla

 • Hanna

  Årets temadag var : Rätten till arbete, kultur och språk och en av talarna Tereza Eriksson. Praktiserade hon genom åldringsrån häromveckan?

  Gilla

 • Bertram Bula

  Rent förfärligt! Hade vi haft steriliseringslagarna kvar där undermåliga och kriminella steriliserades hade hederligt folk sluppit drabbas av dessa.

  Gilla

 • Monica

  Denna Thereza Eriksson. Vilken social position väntar henne i den inbördes sociala hackordningen på HInseberg?

  Gilla

 • Ateisten

  Om man tar till sig Svenska värderingar så blir man inkluderad utan större knorr tror jag men det vill ju inte alla utan dom ska ha special behandling.

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Varför ska Romer 2019 helt plötsligt börja jobba bli vanliga Svenssons när de inte har lyckats med det under hundratals år, finns det tomtar och troll också ?

  Gilla

 • Danne

  Rättigheter hit – Rättigheter dit!
  Ingenstans behöver de själva visa intresse. Jag har sett med egna ögon hur svagt intresset för att arbeta är bland dem.

  Det finns inga incitament, bidragen rullar in och de har dagarna lediga till att begå brott. De har betalda lägenheter och ingen ställer några motkrav på dem.

  Det här vet politikerna, men det är en grupp som hela tiden skriker om rasism trots att de behandlas med silkesvantar. Oavsett land i västeuropa så agerar de likadant, polisen lägger upp register över släkterna, och zigenarna skriker rasism. Då kräver politikerna att polisen ska lägga ner registren och försvårar därmed chansen att klara upp brott som begås i stor omfattning.

  Gilla

 • Argus

  Det finns, som jag ser det, fyra folkgrupper, ni får själva gissa vilka, i Sverige som inte vill eller anser sig kunna integrera sig. Såvida de inte får bättre motivation att integrera kommer de att fortsätta bilda enklaver, av vilka en är snabbt växande. Detta kommer på sikt att splittra landet om det inte redan är splittrat. Jag tycker att det är dags att sätta ner foten och meddela; Assimilera eller flytta. Sedan spelar det ingen roll hur länge ni påstår er ha befunnit er i landet.

  Gilla

 • SVENSK

  Enl Rumänska myndigheter, vill många Romer inte registrera sig utan väljer själva att stå vid sidan av samhället. Därför nås de inte av EUs bidrag, som man anklagar Rumänien för att använda till annat.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: