Skattebetalarna får betala rättegångskostnader för kriminella människosmugglare

BROTTSLIGHET OCH SKATTER. Skatteverket meddelar att det är att betrakta som en skattepliktig förmån att som arbetsgivare betala kriminella anställdas böter och rättegångskostnader, när dessa begått brott i jobbet. Arbetsgivaren måste också betala så kallade arbetsgivaravgifter på förmånen.

Läs mer HÄR…

TIDIGARE. 2018-12-21. SVT belönar kriminella medarbetare

BROTTSLIGHET. 152.384 kronor – det är rättegångskostnaderna som SVT väljer att betala för Fredrik Önnevall och två andra journalister, efter att de tre i går dömdes för människosmuggling i Högsta domstolen.

Fredrik Önnevall. Wikipedia

Domen kommer efter att de tre journalisterna 2014 smugglade hem en syrisk flyktingpojke från EU-landet Grekland i samband med en tv-inspelning, utan SVT:s godkännande.

– Jag vill hävda att SVT inte tar ställning i skuldfrågan, men att vi har ett ansvar för våra medarbetare eftersom vi sände programmet, säger Hanna Dowling, chef för företagskommunikation på SVT.

Både tingsrätten och hovrätten beslutade att Fredrik Önnevall hade tillräckligt god ekonomi för att betala hela sina egna rättegångskostnader. Men nu väljer alltså SVT att betala ändå.

Om Fredrik Önnevall på Bloggen…

-Pettersson konstaterar att Fredrik Önnevall är ett typexempel på en SVT-anställd. Trots att han dömts i tre instanser menar Önnevall att han borde blvit frikänd och att människosmuggling borde vara tillåtet.

Om SVT betalar sin medarbetares privata utgifter så borde Önnevall skatta för den förmånen.

Flyktingpojken från Grekland har för övrigt blivit sex personer. Föräldrarna och tre syskon har anhöriginvandrat…

152.384 kronor hade för övrigt räckt till vinterkläder åt 5000 frysande barn

Steget Efter

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

11 thoughts on “Skattebetalarna får betala rättegångskostnader för kriminella människosmugglare

 1. Betala brottslingars rättegångskostnader och böter. Skattepliktig ersättning självklart. Arbetsgivaravgift på det.
  SVT:s revisorer bör ju också slå larm! De har att kontrollera att licensavg
  går till rätt ändamål. Brott kan aldrig vara rätt ändamål för ett statligt företag.
  Och godkänner revisorerna detta är det en underlåtenhet som ska rendera i att revisorerna åtminstone varnas! Det bör ju påverka deras framtid.

 2. Om utlänningar inte själva vill eller kan betala sina kostnader och inte heller “kan” utvisas ska de interneras på obestämd tid!

 3. SVT har helt spårat ur. Jag såg att artikeltjuven Pascalidou fick sitta och breda ut sig i TV-rutan en timme. Undrar om hon berättade att hon åkt fast för att ha stulit två artiklar?
  Som en gammal man kan jag dra slutsatsen att om hon åkt fast för två stölder, har hon sannolikt stulit flera artiklar.
  Gör som i danska radion. Skär ner bidraget drastiskt. Förresten kan de lägga ner hela SVT. Vi har upp till 100 kanaler att titta på ändå.

  • Låt bli att titta på regimmedia då så slipper du att bli förbannad hela tiden
   Ring din leverantör och kräv att dom blockerar dessa kanaler
   Finns som sagt mycket annat att se eller göra

 4. Hanna Stjärne säger att vi betalar inte med våra pengar utan med någonannans.
  Fredrik Önnevall har säkert fått garantier för att SVT tar konsekvenserna från högst instans dvs Hanna Stjärne.

 5. SVT med Jan Helin och Anna Hedenmo tar order från Socialdemokraternas partistyrelse och vurmar för flyktingsmugglare! EU och Sverige borde sätta in hårda tag mot flyktingsmugglare i alla dess former, speciellt dessa som organiserar smuggling med båtar över medelhavet. Det skulle vara livstids fängelse och böter i miljardklassen för att hjälpa fyktingsmugglarna att transportera kriminella från Afrika till Europa!

Kommentera