Årets värsta slöseri 2018!


SKATTER. Skattebetalarna.se har haft en tävling om årets värsta slöseri 2018  och ”segrare” är alla de miljoner som gått till flyktingboenden där det inte bor några flyktingar. Ryckigheten i det svenska flyktingmottagningen har medfört att flyktingboenden stått tomma i många kommuner runt om i landet.

Samtidigt finns det andra kommuner som betalat stora summor för att husera flyktingar på hotell eftersom de inte har tillräckligt många boendeplatser.

1. Miljoner till tomma flyktingboenden

Runt om i landet betalar kommuner miljoner till flyktingboenden där inga flyktingar bor. Göteborg betalade 110 000 kronor i månaden i två och ett halvt år till ett hotell dit de aldrig skickade några flyktingar. Trelleborg har i över ett års tid betalat en kvarts miljon i månaden för flyktingboenden man aldrig använt och Kalmar köpte in fem Attefallshus som aldrig användes och som såldes med en miljon i förlust efter att ha stått tomma i över två års tid. I kommuner som Lomma betalar man samtidigt tiotusentals kronor i månaden för att husera flyktingar på hotell. Ingen tar ansvar när någon annan betalar, som SlösO säger.

Edit: En av Göteborgs 236 kommunala kommunikatörer hörde av sig och krävde rättelse för kostnaden för boendet i Ljungskile. Det var dubbelt så dyrt som anges ovan, men det var någon annan (staten) som tog största delen av kostnaden. Det drabbade alltså inte göteborgarna mer än någon annan. Mer här.

Läs vidare om andra slöserier med skattepengar….

-Pettersson håller bara delvis med Skattebetalarna om att tomma migrantbostäder är det värsta slöseriet.

Det värsta är enligt min mening asyl- och anhöriginvandringen i stort. Då pratar vi inte bortslösade miljoner utan många miljarder på bostäder, polis, skolor, vård, infrastrukturer, med mera och det är dubbelt slöseri. Vi hade kunnat hjälpa betydligt fler människor i hemlandet eller närområdet än här och ändå fått pengar över till svenskar som har det svårt.

Men som politikerna resonerar, det är inte riktiga pengar, bara skattepengar…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


4 responses to “Årets värsta slöseri 2018!

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: