Muslimska organisationer bör betala tillbaka överbidrag


Genom att uppge många fler medlemmar än man egentligen är har flera muslimska riksorganisationer tagit emot bidrag man inte varit berättigade till. Alltför ofta har pengarna gått till en fundamentalistisk elit, skriver Sameh Egyptson på tidningen Dagen.

Det var lite ordning på Tintins tid. Då var araberna i öknen och inte i Sverige

Sverige är som nation extremt positiv i sin hållning till invandrarkyrkor och muslimska samfund. Alltsedan 1970-talet har stora summor statliga och kommunala pengar slussats till invandrarsamfund. Myndigheten för stöd till trossamfund, SST, som har fått i uppdrag att dela ut bidragen, har samtidigt varit osäker på hur många medlemmar som egentligen finns i de muslimska riksorganisationerna. Därför har SST markerat antal medlemmar i sina rapporter med kursiva siffror. Dessa siffror används däremot av riksorganisationerna som ett instrument i maktkamp om muslimernas representation i svensk politik och organisationsliv.

Ett exempel:  Islamiska förbundet i Stockholm rapporterade till SST år 2008 att man hade 23.120 medlemmar, av vilka 11.120 skulle vara registrerade medlemmar. Men ett par år senare redovisade man via auktoriserade revisor att man endast fått in 4.450 kronor som medlemsavgifter under året. Det finns dock inget i SST:s arkiv som talar om att bidragsfusk har anmälts, trots att det handlar om statliga medel.

Läs vidare på Dagen…

-Pettersson ser flera fel i utbetalningarna.

 • Det ska endast ges bidrag till samfund som delar samhällets grundläggande värderingar. Redan där borde alla muslimska samfund ramla bort.
 • Statsbidrag till trossamfund ska inte betalas ut om de beviljats på felaktiga grunder.
 • Statsbidrag ska betalas tillbaka om de fåtts på felaktiga grunder eller inte används till det som avsetts.
 • Dessutom borde de tjänstemän som uppenbart inte följer reglerna få sparken.

Glöm inte den muslimska lögnen – Taqiyya, som är en del av islams krigföring.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


17 responses to “Muslimska organisationer bör betala tillbaka överbidrag

 • robban

  religion är en privatsak, inga samfund ska ha en krona i bidrag punkt jävla slut. gäller för övrigt allt i min värld, kan en förening eller tidning inte gå runt utan bidrag så ska den gå i konken. kräken får bidrag från kommuner och landsting med utan någon som helst korskoll heller för lokaler etc

  Gilla

 • Bosse S

  Kan inte förstå varför vuxna inte kan betala sina egna fritidsintressen ur egen ficka. Inte heller ett öre från skattebetalarna bör gå till religiöst mumbojumbo.

  Gilla

 • Tore

  Det måste vi andra göra så varför skulle inte snyltgästerna behöva göra det.

  Gilla

 • Bobby

  Muslimer som LJUGER???????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Asså vafaaaaaaa-aaan asså! Man blir ju nedstämd och besviken! Jag skäms över att vara vit. Har ni liksom missat att MORGONPIGGA MUSLIMER städar efter er va!!!

  Gilla

 • Carl ekström

  Ljuger som sossssar .

  Gilla

 • Steel

  Att som Sossarna blanda in Islamitisk röstboskap i partiet, kan sluta väldigt illa, det kan i värsta fall bli skärskador på halsen.

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Får och kan man verkligen kräva någonting av stackars missförstådda muslimer som fått lämna allt de äger och har och med en enkelbiljett lyckats fly från krig och annat elände till det öppenhjärtliga trygga mångkulturella paradiset Sverige ?
  Krav på dessa grupper luktar kränkning rasism lång väg och strider garanterat i PK-Sverige mot mänskliga rättigheter.
  Nej krav ska bara ställas på infödda äkta hederliga arbetande naiva och konflikträdda svenskar som solidariskt vill eller måste försörja framtidens pensionsräddare, det ska och får svensken bara tåla.

  Gilla

 • Ruth Magnusson

  Från det ena till det andra…
  Nu har någon svensk varit på semester igen.
  SVT text TV: Misstänkt ebolafall i Enköping, patienten överförd till Uppsala, avdelningen stängd i Enköping och personalen omhändertagen, provsvar i kväll.
  Visst är livet spännande i det Nya Sverige, lite som rysk roulette…

  Gilla

 • age

  Är någon förvånad?

  Koranen 8:60
  ”Muslims must muster all weapons to
  terrorize infidels!”

  Vad kan vi annat vänta?
  Vad gör SÄPO för att försvara Vårt Fosterland?
  Har vi något försvar mot smygande invasion?
  Är vi beredda på att islam snart tar över Sverige?
  Vill du förlora allt du jobbat för?
  Fundera på det.
  Men tänk på att medborgargarden är förbjudet!

  Gilla

 • Kent

  Stefan Löfven klagar hela tiden på att inte skatten räcker utan måste höjas trots att den är en av världens högsta, varför?

  Gilla

  • NALLEN

   Ja då är du inte ensam om att undrar vad i hela världen ta alla skattepengarna som vi svenska BETALA in till löfvens skattkista varje år. Än sak som är säker och det är att svenska folket se knappt röken av dom, det kan man konstatera om man tittar ut över det svenska samhället för löfven verkar montera ner hela välfärden, BLAND ANNAT sjukvården polismyndigheten försvaret och inte minst så har han fixat så Sverige ha dom FATTIGASTE pensionärerna i hela Europa.

   Gilla

  • Kenth Andersson

   Varför skatter måste höjas i Sverige som det ofta sägs är ett av världens absolut rikaste länder ?
   Därför att socialbyrå Sverige har en dyr välfärdsnota som allt fler ska ta del av och som måste betalas !
   Tyvärr Löven så finns det en gräns för hur mycket skatter kan höjas, när den gränsen överskrids så får det motsatt effekt och slår tillbaka mot samhället och landet men det bryr sig naturligtvis inte politikerna sig om mellan mandatperioderna det gäller ju bara att få röster och ha makt och samtidigt tillgodose och försörja alla av politikerna utsedda stackars missförstådda och utsatta grupper.

   Gilla

  • Tanten

   Han kan ju börja med att själv avstå från sin lön. Varför ”behöver” han den? Gratis boende, äter gratis, reser gratis överallt osv.

   Gilla

   • Tanten

    Det här skulle vara svar till Kent…

    Gilla

   • Kenth Andersson

    Tror inte ”arbetargrabben” Lövet vill avstå från sin feta ersättning, istället så höjer han och alla övriga politiker i riksdagen sina löner och övriga arvoden!

    Gilla

  • Tanten

   Mitt svar till dig Kent, kom längre ner av någon anledning…

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: