Det låsta läget?


Charaden kring regeringsförhandlingarna fortsätter. ”Det låsta läget” som det kallas i mediala och politiska kretsar.

”Det låsta läget” syftar till att inget parti vill se att Sverigedemokraterna får något inflytande i svensk politik. Att det går bra att förlita sig till SD:s stöd i olika omröstningar verkar vara en helt annan sak.

Karin Karlsbro, Liberalerna i Stockholm och ersättare i riksdagen, skriver att hon inte vill se en regering som lutar sig mot SD. Stefan Löfven, s.k. statsminister, säger idag att ”Sverige så snart som möjligt ska få en handlingskraftig regering som inte är beroende av Sverigedemokraterna”. Vad Annie Lööf sagt tar jag inte upp, då det parti som jag en gång i tiden röstade på, inte längre tilltalar mig på någon punkt. De två partierna längst ut på vänsterkanten nämner jag inte ens vid namn, men ni vet vad de säger.

Det är idag mer än åtta år sedan Sverigedemokraterna kom in i riksdagen och än idag klarar inte övriga sju partier att hantera detta faktum. Vi skriver 2019 i almanackan och fortfarande handlar hela regeringskaoset om en enda sak. Att fjärma sig från SD. Allt annat är sekundärt.

Pinsamt är det första ord jag kommer på, men du som läser detta kanske har egna val?

I varje val sedan 2010 har SD växt och i de opinionsmätningar som nu publiceras är man Sveriges näst största parti. Varför är den enkla frågan? Därför att Sverige inte längre fungerar och för att det svenska samhälle merparten av oss vuxit upp i är på väg att krackelera, är det enkla svaret. SD kommer inte att försvinna, oavsett cirkuskonster från övriga partier. Detta är ett faktum tillsammans med det att inget enskilt parti kommer någonsin att få egen majoritet igen.

Tänk om clownerna i den s.k. 7-klövern bara ville lyssna. Då skulle de förstå. Varför inte bara ställa den enkla frågan till de 1 135 627 svenska medborgare som gav partiet sin röst i 2018 års val? Nej, att lyssna ligger inte i deras intresse. Istället väljer man att kasta ur sig epitet, anklagelser och så kryddar man konceptet med att stänga ute, mobba och förfölja.

Lagom till valrörelsen kunde vi i media läsa hur andelen invandrare som röstar på SD ökar. Orsaken? Jo, även många invandrare är missnöjda med invandringspolitiken. Vi vet också att det bland dessa invandrare finns medborgare med rötterna i både Asien, Afrika och Sydamerika och inte sällan ser vi nu partirepresentanter med ursprung i dessa områden. Löfven, Lööf och allt vad de heter fortsätter dock att skrika nazister, extremister och andra väl inövade floskler. Att bara sätta sig ned och lyssna intresserar dem inte.

Nu förhåller det sig så att en regering som är tänkt att bildas efter rådande förhållanden är tvungen att förlita sig på Sverigedemokraterna eller Vänsterpartiet.

En tilltänkt kombination är M+KD+C+L och en sådan har 143 mandat och saknar således majoritet. En annan bokstavskombination är S+MP+C+L och den skulle erhålla 167 mandat och inte heller här klarar man sig utan stöd.

Nyckeln som ska låsa upp ”Det låsta läget” är hur Centerpartiet och Liberalerna förhåller sig till Vänsterpartiet och Sverigedemokraterna. Vill Lööf och Björklund sitta i en regering tvingas de ta stöd av antingen V eller SD och det är en fråga jag tror många av deras väljare väntar svar på.

Är SD och Jimmy Åkesson ett sämre alternativ för Sverige än V och Jonas Sjöstedt?

Kanske nyckeln till låset egentligen är att Lööf och Björklund tar sitt förnuft till fånga och avgår? Det är deras personliga intressen som försatt Sverige i den situation vi nu befinner oss i.


14 responses to “Det låsta läget?

 • Johan

  Hoppas på att EU ska vitaliseras. Sedan blir trycket på svenska politiker att inordna sig i ledet för högt att stå emot.

  Gilla

 • Weronica Selby

  hur kan sadant har vara tillatet, det maste ju for fan bli nyval

  Gilla

 • centurion

  Vem som ska regera avgör VÄLJARNA. Det är ju just av den specifika anledningen vi har något som kallas allmänna VAL…typ, liksom, bah…..

  Gilla

 • Jack

  Vad alla nu förstår, politiker som medborgare, är att ges Sverigedemokraterna tillträde till regeringen, kommer det att slut med att SD kommer att sitta i regering av egen kraft om några år. Varför?
  Ja, dom kommer att syna och offentliggöra alla vansinniga beslut sjuklövern har tagit och den gigantiska summan pengar sjuklövern slösat på meningslösheter.

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Bara sedvanligt och berömt svenskt hyckleri !

  Gilla

 • ossie

  Verkar som som Svetsaren är beredd att lägga sig platt för rödluvans krav. Han är alltså beredd att sälja bort saker som arbetsrätten som de riktiga sossarna kämpade länge för. Vilken Judas bara för att få sitta kvar vid köttgrytorna. Undrar om kommunisterna köper detta vilket väl behövs för att få majoritet.

  Gilla

 • NALLEN

  Jag tror att sättet som speciellt socialdemokraterna förhåller sig till SD beror på att nästa alla SD väljarna härstammar eller har sitt ursprung från socialdemokraterna. Så med andra ord dom som löfven kalla rasister och nazister kommer från hans eget parti. Men iallafall så tror jag att hatet mot SD är menat till dom som gett sin röst just till SD, och jag vet inte exakt vad löfven tror att han ska vinna på att visa sitt FÖRAKT GENTEMOT SD och deras väljare. Kanske HAN tror att han ska skrämma väljarna att komma tillbaka till socialdemokraterna tills nästa VAL.
  MEN JAG TROR ATT DOM SOM FORTFARANDE RÖSTA PÅ SOCIALDEMOKRATERNA OCH NU SÄTT HUR DERAS PARTI FAKTISKT ÄR KAPABLA TILL SÅ KOMMER MÅNGA FLERA GE SIN RÖST PÅ ETT PARTI SOM INTE BLIVIT MAKTGALNA OCH VERKAR VARA BEREDDA ATT GÅ HUR LÅNGT SOM HELST FÖR ATT BEHÅLLA MAKTEN ÖVER SVENSKA FOLKET.

  Gilla

 • Peter Skoglund

  Det värsta av allt är att gänget som har skapat ”det låsta läget”, hela tiden pratar ovanför väljarens huvud. Inte bara SD-väljarnas, utan även sina egna väljare och andra partiers.

  Respekten och kommunikationen ut till folket på gatan och verkligheten finns inte.Man spelar bara ett egoistiskt maktspel för att skydda sina egna partiledningars intressen. Tyvärr deltar för mycket av media, i den processen också.

  Vilket har pågått så länge nu, så att det kommer straffa sig ordentligt framöver, för vissa partier, partiledare och media.

  Personligen hoppas jag på ett extraval. Men min magkänsla säger ändå att det blir förmodligen moderat Uffe, som får en omröstning till och går i land med den som nästa statsminister.

  Gilla

 • Gringo

  Tror inte läget är speciellt låst, ALLT handlar om makt, hur mycket man vill försaka, hur mycket man kan ljuga inför sina väljare, hade de varit vanligt sunda svenskar så hade de löst de hela på en eftermiddag. Men nu handlar allt om makten att få styra Sverige, oss vanliga har glömt för längesedan.

  Gilla

 • Lellegoo

  Liberaler typ Karin Karlsbro och Centerpartister med Lööf i spetsen är ju rent ut sagt lögnare. Redan innan valet stod det klart att SD skulle göra ett bättre val än 2014. Redan innan valet stod det klart att ”blocken” skulle bli ungefär lika stora. Nu ”vann” det rögröna med 144 mot 143 mandat.

  Ponera det hade varit tvärtom att alliansen vunnit med ett mandat. Då borde alltså L och C också klivit av alliansen då SD när som helst hade kunnat fälla en alliansregering tillsammans med S.

  M a o C och L har inte i praktiken varit hågade av att regera även om alliansen fått fler mandat än de rögröna. Utestängandet av SD har varit viktigare än alliansen.

  Dessutom har liberalerna mage att kalla en konstellation S, MP, V, C och L för en ”mittenregering”. ”Liberalerna bör också vara med i en mittenregering.” Hur står det till med höger, vänster och matematiken hos denna Karlsbo? Kommunister, socialister och miljöfascister är allt annat än MITTEN.

  Gilla

 • HB

  Hur mycket skulle regeringen i Bangladesh eller Honduras bry sig om det va krig mellan Sverige och Norge ? Hur många Miljarder skulle dom pumpa in för att hjälpa någon sida? Irak och Iran skulle nog hjälpa sina.., men inte svenskar. Skulle Irak och Iran ge svenskar Uppehållstillstånd ?

  Gilla

 • Urban

  Svensk politik har blivit rena lekstugan. Man kan undra om inte det nuvarande politiska systemet har urholkats och därmed spelat ut sin roll. Det verkar som om vi behöver ett nytt parlamentariskt system, där allmänheten får ett betydligt större inflytande jämfört med vad man har idag.

  Gilla

 • Ahmed Efendi

  Vem som helst bättre än svetsarn.Dessa 4 år som han hadde ” makten” har sossarna inte åstadkommit nånting bra ,bara kaos och elände. Svetsarns inteligens nivå är samma som dagisbarns.Han kan bara svamla och nobba folk. BORT MED HAN BUMS.

  Gilla

 • valentin

  PK-primaterna förnekar sig inte, vi får vänta på karma

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: