Tony Heller om Medias Klimatlurendrejeri


2018, ett av de minst extrema åren!


5 responses to “Tony Heller om Medias Klimatlurendrejeri

 • Gunnar

  En liten väderrapport från en gammal man som varit med.
  Jag kan säga att under mina 80 år så har ingen vinter eller sommar varit någon annan lik. Variationen har varit stor mellan åren.
  1948 låg snön i Stockholm en meter högt, nästan lika högt som jag var lång på den tiden, så jag tyckte då att det var väldigt mycket snö.
  Visst minskade snömängden framåt i åren, jag växte ju och blev längre! Men det var mer snö på den tiden än i dag.
  1968, då var vintern nästan snöfri, men det var kallt. Det kunde vara ner till 35 minus dygnet runt i flera veckors tid, jag vet för jag jobbade ute på den tiden, snön som fanns då var mestadels bara frost.
  1969 kom snön tillbaka i stora mängder och fortsatte så i några år framöver, men ingen vinter går att jämföra med någon annan, variationen har varit mycket stor. Och så kommer det att vara även framöver.
  1959-60 var jag med om den stora höststormen, jag var till sjöss och det blåste ca 32 sekundmeter. Då var det vågor det kan jag lova, många var sjösjuka men på något vis tålde jag sjögången.
  På 70-talet hade vi rejält med snö, men då kunde det töa ena dagen, medan nästa dag kunde vara kall som bra fasen. Jag körde då tungtransport och fick ofta ploga så busstrafiken kunde ta sig fram. Observera nu att detta var runt Stockholmstrakten. Hur det var runt om i landet så varierade det säker lika mycket där.
  Somrarna under samma tidsperiod, var det samma sak med. 1959 kom våren ganska tvärt, då var jag påmönstrad på ett fartyg, när vi låg i Trelleborg för lastning, det var i mitten april och vattnet i hamnen låg på 19 grader varmt så vi kunde bada i hamnen, detta medan snön låg kvar i Stockholm? Så mycket beror på var någonstans man befinner sig i vår avlånga land.
  När någon sedan säger att så här ruskigt väder har jag aldrig varit med om! Då beror det ju helt på att den personen troligtvis inte är så gammal så den hunnit vara med om några större förändringar i vädret så de har något att jämföra med, än de väderrapporter som finns att läsa.
  Så klimatförändringarna som presenteras, tar jag med en stor näve salt, jag håller mig till forskarna och deras vetskap.
  Mvh Gunnar

  Gilla

 • SVENSK

  Det är minst sagt fruktansvärt hur medierna förvanskar verkligheten genom att strunta i befintlig statistik över väderhändelser och bara gå på all och sprida all propaganda.
  Antalet kraftiga orkaner har ju också gått ned medan medierna säger tvärt om!
  Läs om befintliga data och lyssna på vad de äldre säger som har varit med. När man skulle bygga turistcenter i vissa länder nära stranden på låg höjd sade orternas gamlingar: ” där kan ni inte bygga, för ‘havet kommer'” ! De betraktades som vidskepliga idioter, men de hade hört av sina äldre och förfäder om ohyggliga Tsunamier som ödelade och dödade allt i sin väg! Det är nu idiotin frodas och man ska betrakta äldre som tärande idioter, när det oftast är tvärt om.
  Den som säger att det är extremväder nu ‘ain’t seen nothing yet’.

  Gilla

 • Peter Skoglund

  Klimatdebatt som den ska vara………med olika åsikter på samma scen.

  Gilla

 • Kalasbetalaren

  Propagandaministeriet maler på!

  Förra vintern var inte kall, det bara kändes så!

  https://www.svt.se/vader/darfor-kandes-forra-vintern-ovanligt-kall

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: