Rekordmånga anmälningar om stök i domstolarna samtidigt som tolkkostnaderna mångdubblats


BROTTSLIGHET. Under fjolåret ökade antalet anmälningar om beslagtagna föremål, hot och andra ordningsstörningar i svenska domstolar med nära en tredjedel, 27,5 procent, rapporterar Metro. Totalt anmäldes 482 incidenter under året.

Antalet beslagtagna föremål, exempelvis knivar, ökade med mer än 50 procent, från 161 till 247. Även antalet ordningsstörningar inne i själva rättssalarna ökade under året, och det följer ett mönster som pågått under flera år. 2013 anmäldes 26 ordningsstörningar, jämfört med 138 stycken 2018.

-Pettersson fattar inte. Stöket ökar samtidigt som tolkkostnaderna mångdubblats…mycket märkligt.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


6 responses to “Rekordmånga anmälningar om stök i domstolarna samtidigt som tolkkostnaderna mångdubblats

 • För Vårt Bästa?

  Den här hysterin med tolkar skall tas bort helt och hållet! Har någon satt sig i trångmål så betala själv för din tolk. Så är det i Spanien och det gäller även om du skall till läkare, bilprovning, skattekontor eller vad det nu gäller. Och sett till att det finns runt 2,000,000 TVÅ Miljoner utbölingar här så har de säkert (???), får vi hoppas, svensktalande i deras närhet.
  Slopa tokstödet! blev fel där men kanske rätt ändå.

  Gilla

 • centurion

  Kostnaden för Tolkar borde kunna ligga på en nivå mycket nära 0:- Minns att Röluvan kläckte ur sig att ”alla som kommej hit pjataj svenska”.

  Gilla

 • Kent

  Vi har en ledning för vårt land som saknar allt sans och vett med ett enda stort intresse för sitt eget välbefinnande.
  Nu är den rödhåriga tokan optimistisk på att Stefan Löfven ska svälja hennes bete och att det snart kan bli en överenskommelse om en ny regering.
  Arma land de som har förrött landet ska fortsätta värvet mot det totala kaoset.

  Gilla

 • Argus

  Varför i h… står det ”Stockholm District Court” på skylten?

  M V H

  Messer Schmitt
  Lingvistisk diktator UPA

  Gilla

  • alvar1131

   Varför inte? Jag bor intill skylten och ser ofta personer på trappan in till tingsrätten som sannolikt är nöjda med skylten och för att ha hittat rätt. De kanske t o m tycker att ”Stockholms Tingsrätt” är obegripligt.

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: