Stäng

Bill Gates: ”Vi behöver mer kärnkraft för att stoppa klimatkrisen”

ENERGI & MILJÖ. Microsofts grundare vill att USA ska bli ledande inom kärnkraft igen. Det krävs för att stoppa klimatförändringarna, menar Gates. 

Kärnkraftsverk

Under hösten har kärnkraftsdebatten fått nytt liv i Sverige. För att klara klimatmålen från Parisavtalet krävs nya satsningar på kärnkraft utöver förnyelsebara energikällor, menar förespråkarna.

Det är en åsikt som får stöd både från FN:s klimatpanel IPCC och från det internationella energirådet IEA.

Någon annan som vill se en storsatsning på kärnkraft är Microsofts grundare Bill Gates. I en nyårskrönika på sin blogg efterlyser multimiljardären en amerikansk mobilisering inom kärnkraft. Under 2019 kommer han att ägna sig åt att arbeta för att USA åter igen ska bli ledande inom området.

Läs vidare på Ny Teknik…

-Pettersson noterar att i Sverige vill SD, L och KD bygga ut och modernisera kärnkraften. Moderaterna vet inte och S, V, MP och C vill ha bort kärnkraften.

Så här såg det ut i Kontrollrummet kl. 10:48

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

8 thoughts on “Bill Gates: ”Vi behöver mer kärnkraft för att stoppa klimatkrisen”

 1. Nu kommer nästa ingrepp från Miljöaktivisterna.
  I kvällens tyska nyheter kom faran av,att elda med ved upp.C.a 15 miljoner hushåll i Tyskland värmer upp sig med just denna miljöfarliga produkt.Det hade de Grönas forskare kommit fram till. Dessa kaminer släpper ut mer farliga ämnen än alla bilar tillsammans inom landet.
  Nu får ni som eldar med ved,söka finna något nytt för att hålla ¨ångan uppe” i vinterkylan !

 2. På nyheterna pratas det ofta om s.k. ”Klimat-utsläpp”. Alltså utsläpp av klimat ??? Är Klimat då ett grundämne eller en kemisk förening ? Nonsens-språk gynnar knappast trovärdigheten. Likadant är det med s.k. ”Växthus-gaser”. Ska fan vara trädgårdsmästare nu förtiden.

 3. Apropå torium istället för uran…..

  Norska Thor Energy har utvecklat ett nytt toriumbränsle. Nästa steg är att kommersialisera tekniken för kärnkraftverk.

  Torium är ett radioaktivt grundämne. Det namngavs av den svenska kemisten Jöns Jakob Berzelius 1828, efter att han hade fått ett prov från ett norskt fynd. Namnet är taget från den nordiska guden Tor.

  https://www.nyteknik.se/energi/thor-energy-har-utvecklat-ett-nytt-toriumbransle-6900553

 4. Åååhhh neeej, måste vi välja mellan klimat- och kärnkraftsångest.

  Med vänlig hälsning,

  Gustav Frigolit

 5. Minns att jag hörde någonstans att Sverige hade en superbegåvad man inom forskningen om kärnkraft och användning av återvunnet kärnbränsle,med hans uppfinng och forskning hade Sverige kunnat vara ledande på området,men tyvärr sa socialistregimen nej till detta så det fanns inget intresse alls.Forskaren och uppfinnaren blev uppmärksammad utomlands och eftertraktad av flera länder som förstod att han var en guldgruva på området.Tror att han valde att flytta till Kanada .
  Kanske Pettersson eller någon läsare vet mer/känner till detta? Mycket viktig och intressant historia som visar på vilka galningar som har makten i Sverige framröstade av 82 % av folket.Folkförrädaren Ruinfeldt sa ju att Sverige inte kommer att ha råd med något annat än invandringen från tredje världen under överskådlig tid och detta är vad svenska folket röstat för,fortsatt massimport av lycksökare/grovt kriminella från världens mest dysfunktionella länder – shithole countries,detta är vad våra skattepengar går till,galenskaper utan gränser i det stora Gökboeet Sverige.

 6. Det Gates säger är en självklarhet för alla rationella och tänkande människor. Tyvärr är det inte dessa som styr energipolitiken, framför allt inte i Sverige.

Kommentera

Back to top
%d bloggare gillar detta: