Kärnkraftsverk

Under hösten har kärnkraftsdebatten fått nytt liv i Sverige. För att klara klimatmålen från Parisavtalet krävs nya satsningar på kärnkraft utöver förnyelsebara energikällor, menar förespråkarna.

Det är en åsikt som får stöd både från FN:s klimatpanel IPCC och från det internationella energirådet IEA.

Någon annan som vill se en storsatsning på kärnkraft är Microsofts grundare Bill Gates. I en nyårskrönika på sin blogg efterlyser multimiljardären en amerikansk mobilisering inom kärnkraft. Under 2019 kommer han att ägna sig åt att arbeta för att USA åter igen ska bli ledande inom området.

Läs vidare på Ny Teknik…

-Pettersson noterar att i Sverige vill SD, L och KD bygga ut och modernisera kärnkraften. Moderaterna vet inte och S, V, MP och C vill ha bort kärnkraften.

Så här såg det ut i Kontrollrummet kl. 10:48

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168