Islams fria kvinnor vill slippa de vänsterblivnas tvång


ISLAM. Medan kvinnor i Mellanösterns och Sveriges förorter kämpar för att slippa bära huvudduken, hijab, så slåss feminister och vänsterblivna för hijab, bland annat med Word Hijabday. 

– Pettersson tror på att det är ett frivilligt klädesplagg när burka, niqab och hijabkvinnorna tillåts sola och bada i bikini.

Det finns även No hijab day, som vi skrivit om på bloggen flera gånger.

Strand i södra Storbritannien 2016.

Strand i södra Europa 1970 ovan. Nedan helt frivilliga muslimska plagg.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 


6 responses to “Islams fria kvinnor vill slippa de vänsterblivnas tvång

 • hijabaktivisten

  Ja, jag tycker att vi ska sluta använda ord som ”slöja” och ”huvudduk”.
  Plagget heter HIJAB och inget annat. Det är ett arabiskt ord för ett arabiskt plagg och det varken finns eller har funnits något motsvarande plagg i den nordiska kulturen. Huckle var något helt annat, det hade ingen religiös betydelse, utan var ett sätt för kvinnor att visa att de var gifta.
  Hijab är en religös markör som icke sällan sätts även på småflickor, och här i Sverige är den till för att visa sin närvaro.
  En maktdemonstration.

  Gilla

  • Bobby

   Civiliserade kulturer har löst problemet annorlunda. Det heter vigselring. Man kan ha den på stranden också, så man inte behöver lukta skit i en svart sopsäck där värmegraderna är högre än en urfinsk fyllebastu. Tänk att få dofta på sin kärring när hon baddat i solen hela dagen, kommer hem och tar av sig sin stinksäck…mmm mustigt och upphetsande som faaaaan säkert. Tur så har man rätt inom islam att banka skiten ur stinkhögen.

   Gilla

   • hijabaktivisten

    Somsagt, hijab, burka m.m. har inget med giftermål att göra. Men jag skrev fel i mitt inlägg, det har inte heller med religion att göra, det är ideologi.

    Gilla

 • G54

  Vänsterbliven.
  Ett av dom bättre uttrycken jag hört på länge.
  Platsar helt klart bland ”nysvenskorden”

  Gilla

 • Jack

  Än så länge kan man misstänka att vi lever i en demokrati, även om man undrar ibland. Nåväl, det måste ingå i en demokrati att hen får klä sig hur hen vill, om det är av egen vilja. Dock tror jag inte hen får gå utan kläder mer än på vissa bestämda platser och i hemmet med stängd ytterdörr.

  Gilla

 • Mm

  Tokiga svenska PK kärringar som tycker det är bra med alla former av slöjor bara inte de behöver bära skiten. Solidaritet i Marxs namn.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: