Maria Ferm, MP, vill ha åldersrabatt på ensamkommande


INVANDRING. Miljöpartisten Maria Ferm är emot ålderstester på ”ensamkommande”. Nu när det införts vill hon att de ”ensamkommande” som inte styrka sin identitet ska man få rabatt på 2 år. Är du 19,5 år är du 17,5 år. 

Maria Ferm om ensamkommande

I september 2016 presenterade RMV ett system för medicinska åldersbedömningar. RMV:s verksamhet med medicinska åldersbedömningar i asylärenden startade i mitten av mars 2017.

Medicinska åldersbedömningar är frivilligt för den sökande och en möjlighet för den som inte kan göra sin identitet, och därmed sin ålder, sannolik. Den som redan gjort sin identitet sannolik ska därmed inte erbjudas en medicinsk åldersbedömning. Att göra sin ålder sannolik är dock svårt för personer som saknar och inte heller kan få fram identitetshandlingar som bedöms tillförlitliga.

De medicinska åldersbedömningarna genomförs på så sätt att sökanden går igenom två undersökningar. Den ena är en röntgenundersökning av visdomständerna, den andra en magnetkameraundersökning av knäleden. Dessa utförs av leverantörer som Rättsmedicinalverket upphandlat.

En modell som tillämpas i Tyskland framhålls av vissa som ett positivt exempel, baserad på vetenskaplig grund och beprövade metoder. Modellen innebär också att om en person anges vara i åldern 17,5-19,5 som utgår man alltid från den lägsta möjliga ålder.

Om Maria Ferm på bloggen…

Motion 2018/19:2305 av Maria Ferm m.fl. (MP)

-Pettersson säger att de ljugande inga männen ska hem, de har ljugit om ålder, bakgrund, hemland och saknar asylskäl.

Hade vi följt lagen och behandlat alla lika hade problemet med de 9000 som blivit 110000 afghaner inte funnits. Gymnasielagen.

 • 0 procent hade giltiga id-handlingar när de sökte asyl.
 • 0 procent har tappat sina mobiler som de har för kontakt med släkten.
 • 99,4 procent är män.
 • 49 procent har själva uppgett att de bott i Iran i minst ett år innan de kom till Sverige. I snitt uppgav dessa personer att de bott i Iran i 10 år.
 • 2 procent av dem som uppgav att de bott i Iran säger att de någon gång rekryterats av den iranska krigsmakten till kriget i Syrien.
 • 78 procent har fått sin ålder uppskriven av Migrationsverket.
 • 52 av de c:a 9000 är kvinnor.
 • Varför inte följa Dublin-förordningen om första asylland?
 • Varför inte följa Sveriges lagar?

 

Merit Wager Twitter

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 


13 responses to “Maria Ferm, MP, vill ha åldersrabatt på ensamkommande

 • Ragnar Ask

  Ja Sverige är allt enastående i sin galenskap och att kunna frambringa sådana som henne där.

  Gilla

 • OPet

  Hur i h..vete kan det vara möjligt att totalt hjärntvättade idioter får ha framträdande roller i ett modernt samhälle ??? Pga av henne och andra idioter så står vi inför en total kollaps !!!!

  Gilla

  • Ragnar Ask

   Stora i truten är dom.
   Man kan undra vilka de tror sig vara egentligen?
   Men det med tanke på att det finns mängder av svenska fån och fän som står på knä med tungan i häcken på dom så.
   Man har ju hört och sett ett och annat argument från packet, bl.a om Amerikasvenskarna. Som om vi ättlingar till dom som ju bevisligen aldrig lämnade landet skulle vara skyldiga centralasiaterna något på grund av att svenskar lämnade landet en gång i tiden, löjligt!
   Dessutom var inte heller Förenta Staterna skyldiga att ta emot dom, nej.

   Gilla

 • ossie

  En skam att denna knarkerska får sätta sin fot i riksdagen.

  Gilla

 • Stefan Löfven

  Då kan jag få åldersrabatt på min pension. Jag vill räkna mig som 67 när jag är 65, så blir det ett par tusenlappar till. Jag har också familj och vänner här.
  Väldigt bra förslag faktiskt.

  Gilla

 • Grune

  Om dom inte med 100% säkerhet kan tala om sin ålder så skall dom inte få handla på systemet eller ta körkort.

  Gilla

 • SVENSK

  Det ska vara precis tvärtom, och mer därtill, lägg på 33% jämfört med utseendet, så att en som ser ut som 15 räknas som 20, du blir det slut på åldersbedrägerierna! Garanterat, men det vill dom ju inte!?

  Gillad av 1 person

 • centurion

  Att manipulera med en person´s identitets-formalia är ett bedrägligt beteénde. En brottslig handling som på jurist-svenska kallas urkunds-förfalskning. Det är ett av de allra värsta brotten och har ett mycket högt straffvärde. Betr. Maria Ferm så faller hennes tokerier under rubriken : uppsåtlig medverkan / stämpling till brottslig verksamhet. Hon kommer att få behov av en riktigt sliskig advokat.

  Gillad av 1 person

 • Kenth Andersson

  Jag vill minst 20 år i rabatt annars blir jag kränkt !!!!!!
  Varför lyfta på stenar det kryper ju bara fram saker och ting från den absolut lägsta begåvningsreserven ?
  Låt stenar ligga still.

  Gilla

 • Gringo

  Vad är det som är så OTROLIGT svårt att förstå, de som kom är inga BARN. De är vuxna män som ska lämna vårt land med på en gång. Vill batik häxor och andra vilsna själar följa med på resan så låt de resa, hindra dem för gudskull inte.

  Gilla

 • Blodsven

  Vad vänta sig av en som själv bladdrat skit hela sitt liv och dessutom klarat sig ur det. Måste bero på att våra odugliga ”journalister” sympatiserar med miljömupparna…

  Gilla

  • Kenth Andersson

   I dagens dårhus Sverige gäller det att släppa ut mer dynga från gluggen i ansiktet än från där bak och detta lyckas ju politiker och övriga inom den ryggkliande PK–familjen alldeles utmärkt med.

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: