Efter nyår förbjuds fyrverkerier


BROTTSLIGHET. Under nästa år införs nya regler när det gäller fyrverkerier i Sverige. Tillstånd kommer att krävas för att använda samtliga raketer på pinne och försäljare får inte längre sälja pjäserna till personer utan tillstånd.

Nyårsafton 2018 verkar bli det sista året då allmänheten kan kan skicka upp de klassiska nyårsraketerna. Till sommaren 2019 införs nämligen nya föreskrifter.

Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB, har gjort de nya reglerna, på MSB är förre rikspolischefen Dan Eliasson nu generaldirektör och högste ansvarige.

Nyheten är alltså att gemene man behöver ett särskilt tillstånd från kommunen för att använda raketer och detta tillstånd kommer med säkerhet att kosta pengar.

Mitti.se

-Pettersson säger att vi slår nya rekord i dödsskjutningar, skottlossningar, rån, skolbränder, handgranater och socialdemokraten Dan Eliasson förbjuder fyrverkerier…

Om ni inte visste det så förbjöds smällare 2002. Tycker ni det blivit tystare?

Steget efter…katastrofen

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 


14 responses to “Efter nyår förbjuds fyrverkerier

 • robbcos

  Ännu en lag som drabbar hederliga medborgare. De som förstör och skjuter smällar på barnvagnar och gamla tanter kommer fortsätta med det. Nästa steg är att låta alla jägare förvara sina vapen i av polisen utsedda bunkrar då det skjuts så mycket i förorterna.

  Gilla

 • micaelsblogspot

  Reblogga detta på Micaels Lidéns Blog och kommenterade:
  Fantastiskt, vilket smart drag från MSB. När man inte trodde det kunde bli mer tandlöst så kommer det ytterligare en lag som ingen av dom som vill skjuta raketer kommer att bry sig om, igen.

  Gilla

 • whatthefeng

  Hmmm…
  Förutsätter att förbudet inte kommer att gälla Löfven och Reinfeldts alla rakettekniker.

  Gilla

 • Lokalinvånare

  Gäller för ”fyrverkerier på pinne”… så då skjuter de väl bara med eldrör istället?
  Dessutom är det redan idag förbjudet med all form av fyrverkeri förutom under vissa tider på vissa platser för alla under 18 år – vilket dessa vandaler skiter fullständigt i. Varför skulle människor som har så låg moral och respekt för andra bry som ännu en lag när de redan skiter i allt å alla? Problemet är ju inte att det är för få regler utan att det nästintill är obefintliga konsekvenser för dem som bryter mot dem..

  Gilla

 • Onkel Björn

  Om man nu inte längre får köpa raketer, så är det väl bara och ta fram sin gamla slangbella och skjuta upp smällarna istället. Bäddar ju för en mer missbruk av dessa smällare. Och så kommer säkert slangbellorna att licensbeläggas. Då tar man sin pilbåge och skjuter upp smällarna och då blir väl även dessa licensbelagda.

  Det här förbudet har säkert, i sann svensk förmyndarmentalitet, kommit till därför att ett fåtal har misskött sig. Och så är det i detta landet. När ett fåtal missköter sig får den stora majoriteten lida i form av inskränkningar och förbud mm.

  Gilla

 • SvenskMan77

  Vilken tur det finns gott om handgranater o krutvapen bland dom som missbrukar fyrverkerier då!
  Suck…. det gäller väl att bunkra då.

  Gilla

 • Grune

  Smällare och bränder på grund av dessa kommer att öka med minst det dubbla.

  Gilla

 • Kurt

  Så man få inte längre skjuter fyrverkeri raketer mot moskéer? 😦
  Men de ha inte förbjudit RPG få väl skaffa en sån på nästa Serbien resa

  Gilla

 • Bobby

  Vad härnäst.. snart är väl gruppvåldtäkter och halshuggningar också olagliga.

  Gilla

 • G54

  Enkelt. Bara att sälja pjäsen och pinne var för sig.

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Hunden hälsar och tackar !

  Gilla

  • Peter Kostin

   Jag är så dj*la trött på tjafset om hundar och fyrverkerier (smällare). Pallar inte vovven med att det smäller, flytta ut på bystan med jycken. Varför ska några få kunna förstöra festen för flertalet? Jag menar, när ni köpte hund så visste ni ju vad som var att vänta, eller hur? Sedan ska ni förstöra för andra. Lär valpen att acceptera ljudet, det gör man med jakthundar och det gör förbannat bra

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: