Israel ska hålla nyval


ISRAEL. Israels parlament ska upplösas och den styrande koalitionen har enhälligt enats om att hålla nyval i april. Det säger en talesperson för Israels premiärminister Benjamin Netanyahu. 

Det politiska läget i landet har varit skakigt sedan försvarsminister Avigdor Lieberman avgick i protest mot en enligt honom allt för svag linje i Palestinafrågan. Netanyahu har pressats av sina koalitionspartners som har hotat att fälla regeringen.

-Pettersson säger att av Israels 8,7 miljoner medborgare är runt 20 % eller 1,7 miljoner araber. Av dessa är majoriteten muslimer.

Märkligt nog är Israel det land i världen där deras medborgerliga rättigheter tillgodoses bäst. Araberna är sällan etniska araber utan till stor del ättlingar till arameisktalande och andra folk omkring Levanten, men tog till sig arabiskan genom att islamiska expansionen medförde erövring av regionen omkring år 640, och arabiska började bli ett administrativt språk såväl som religiöst. Som i övriga områden i imperiet gavs det privilegier till dem som delade härskarnas religion och språk, vilket ledde till islamisering.

***

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 


One response to “Israel ska hålla nyval

  • Tore

    Araber trivs bäst undet diktator eller mullors styre, krig kaos fattigdom terrorism är rena paradiset för dom.
    Det är bara titta ute i världen hur dom arabiska länderna ser ut.

    Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: