Danmark gör det igen – handslag krävs för att bli dansk medborgare


INVANDRING. Danmarks Riksdag, Folketinget har röstat för ett regeringsförslag som innebär att det blir obligatoriskt för alla som vill bli danska medborgare att genomgå en medborgarceremoni som avslutas med att man tar i hand med sin hemkommuns borgmästare.

Ceremonin innebär även att man måste skriva på ett kontrakt där man lovar att följa den danska grundlagen. Flera borgmästare har riktat kritik mot lagen och anser att ett handskakningskrav är orimligt i förhållande till medborgarskap. Utlännings- och integrationsminister Inger Støjberg hänvisar till att lagen kommer att få effekt eftersom en del personer lär vägra ceremonin och därmed kan nekas medborgarskap.

-Pettersson säger att det är kanon, enligt FN:s flyktingkonvention ska ”flyktingar” åka hem när det lugnat ned sig eller assimilera sig i det nya landet…

TIDIGARE 2018-08-19. Att hälsa med handslag bör vara krav för att bli medborgare…

ISLAM. Nyligen tillerkändes Farah Alhajeh 40.000 kronor i skadestånd för att hon vägrade skaka hand med en manlig chef. Vi läste också om att det är muslimska extremister som bestämmer vad som är diskriminering i Sverige.

I Frankrike och Schweiz  har medborgarskap nekats för den som inte vill skaka hand. Nu kräver flera partier i Danmark att det införs ett krav på att den som vill bli dansk medborgare ska vara beredd att hälsa med handslag.

Det är De konservativa och Dansk folkeparti som rest kravet och nu vänder sig till övriga partier, såväl inom den borgerliga regeringen som Socialdemokraterna för att få parlamentariskt stöd för en lagändring. Kravet menar man kan implementeras och kontrolleras genom handslag som ett obligatoriskt inslag i den ceremoni som alla invandrare som vill bli danska medborgare numera måste genomgå.

Det bör ingå i det avtal som man måste skriva på om att som naturaliserad medborgare i Danmark respektera grundläggande danska värderingar, menar man:

– I Danmark tar vi varandra i hand, slog De konservativas invandringspolitiske talesperson Naser Khader fast i ett uttalande i samband med utspelet.

-Pettersson undrar varför muslimer som inte gillar levnadssättet i väst bosätter sig här, när de har drygt 50 muslimska länder att välja på. Frågan är retorisk så ni behöver inte svara…

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 


8 responses to “Danmark gör det igen – handslag krävs för att bli dansk medborgare

 • Kenth Andersson

  Flytta till kravlösa Sverige, här finns ingen sådan kränkande lag !

  Gilla

 • age

  För mig känns islam som ett hot mot mig,
  mot mina närmaste,
  mot det jag jobbat för ett långt liv,
  mot min miljö,
  mot min omgivning,
  mot mitt land
  mot min kultur!

  Bevare oss från detta hot!
  Behöver vi denna sekt?
  Behöver vi islam?

  Gilla

 • SVENSK

  Sådana här steg som Danmark gör är bra och roligt att läsa om, men inte ens det räcker, EU-befrielse, asylstopp, massutvisningar och stängda gränser är det enda som hjälper långsiktigt. Det finns en poäng med att låta folkutbytandet ta 3-4 generationer, det är att när det är genomfört kommer alla skyldiga och alla som genomled utbytet att vara DÖDA! All info om det kommer att ha förstörts, så att de som föds in i det kommer inte att veta av något annat. Det är NU och endast NU det måste stoppas!

  Gilla

 • Weronica Selby

  Heja heja Danmark

  Gilla

 • Brasklappen

  Oj, vilka hemska krav Danmark ställer på muslimerna, vilka rasister och kräver de att dessa guldklimpar ska jobba också? Det är rasism säger Stefan Löven, så gör de inte i Malmö….

  Gilla

 • gamgubben

  Äntligen har vi i skrift varför de kommer hit i stora skaror.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: