Kaos i Göteborgs kommunstyrelse, sandlådefasonerna fortsätter


Från Sverigedemokraterna i Göteborg

Till dagens kommunstyrelsemöte fanns det ett gemensamt yrkande från övriga partier om ”det systematiska arbetsmiljöarbetet med fokus på sexuella trakasserier”, ett yrkande även vi SD står bakom och yrkade på. Vi skrev ett tilläggsyrkande som följer: Yrkande om förnyelse av det systematiska arbetsmiljöarbetet med fokus på sexuella trakasserier. 

SD Stödjer yrkandet från S, M, MP, V, L och KD.

Sexuella, fysiska och psykiska trakasserier, mobbing, utfrysning, utnyttjande av ställning och härskarmetoder kan ta sig många uttryck. Resultatet är att personalen mår dåligt och inte känner tillit till sina medarbetare eller chefer.

Under metoo-kampanjen har ett viktigt problem lyfts. Här måste staden lyfta på varje sten och städa bort skräpet. Alla måste även vända blicken inåt sig själva och inse att man inte alltid själv är ofelbar eller utan skuld.

Ett första steg mot inkludering kan vara att låta SD stå med på yrkandet.

Kommunstyrelsen föreslås besluta: Att även SD får stå med på yrkandet från S, M, MP, V, L och KD.

Vi stödde alltså yrkandet, och tyckte vi borde kunna stå med på det. När vårt tilläggsyrkande kom upp började kaoset!

Övriga partier, (förutom Moderaterna ) ville från början avstyrka vårt tilläggsyrkande, och hävdade att vi inte fick eller kunde lägga ett sådant yrkande. Stadsjuristen som var på plats hade inga invändningar alls, vårt yrkande var alltså helt enligt reglerna. Mötet ajournerades, två gånger!

Kommunalråd Herr Daniel Bernmar (V) var mycket upprörd och ville stryka sig från ursprungsyrkandet ifall SD tilläts vara med. Mycket upprörda känslor.

KS beslutade sedan i en ordningsfråga att SD inte fick lägga sitt yrkande. Detta är unikt och mot alla demokratiska principer. Även Moderaterna tvingades backa.

Sverigedemokraterna inkom med följande protokollsanteckning:

Yrkande om förnyelse av det systematiska arbetsmiljöarbetet med fokus på sexuella trakasserier

SD har i en ordningsfråga blivit nekat att ställa ett yrkande i KS.

För första gången har SD blivit nekat av KS att lägga ett yrkande. M stödde förslaget från början, men efter påtryckningar, härskarmetoder och utnyttjande av ställning så fick även M ge efter. Detta visar på att övriga partier bryter mot §2 Kommunallagen om likabehandling. Likaså visar det att i just ett yrkande mot mobbing så tillämpar de övriga partierna mobbing mot SD.

SD är oroliga för att det demokratiska spelreglerna ska gälla alla utom SD. Det är mycket möjligt att KS hade kunnat bli fällt i förvaltningsrätten för sitt agerande. Det som håller på att hända är att man börjar närma sig det arbetssätt som diktaturer har tillämpat genom tiderna. Genom att stigmatisera och förtrycka grupper, och frånta dessa grupper sina rättigheter ställs de helt utanför samhället och inflytande. Sverige har en regeringsform som mycket tydligt klargör hur vårt samhälle ska styras. Vidare gäller kommunallagen §2 om alla kommuninvånares likabehandling.

SD föreslår att de övriga partierna läser dessa lagar innan man kväver SD:s rätt att lägga yrkanden i kommunstyrelsen.

SD har under 3 år på stadsledningskontoret försökt vara ett föredöme genom att jobba hårt och seriöst med sina uppgifter. Vidare försöker vi möta våra kollegor med respekt. Tyvärr har de övriga partiernas fördomar kvarstått, och då vissa partier velat samtala med oss eller stödja våra förslag har de tillrättavisats av de övriga partierna.

SD kallar detta organiserad mobbing och organiserad utfrysning.

Nu får det vara slut med sandlådefasonerna!

SD jobbar seriöst och man måste sluta att frysa ut oss i frågor vi är rörande överens om.

Sverigedemokraterna Göteborg


7 responses to “Kaos i Göteborgs kommunstyrelse, sandlådefasonerna fortsätter

 • Suzie

  I en riktig demokrati accepterar man folkets röster i demokratiska val,då Sverige inte är annat än en skendemokrati på väg mot full diktatur så accepteras inte folkviljan då den går emot diktaturens kreaturs ondskefulla politiska agenda.Med ett svagt,viljelöst,okunnigt,ointresserat,vilselett och gravt hjärntvättat majoritesfolk så finns inget folkligt motstånd eller resning därför är Sverige och svenskarna så tacksamt att ha som experimentland för elitens alla djävulska planer.

  Vi som har följt Thoralf Alfssons blogg i flera år och vet hur fantastiskt energisk,kunnig,duktig,påläst, och rättskaffens person han är,han har jobbat hårt och mycket lojalt för Sd främst i Kalmar men också i riksdagen för Sd ,utan Thoralfs idoga arbete skulle aldrig Sd Kalmar vara så stort och gå så bra som det gör idag,Sd tredje största disktrikt är Kalmar,och jag är övertygad om att det till största delen är Thoralfs förtjänst.Han gräver djupare och effektivare än någon statsmedia journalist,han är så kunnig och insatt inom så många viktiga områden,jag och många med mig är djupt imponerade och beundrar Thoralf stort för allt gott arbete han gör ,man lär sig så oerhört mycket av att följa Thoralfs blogg,och därför är det obegripligt hur Sd nu har uteslutit Thoralf och det på mycket konstiga anklagelser,det hela är helt galet sjukt och otäckt, vad håller Sd toppskikt på med och vem styr egentligen Sd? Efter 13 års hårt arbete för Sd kastas Thoralf ut ur partiet direkt efter valet.Thoralf Alfsson är helt enkelt för bra och kompetent och självständig för Sd tror jag. Vart är Sd på väg? man anklagar bla Thoralf för att orsaka negativ publicering i systemmedia angående att han lägger fram fakta på bloggen om den pågående islamiseringen i Kalmar och i hela landet, vilket Sd ledning själva har gått ut offentligt för flera år sedan och varnat för men nu sedan två år verkar det som Sd riks ändrat inställning angående både det ena och det andra som har varit partiets viktigaste kärnfrågor och som gjort att folk röstat in dem i riksdagen och att partiet därefter vuxit till Sveriges tredje största parti idag.
  Jimmie Åkesson och hans partitopp-vänner bör offentligt förklara och redogöra för denna vidriga behandling av Thoralf Alfsson ,man sviker även sina väljare med ett sådant beteende som jag anser har fascistiska drag.

  ”Ett häpnadsväckande och sensationellt brev från partistyrelsen”

  http://thoralf.bloggplatsen.se/

  Gilla

 • Anders

  Från Svenska Wikipedia

  Skenbar demokrati
  Demokratur betecknar ett samhälle som till ytan är en demokrati, men som i praktiken saknar en reell och vidare omfattande yttrandefrihet, som saknar en möjlighet för dissiderande politiska grupper att föra sin talan på lika villkor, som saknar ett fullt ut rättssäkert rättsväsende (där lagar och regler tillämpas och appliceras olika beroende på vilket politiskt läger eller annat godtyckligt kollektiv man tillhör), där man riskerar att bli av med sitt jobb för sina åsikters skull, där man som dissiderande grupp riskerar att bli utsatt för politiskt våld av politiska motståndare (och där staten ser mellan fingrarna med detta). Ytterligare ett kännetecken för en demokratur är när lagarna som finns inte efterlevs (av staten själv).

  Gilla

 • Sven T

  Parodi på hög nivå.
  SD måste fortsätta kämpa för ”allas lika värde”. Om inte SD gör det, vem gör det i då?
  Alla människor är lika utom SD anhängare, för de är inte människor?

  Gilla

 • Realist

  Dags att anmäla alla kommunpolitiker till Arbetsmiljöverket på grund av den de bryter mot den psykosociala arbetsmiljön ………….

  Gilla

 • Nosferatu

  Aldrig har väl ordet politikerförakt suttit så bra som nu.

  Gilla

 • HB

  Detta är ju inte klokt! Vilka Djävla as dom är!
  Allihopa!

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: