Brott mot inreseförbud kan ge fängelse


INVANDRING. Republiken Finlands president stadfäste i dag lagändringar genom vilka en ny bestämmelse om brott mot inreseförbud fogas till strafflagen. Hittills har brott mot förbudet i allmänhet lett till bötesstraff för utlänningsförseelse.

I fortsättningen ska straffet för brott mot förbudet vara böter eller fängelse i högst ett år.

Enligt den nya bestämmelsen gör sig en utlänning som kommer till Finland trots att han eller hon har meddelats ett giltigt inreseförbud skyldig till brott. Lagen träder i kraft vid ingången av 2019.

Avsikten är att det för brott mot inreseförbud bättre än hittills ska vara möjligt att bestämma ett straff som motsvarar gärningens klandervärdhet. Ändringen förväntas också ha en förebyggande effekt. Samtidigt preciseras rekvisitet för gärningar som är straffbara som brott mot inreseförbud.

Justitieministeriet i Finland

-Pettersson säger att det borde gälla i Sverige också, plus att de som fått avslag och inte åker frivilligt ska låsas in till avresa kan ske…


6 responses to “Brott mot inreseförbud kan ge fängelse

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: