Australien erkänner Västra Jerusalem som Israels huvudstad


MELLANÖSTERN. Australien erkänner västra Jerusalem som Israels huvudstad, meddelar landets premiärminister Scott Morrison. Australien kommer dock inte att flytta sin ambassad från Tel Aviv till Jerusalem innan Israel och Palestina har nått ett fredsavtal. 

Jerusalem, gamla staden

Australien följer därmed USA:s linje i att erkänna den omstridda staden som säte för Israels regering. Morrison förespråkar en tvåstatslösning på konflikten mellan Israel och Palestina och menar att Australien även har intentionen att erkänna Palestina som en framtida stat med östra Jerusalem som huvudstad.

Mängder med FN resolutioner kritiserar Israels handlingar och uppmanar Israel att ”dra tillbaka sina styrkor från territorier som ägde rum i 1967-konflikten” (242), ”omedelbart avstå från att vidta ytterligare åtgärder som tenderar att förändra statusen för staden Jerusalem”(252),”demontera befintliga bosättningar” (465) och så vidare.

FN:s säkerhetsråds resolution 478 – noterad i Scott Morrisons politiska tal – uppmanar också medlemsstaterna att dra tillbaka sina diplomatiska beskickningar från Jerusalem.

Det är i dessa och andra sammanhang viktigt att påpeka angående FN-resolutioner. De islamska ländernas samarbetsorganisation utgör FN:s största block. Totalt 56 länder som alltid röstar emot Israel, vad det än gäller.

Inget av dessa länder har erkänt FN:s deklaration av de mänskliga rättigheter, de muslimska länderna hänvisar till koranen och sharia-lagen när det gäller mänskliga rättigheter.

-Pettersson menar att det är dags att reformera FN och tvåstatslösningen finns sedan 1922…

Tvåstatslösningen finns redan. Jordanien är en palestinsk stat.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 


One response to “Australien erkänner Västra Jerusalem som Israels huvudstad

  • Kurt

    Avskaffa FN i sin nuvarande form. Vill kanak staterna ha FN kvar kan de ju själv starta en organisation. så att vi slipper betala till korrupta neger kungar

    Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: