Hanna Stjärne: Ja, man kan lita på SVT:s opartiskhet

MEDIA. Från årskiftet ska Public service, SVT, SR och UR, finansieras via skattsedeln. SVT:s vd Hanna Stjärne skriver i ett debattinlägg i Aftonbladet att hon efter riksdagsbeslutet tagit del av kritiska frågor från människor runt om i Sverige. Särskilt engagerar frågor om varför program som Melodifestivalen visas och om huruvida journalisterna är opartiska.

Ja, man kan lita på att SVT alltid jobbar för att vara så opartiskt som möjligt och nå så nära sanningen som möjligt, skriver Stjärne. Vad gäller underhållning är stora program som skapar sammanhållning och kollektiva minnen viktiga, fortsätter hon.

”Den nya finansieringsformen gör det ännu viktigare att vara hela Sveriges television”, avslutar Hanna Stjärne.

-Pettersson säger att det är möjligt att SVT gör allt de kan för att vara opartiska men det är inte tillräckligt. De vänsterextremister som marscherade in 1968 och blivit kvar i generationer måste bort och ersättas med mångfald av åsikter…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

25 thoughts on “Hanna Stjärne: Ja, man kan lita på SVT:s opartiskhet

 1. Invandringsförespråkandet i Sverige påminner till viss del om ”Münchhausen by proxy”, men inte så att de skadar invandrarna. Men de projicerar sina egna problem på invandrarna och att det därför behövs en lösning, som egentligen handlar om deras egna problem.

  När vänstern och andra semi-religiösa insåg att svenskarna inte ville göra revolution och avsade sig vänsterns hjälp, då måste de finna andra behövande att hjälpa. Att många människor är fattiga och beskattade till döds i Sverige är tydligen inte nåt de vill ta upp eftersom det skulle sätta fokus på deras egna tillkortakommanden.

  Låt oss leva våra liv utan att ta hit människor som inte är flyktingar och som till stor del orsakar en systemkollaps.

  • Danny. Ja problemen har nog i kanske alltför stor utsträckning tonats ner. Och eventuella framgångar/ framsteg valts att kanske alltför optimistiskt lyftas fram . Politik

 2. Är det någon som får komma till tals om flyktingvansinnet i SVT?
  Om svaret är ja skicka en länk. Hur många tusen inslag har det gjorts till förmån för flykingvansinnet?
  Det måste ligga hjärnskada bakom om man kallar detta opartiskhet.

 3. SVT opartiskt ? Dagens skämt. Dom bryter regelbundet mot public serviceavtalet. Med 85% vänsterfolk kan det ju inte bli annat.

 4. Nåja Hanna Stjärne, opartiskhet är något helt annat. Det mörkas för fulla muggar, information rapporteras som det passar, tur att man kan kolla det mesta med utländsk media, än så länge.

 5. SVT hade inte klarat sig en dag på den fria marknaden. Dessutom har ju alltid vänstern föredragit att leva på andras pengar.

 6. Det här med att SVT skall framhäva sig som opartiska
  förstärks inte precis när man anställer Aftonbladets
  chefredaktör Jan Helin som programledare.

 7. Är de så fruktansvärt indoktrinerade att de tror på sin egen vänsterblivna skit som de presenterar?!?! Vänsterpropaganda?
  Vinklade och mörkade ”nyheter”, klimatalarmister?
  ”Kritiska” frågor till våra s k ”politiker” inom sjuklövern kontra SD? Skavlan?
  Det är även aktuellt att förpassa SVT/SRs medarbetare till soptippen!

 8. tja en ”hint” appropå vänstervridet är ju att vd’n för SVT väljer aftonblaskan för ett debattinlägg. duger det inte att använda svt resurser?

 9. SVT och UG är det enda media som belyser psykvården korrekt och utifrån verkligheten. Dess motpol är Sörmlands Nyheter som skriver att psykvården är på RÄTT väg. Dom kan man inte lita på. Hoppas Pettersson ger sig in i den debatten. Men SVT litar jag på!

  • Kan det bero på att de anställda på SVT o UG är mer frekventa som patienter i psykvården, så att de vet vad de talar om ??

 10. Nej man kan inte lita på SVT.Det hjälper inte hur många gånger hon än säger det.SVT har varit så partiska under så många år så det krävs tror jag att i stort all personal byts ut.

 11. Mellan raderna kan man tydligt utläsa : -Nu är det locket på. Betala och håll käften. Här är det minsann vår agenda som råder och den är opartisk. Och hör sen !

 12. Naturligtvis säger hon så, i annat fall så blir det ju ett erkännande att de inte har gjort ett bra jobb. Men det borde finnas någon

 13. I SVT-programmet ”Gokväll” 29 nov 2018 intervjuades SVT:s vd Hanna Stjärne av programledaren Linda Olofsson.

  I vanlig ordning fick Hanna Stjärne (med vevande händer och armar)okritiskt ge sin vrångbild av den nya ”avgiften” och samtidigt hylla bl a SVTs sakliga, neutrala och ”oberoende” betydelse på alla tänkbara sätt utan att mötas av några nämnvärda kritiska frågor eller relevanta synpunkter på denna skatt / avgift som påtvingats alla … även de som inte vill eller ens kan se något av SVT:s utbud. Även SVT:s värdefulla ”journalistiska gärningar” framhölls och Stjärne förnekade också att SVT skulle vara vänstervridet.
  Fullkomligt absurt!

  Avsnittet börjar c:a 4 min och 50 sekunder in i programmet på videolänken nedan:

  https://www.svtplay.se/video/19881306/gokvall/go-kvall-29-nov-18-45-2?start=auto&tab=2018

 14. Det som nu ältas i SVT och SR dagarna i ända musikhjälpen är det något som behöver finansieras av skattebetalarna? Inte tycker jag.
  Musikhjälpen anställde en kvinnlig VD för inte så längesedan vem betalar hennes lön givarna eller skattebetalarna?
  Det är väl så att musikhjälpen har ett uppfostrande syfte.

Kommentera