Afghanska och irakiska män kraftigt överrepresenterade i sexualbrottsstatistiken


BROTTSLIGHET. En omfattande kartläggning av Ilta-Sanomat visar att utländska män dominerar sexualbrottsstatistiken i Finland. Den något lägre medelåldern bland utlänningar förklarar en del, men inte allt.

Ilta-Sanomat (IS) har granskat sexualbrottsstatistiken utifrån de misstänkta gärningsmännens nationalitet. Ur granskningen framgår att afghanska och irakiska män är misstänka i sexualbrott 40 gånger så ofta som finländska män.

IS uppgifter kommer från Statistikcentralen och polisen. Med sexualbrott avses alla sexualbrott, till exempel våldtäkt, sexuellt utnyttjande av barn och några mindre vanliga brottsrubriker. Statistiken gäller misstänkta brott, inte domar, under år 2017.

IS har räknat ut jämförelsetal för olika nationaliteter. Enligt dessa var afghanska män misstänkta i 138 sexualbrott per 10 000 afghanska medborgare år 2017.

För irakiska män är jämförelsetalet 133/10 000. För syriska och turkiska män är jämförelsetalet kring 41/10 000.

När det gäller finländska män är jämförelsetalet 3/10 000. Det innebär att finländska män varit misstänkta i 3 sexualbrott per 10 000 finländska medborgare.

Läs mer på HBL.fi…

-Pettersson säger att vi får skicka Jerzy och Morgan  över Ålands hav så de kan förklara för finnarna att det är de socioekonomiska effekterna…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 


2 responses to “Afghanska och irakiska män kraftigt överrepresenterade i sexualbrottsstatistiken

  • Kenth Andersson

    Är de så heta på gröten, en perfekt import !!!!!!

    Gilla

  • Tore

    Det man ofta inte nämner är den ut breda pedofilismen i denna grupp, lögnhalsmedia har som regel att alltid lyfta fram övergrepp när förövaren är vit medelålders man.

    Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: