Stäng

Muslim av bra familj döms till tre månaders fängelse

BROTTSLIGHET. I oktober skrev vi att det var klart att hovrätten rev upp tingsrättens dom. Fängelsedomen kommer när mannen nu genomgått en rättspsykiatrisk undersökning som visat att han inte lider av någon allvarlig psykisk störning. 

Nu döms han till tre månaders fängelse av hovrätten. Han ska dessutom betala skadestånd till kvinnan om 14 400 kronor.

I tingsrättens dom stod det bland annat att mannens ”familj verkar vara en bra familj, till skillnad från hennes, vilket också har betydelse för bedömningen av skuldfrågan”. Domen fick stark kritik.

Pressmeddelande

-Pettersson antar att det är framtiden, muslimer är finare…

TIDIGARE 2018-10-13. Mannen från en fin familj döms i hovrätten

ISLAM. I tingsrätten friades en man från att ha misshandlat en kvinna, bland annat för att mannens familj verkade vara bra, till skillnad från kvinnans familj. Nu dömer Hovrätten mannan som skyldig.

Det är en mycket omtalad dom från Solna tingsrätt tidigare i år som nu ändrats av Svea hovrätt.

Den friande domen överklagades, och hovrätten går på åklagarens linje och dömer mannen som skyldig. Innan mannen får sitt straff ska han genomgå en rättspsykiatrisk undersökning.

Den friande domen i Solna tingsrätt blev mycket kritiserad, och de två nämndemän för Centerpartiet som ansåg att mannen skulle frias uteslöts av partiet.

TIDIGARE 2018-03-04. Centerpartist ville anpassa lagen till islam

”Det är en av de mest besynnerliga nämndemannamotiveringar jag läst”. Så säger en tidigare ordförande i Advokatsamfundet om frikännandet av en muslimsk man som misshandlat sin fru.

Den 37-åriga mannen misshandlade sin fru grovt 2015 och inte förrän i februari kom domen. Mannen frikändes i rätten med några av de mest besynnerliga motiveringar rättssamhället hört.

Nämndemännen friar mannen från straff, p.g.a. att kvinnan påstås komma från en mindre fin familj och därmed anses hon vara opålitlig.

2010 gifte sig paret i enlighet med den sharia-lagstiftning som råder inom islam. Alla vet att islams regler är anpassade efter männen och därför ansåg nämndemännen att kvinnan i fråga ljugit om misshandeln för att få ett skyddat boende. Av detta kan vi tolka att kvinnan egentligen inte ville ingå i äktenskapet, utan att detta var påtvingat.

Rätten bedömde att kvinnans synliga skador var självorsakade för att sätta dit mannen. En åklagare vid Södertörns åklagarkammare säger att den friande domen strider mot de principer och bevisvärderingsregler som finns i svenska domstolar.

Rätten var inte enig i fallet. Lagmannen och en moderat nämndeman ville fälla mannen. Två centerpartister ville fria och enligt rättegångsbalken ska man alltid döma till den åtalades fördel vid ett lika utfall.

Aftonbladet

En av dessa centerpartister har tidigare hävdat att svenska lagar borde anpassas till muslimer som bor i landet. Centerpartisten i fråga heter Ebtisam Aldebe, hennes man är Mahmoud Aldebe och dottern Imam Aldebe som ritar slöjor till polisen, räddningstjänst och militär.

Äpplet faller inte långt från trädet gäller även muslimerna

Aldebe har också suttit som nämndeman i Migrationsdomstolen, där hon bl.a. nekat asyl till asylsökande som konverterat till kristendomen. Hon är dessutom gift med islamisten Mahmoud Aldebe som lämnade Centerpartiet 2010, då han ansåg att hans islamistiska värderingar ogillades av partiet.

Mahmoud Aldebe förekom i dokumentären ”Slaget om muslimerna” som SVT visade 2009 och som kan ses i sin helhet här (rekommenderas).

Vad det gäller fru Aldebe, centerpartist, kan ni se henne förklara att svenska lagar måste anpassas efter muslimer. Uppenbart är att Annie Lööfs parti inhyser islamister på samma sätt som Miljöpartiet avslöjades med. Återstår att se om media gräver vidare i detta. Bra av Aftonbladet dock.

10 reaktioner på “Muslim av bra familj döms till tre månaders fängelse

  1. Nämndemännen borde också få fängelse. Förstår man inte svensk lag ska man inte få sitta som nämndeman.

  2. Bara in och vända på något av Kriminalvårdens fina fullservade hotell och skadestånd kan kvinnan glömma !

  3. Om jag ändå måste gissa vad en ”bra” familj är, så gissar jag att en ”bra” familj är en fruktad familj. En familj som försvarar ”hedern” ögonblickligen och in i döden, en respekterad familj. En rättrogen familj som är listig och bra på att lura icke-muslimer och som håller kvinnor på plats, så pass hårt att minsta misstanke om annat är direkt löjeväckande och farlig att yppa.

  4. Det går inte att ha muslimer i några bestämmande positioner för dom kommer alltid ha islam som rättesnöre och alltid (i princip) döma till en muslims fördel.

  5. Men alla muslimska nämndemän sitter kvar och dömer lindrigt i alla bra (muslimska) familjer. Medan dåliga (svenska) familjer råkar illa ut.

      1. Hjälper inte alls, bara för att dom avslöjades, andra likasinnade som inte avslöjats gör säkert att för att Islamisera Sverige med politikernas goda minne.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: