Malmö betalade miljonbelopp – gängkriminella fick lyxlägenhet

BROTTSLIGHET. Malmö stad har betalat 70 miljoner till ett stödboende som bland annat ska få kriminella att byta bana. Men nu kan SVT Nyheter Skåne avslöja att en krets gängkriminella använt stödboendets lägenheter som bas.

Helt utan upphandling har Malmö stad betalat 70 miljoner kronor till ett företag som driver stödboenden i lägenheter runt om i staden. Runt 30 personer i taget är placerade hos företaget och Malmö stad är deras absolut största kund. Hos företaget placerar socialtjänsten missbrukare och kriminella.

Sommaren 2017, när konflikterna i Malmös undre värld resulterade i täta skottlossningar och explosioner, bodde flera unga män från samma kriminella kompiskrets på Rosengård i stödboendet.

De flesta hamnade där via sociala insatsgruppen, som är ett samarbete mellan socialtjänst och polis. Målet var att killarna ska sluta med droger och brott.

SVT Nyheter Skånes granskning visar att flera av de placerade fortsatte att begå brott under deras tid i boendets lägenheter – och att socialtjänsten och företaget i flera fall struntat i att följa upp regelbrotten.

Läs vidare och lyssna på SVT…

-Pettersson säger att det är ett slöseri och en inkompetens utan slut. Det är klart att Malmös politiker och även andra politiker i hela landet tror att det inte är riktiga pengar de hanterar, bara skattepengar…Malmö kostar för övrigt landets övriga skattebetalare 15 miljoner kronor om dagen…

Jag har flera gånger sagt till våra lokalpolitiker att det borde inte vara så svårt, man behöver inte vara nationalekonom eller jurist.

Fråga dig själv, skulle du ta detta beslut om det var dina egna pengar? Blir varet nej, gör det inte med andras heller…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

18 thoughts on “Malmö betalade miljonbelopp – gängkriminella fick lyxlägenhet

 1. Det kan väl glida ner en och annan miljon i socialsekreterarnas fickor också.
  De delar väl på pengarna.

 2. Nu är det ett heltidsarbete om man ska hålla sig uppdaterad på all skit kriminella invandrare håller på med i Sverige.

  • Den onormale Daniel Suhonen (S) tycker iaf det kan bli läge att ta upp en Kalasjnikov och börja skjuta, men säger inte när, mot vem / eller vilka?

   https://videopress.com/v/xjHcmVpT

   I den lyxlägenhet där de gängkriminella bodde gratis på skattebetalarnas bekostnad, fann polisen vapen, sprängämnen, narkotika mm, så den skjutglade socialisten Daniel Suhonen (S) skulle säkert tycka det vore helt OK och trivas där som fisken i vattnet.

 3. Hade kanske varit bättre att som inrikesministeriet i Berlin,inleda en affisch och annonskampanj där de vänder sig åt dessa ”flyktingar”. I alla större städer i Tyskland finns sådana stora affischer,med utlovande av fördelar och med valuta i fickan,om de ”reser hem”:
  https://www.berliner-zeitung.de/image/31645726/2×1/940/470/5f6289d172d10ed64f613652c96e1ab9/nj/71-140789717–null–25-11-2018-19-38-47-062-.jpg
  En så generös och god Julklapp,har retat gallfeber på de ”godhjärtade”, och inte minst kommunistpacket landet runt. Mångkulturen är ju hotad !!!!
  AFA har fått i uppdrag av de vänsterinriktade,att sabotera hela kampanjen med sin vardagliga färgkastning och annan förstörelse….

 4. Smarta svenska politiker. !Dessa individer tycker jag ska straffaf för sin navitet…
  Skrämande hur blåsta visa är.

 5. Och övriga kommuner, som går +, fortsätter att betala 5-6 miljarder kronor/år till denna stad, för dess höga kriminalitet, dess invånare, dekadensen, masskolonisering osv osv
  Är det inte aktuellt att låta malmoe gå förlorad?!? Vi fortsätter betala för dess förfall på andra kommuners bekostnad. Idiotiskt!
  Låt såssarna stå för sina beslut!

 6. I detta centrala boende är det cirka 5 kilometer till de gamla gängen i Rosengård. Tala om att bryta sig ur. Det finns inga gränser för naivitet hos de politiker som ska hantera brottslingar. Men gott om pengar.

 7. Justitieminister Morgan Johansson (S) lovade redan den 24 augusti 2015 att hjälpa Katrin Stjernfeldt Jammeh i Malmö. (Publicerad 24 augusti 2015)

  https://www.sydsvenskan.se/images/tWDs9jY9b7NcmTWX-TOzfotgnOo.jpg

  https://unvis.it/ystadsallehanda.se/sverige-varlden/migrationsminister-lovar-hjalpa-malmo

  Fint resultat de båda sossarna uppnådde tillsammans – Använde skattepengarna till att rulla ut röda mattan för de gängkriminella.

  • Kuriosa:
   Nja. Om du menar seglatserna från Malmö så verkar du vara dåligt insatt. (Jag trodde att det var på 1980-talet.)

   Värstingarna hade inte förstått att det då var skillnad på socialsekreterare och befarna svenska Sjömän.

   Det blev snabbt hygglig ordning ombord. På en resa fortsatte en värsting att spela topp.

   Karibiska havet är inte så djupt. Där finns bojar i havet som inte har land i sikte. En morgon hade besättningen tröttnat, satte över den besvärlige på en boj och seglade vidare.

   Detta var tiden före GPS men sjömännen hittade tillbaks till bojen på kvällen då det varit mörkt några timmar. Den ”utsatte” ville då åter komma ombord. Vederbörande var vid det laget ganska tam.

   Det berättades att de som varit med fortsatte på ”den smala stigen” då de var hemma igen. Seglingarna från Malmö var lyckade.
   T

   • Minns det där slöseriet.Värsta gangstrar som fick segla på vår bekostnad. Inga svenska ungdomar där! Vid det här laget måste de ha gjort en värdering vart det ledde till. Ni vet det där med en handlingsplan och till slut en utvärdering .Var kan man få läsa det?
    Låt mig gissa att många av dessa har dött och knarkat ner sig.

 8. Horribelt. Skattemedel behövs till ändamål som gynnar alla, men invandringen suger.
  Gör som förut, 5 år tills man får söka medborgarskap efter en noggrann kontroll om hur man har försörjt sig! Och en obligatorisk språktest. Är det så svårt?

 9. SVERIGE sänder tydliga signaler, i Malmö har Socialdemokraterna styrt och ställt i c:a 100 år nu!

 10. Konsekvensen blir att det lönar sig att vara kriminell utlänning i stället för att då bli utsparkad ur landet. På detta sätt blir även deras gener som ökar risken för kriminalitet, kvar i landet, KATASTROF! För framtiden.

Kommentera