Topp-sosses man portar SD på hotell


INRIKES. Kosta Boda Art Hotel avbokar SD-konferens – hävdar att partiet kan väcka obehag hos ”vissa gäster”. De hävdar även att Sverigedemokraterna har ”extrema åsikter” – men går inte närmare in på vad de menar med ”extrema åsikter”.

Sverigedemokraterna i småländska Lessebo var inbokade att hålla en konferens hos Kosta Boda Art Hotel. Hotellet väljer nu att plötsligt avboka partiet eftersom ”konferensen kan väcka obehag hos andra gäster”.

I ett e-postmeddelande till SD:s lokalförening skriver designhotellet: ”Vi följer vår styrelses riktlinjer som är att vi tar ej emot grupper, organisationer och företag med extrema åsikter, där andra gäster kan ta illa vid sig. Därav avbokar jag er reservation”.

Smålandsposten har talat med VD för Kosta Boda Art Hotel, Ann Callenholt och frågat om hon bedömer att SD väcker obehag. – Ja, för vissa gäster, svarar Callenholt.

-Pettersson tycker detta är skumt, mycket skumt. Huvudägare för Kosta Boda Art Hotel är Torsten Jansson grundare och huvudägare av New Wave koncernen ägare till bland annat Orrefors Kosta Boda AB.

Jansson är en av Sveriges främsta företagsledare och Torsten Jansson är gift med före detta socialdemokraten Ulrica Messing.

Ulrica Messing har en karriär från SSU till tio år som minister i socialdemokratisk regering och har numera styrelseuppdrag i Torsten Janssons företag, bland annat i Kosta Förlag.

Serigedemokraterna i Lessebo är upprörda. Enligt partiets gruppledare Anders Karlsson är det en märklig avbokning eftersom kommunen är med och finansierar Kosta Boda Art Hotel.

– När vi ändå varit med att finansiera det här, vilket alla medborgare i kommunen har, kan jag tycka att det är olustigt att vi inte får ta del utav det, säger Karlsson.

-Pettersson menar att alla som sympatiserar med Sverigedemokraterna bojkottar  Kosta Boda Art Hotel och New Wave Group…

Torsten Jansson låter meddela att alla soom röstar på eller är medlemmar i SD är lika välkomna som alla andra människor till hotellet. Beslutet att tacka nej till konferenser från SD togs för några år, det handlar inte om pengar, utan är baserat efter det som hände på Grand Hotell för några år sedan. Styrelsen ska ta upp frågan för ny bedömning på kommande möte. Under tiden är alla SD-väljare lika välkomna som alla andra. Vill någon bojkotta oss på grund av detta säger det mer om dom än om oss.  //Torsten (Ett något förkortat sms från Torsten Jansson)

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 


35 responses to “Topp-sosses man portar SD på hotell

 • ossie

  Människors lika värde var det ju den mest rabblade sossefloskeln. Fast det gäller ju inte SD folk dom är har inget människovärde.

  Gilla

 • Maya

  Alla vi och vänner kan väl ge en stjärna av 5 på deras hemsidor. Uselt skall man skriva.

  Gilla

 • anne b rat

  Där har Jansson&Messing skitit ordentligt i det blå skåpet!

  Gilla

 • Maya

  Jansson fick 3 miljoner i bidrag av våra skattemedel när Messing satt i regering. Detta när de hade träffats och senare gifte sig. Kan inte det kallas för mutor?

  Gilla

  • Mässkalle

   Janssons, Kista Boda Art, prestationer benämns kul-
   tur i vissa kretsar. Någon slirar på tangentbordet med k-et och l-et så att det blev fel, eller kanske rätt. Det fick kosta vad det ville, när Messing kom till byn. Nu är henan och henom avklädda in på mässingen med sin skenhelighet.

   Gilla

 • Peter

  ”Rakryggade som vågar stå upp för demokratin,” Hittar man i flödet på sidan. Från. sosseordförande Jarkko Pekkala.

  Gilla

  • Maya

   Var kan man läsa det.

   Gilla

   • Peter

    I rekommendationer flödet som de nu verkar ha stängt av.

    ”Jarkko Pekkala rekommenderar Kosta Boda Art Hotel.
    Igår kl. 10:04

    Rakryggade som vågar stå upp för demokratin,”

    Gilla

  • Janne

   Fast pk-demokrati är snarare en form av dyskrati (dyscracy; nån typ av havererad demokrati som inte klarar att hantera folkviljan)! Det är skillnad mellan demokrati och pk-demokrati. Först nämnda innebär att makthavarna väljs av folket dvs. makthavarna finns till för folket. Sistnämnda innebär livstidsparkering i åsiktskorridoren plus att folket finns till för makthavarna!

   Gilla

 • Ruth Magnusson

  Inga inköp från Kosta Boda således. Det får bli Orrefors i stället om det är säkert.

  Gilla

  • Maya

   Hur många skålar och vaser behöver var och en av oss. Inte värt att köpa på en pryl som redan finns. Jag har säkert 25 vaser ,men aldrig blommor i dem, eftersom jag arbetar varje dag. Som ett exempel. Nu blir det tömning av allt. Såväl glas som porslin.

   Gilla

  • Janne

   Köp second hand eller privat importera från Kina, problem solved!

   Gilla

  • Tore

   Kosta-Boda och Orrefors ingår i New wave group som ägs av T. Jansson.

   Gilla

   • Maya

    Skall göra av med allt som har med hans företag att göra. Jag tror på feng shui så de har dålig energi .Det skall bort från mitt hushåll.

    Gilla

 • heraldikern

  ”Vill någon bojkotta oss på grund av detta säger det mer om dom än om oss.”

  Nej, Torsten Jansson. Det säger istället allt om dig och din smutsiga moral!

  Gilla

 • Brasklappen

  Borde inte vara tillåtet i en ”demokrati” utan konsekvenser i forma av fängelse och höga böter, lagen om häst mot soffgrupp borde användas för att stoppa sådant här!

  Gilla

 • Carina-Fina

  Diskriminera ett riksdagsparti och deras väljare – och du framstår som ett intolerant äckel som ingen frisk människa vill ha någon som helst business med.

  Gilla

 • Hans

  Allas lika värde

  Gilla

 • robban

  ”Styrelsen ska ta upp frågan för ny bedömning på kommande möte. Under tiden är alla SD-väljare lika välkomna som alla andra. Vill någon bojkotta oss på grund av detta säger det mer om dom än om oss. ”

  hm märkligt sms, betyder ju att det bara är att boka om konferensen då annars ljuger gubbfan ( alla som skulle delta är ju SD-väljare) 🙂

  Gilla

 • Niklas

  Vi har varit mångkulturella (åtminstone duokulturella) i 10.000 år. Vi har levt sida vid sida med samerna som har en helt annan kultur. Men det är ok, vi kom hit nästan samtidigt. Men nästan alla andra som kommit de senaste 500 åren har bara förstört och manipulerat oss. Judar, och zigenare kom först. Därefter kom Valloner som trots sina bruna ögon faktiskt försvenskat sig.Turkar, Greker, negrer. Nu är det fullständig kaos på gator och torg. Hade vi lagt pengarna på barnbidrag så hade folkmängden varit större och kriminaliteten mycket lägre.

  Gilla

 • Hanna

  Hotellet blir kränkta av att Sveriges näst största parti lägger konferensen där….?

  Gillad av 1 person

 • Grune

  Jag är glad för att SD finns så det åtminstånde finn 1,2 miljoner normala människor i Sverige.

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Vad säger och tycker J.Å ?

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Vilka fjollor är det som tar illa upp på PK-hotellet ?
  PATETISKT är vad det är men vad annat att vänta i dagens Sverige som nu ligger på botten i idiot-träsket.

  Gillad av 1 person

  • Niklas

   Jag tar oerhört illa vid mig när jag ser dessa mähän till ”flyktingar” som bara lever på oss och begår brott. De kommer aldrig göra rätt för sig. Sverige är mitt land och mina landsmän. Inte klåpare från tredje världen. De skräpar ner Sverige, jag känner inte igen mig längre.

   Gilla

   • Kenth Andersson

    Vilka är mest osmarta, vi infödda naiva konflikträdda hederliga arbetande äkta svenskar som gnäller här på Pettersson hemma vid köksbordet eller i fikarummet på jobbet när ingen chef är med eller är det alla de som det så fint heter flytt hit och hänsynslöst tackar för den dumsnälla svenska gästfriheten genom att suga ut världsberömda svenska välfärdsbidrag ?

    Gilla

 • Janne

  Att dela in folk:

  Gillad av 1 person

 • Billy Boy

  2005 framkom det i en granskning av Sveriges Radios program Ekot att Gävleborgsdistriktet i likhet med ett antal andra SSU-distrikt i landet under många år rapporterat in överdrivna medlemsantal, så även under Ulrica Messings ordförandeskap, då distriktet 1990 redovisade nästan dubbelt så många medlemmar som faktiskt betalat in medlemsavgift.

  Efter det att Messing blivit ombudsman inom SSU blev hon även kommunfullmäktigeledamot i Hofors.

  Läs gärna mer på:

  https://sv.wikipedia.org/wiki/Ulrica_Messing#SSU

  Gilla

 • Billy Boy

  Messings miljonstöd till Torsten Jansson

  Förra infrastrukturministern Ulrica Messing gav under sin tid i regeringen miljontals kronor i statligt stöd till glasriket, varav stor del blev stöd till glasbruket Orrefors Kosta Boda. Glasbruket ägs av Ulrica Messings nya kärlek Torsten Jansson via ägarbolaget New Wave. (Publicerades 13 mars 2007)

  Läs gärna mer på:

  https://www.svd.se/messings-miljonstod-till-torsten-jansson

  Gillad av 1 person

 • Gringo

  Där gjorde han det enkelt för mig iallafall, tänker ALDRIG bo på ”Kosta Boda Art Hotel”.

  Gillad av 1 person

  • Grune

   Jag tror inte du får det heller för jag tror inte du är muslim som man måste vara för att få bo där.

   Gilla

 • centurion

  18 % bryr sig om vårt lands fortlevnad. De övriga rycker bara på axlarna och lägger inte två strån i kors för att stoppa vansinnet. Någon uttryckte sig t.o.m. ”Jag kör hellre landet i botten än pratar med sverigedemokraterna”. Vilka är utrustade med EXTREMA ÅSIKTER ? Va…

  Gillad av 1 person

 • Kent

  Ja man vet inte vad man ska säga mer än det måste vara mer än en idiot som driver hotellet.
  Ska unvika Torsten Janssons unkna företag.

  Gilla

 • Stenbock

  Sedan finns de som inte upptäckt,att vi lever i en totalitär diktatorisk stat…
  Att det fanns enstaka sjuka och dumma person i Småland,kände vi ju redan till. Inte minst nu i samband med ”regeringskrisen”

  Gilla

 • Tore

  SD värnar Sverige, i det totalt förvirrade sinnessjuka Sverige är det extremt.
  Bland dom självutnämnda sk goda krafterna i samhället, är självhat och fosterlandshat två goda ting.
  I en normal värld skulle dom sk goda krafterna sitta inspärrade.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: