Svartskallemajoriteten på svenska fängelser är enorm, låt dem avtjäna straffen hemma

BROTTSLIGHET. Svenska häkten och fängelser är snart fulla, samtidigt som de intagna väntas bli fler framöver. Som ett svar på detta kommer Kriminalvården att bygga ut kapaciteten på 13 orter, skriver generaldirektören Nils Öberg på DN Debatt.

Kriminalvårdens huvudkontor i Norrköping

Men han efterlyser också andra åtgärder, bland annat att fler alternativ till fängelsestraff utreds. Han vill också att fler bör dömas till exempelvis fotboja så att straffet kan avtjänas hemma.

Dessutom förslår Öberg att en helt ny samhällstjänst införs. Här ligger Sverige efter jämfört med andra länder, menar Öberg.

-Pettersson menar att det behöver inte byggas ut något. I häkten och på våra anstalter sitter ungefär 6000 personer, av dessa är drygt en tredjedel utländska medborgare.

Mitt förslag är att dessa utländska medborgare döms i jourdomstolar och skickas hem för att avtjäna straffet. Vill inte hemlandet ta emot dem så får vi sätta press på dem, hjälper inte det så outsourca verksamheten till billigaste landet.

 • Antalet utländska medborgare i Sverige är 7-8 % så det är en rejäl överrepresentation i fängelserna.
 • Antalet personer med utländsk bakgrund i Sverige är 24-25 %, varav de flesta är från de nordiska länderna.
 • Antalet intagna med utländsk bakgrund får vi inte veta. Kriminalvården är sedan år 2002 förbjudna att föra statistik över detta och anledningen kan var och en spekulera i…

Nåväl, i brist på officiell statistik som kan vi titta i Aftonbladet från 1996. Ni vet att Aftonbladet älskar att rota i gammalt skit och döma dagens Sverigedemokrater för deras påstått nazistiska förflutna. Mindre känt är att Aftonbladet hjälpt till att sprida djupt rasistiska artiklar och påståenden från den kände invandrarhataren och vänsterextremisten Jan Guillou i januari 1996.

”…besöker man ett svenskt fängelse ser man en mycket mörkare bild, en närmast chockartad bild. För bland de intagna på fängelse är invandrarnas överrepresentation mycket större än vad man kan utläsa ur brottsstatistiken. Jag överraskades själv av denna syn när jag besökte Norrtäljefängelset förra året för att hålla ett föredrag. Så gott som alla fångarna kom till gymnastiksalen och det var ju lätt att se att svartskallemajoriteten var enorm (idag 75 % på just det fängelset)…”

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

14 thoughts on “Svartskallemajoriteten på svenska fängelser är enorm, låt dem avtjäna straffen hemma

 1. Nä, varför ska vi ge kriminella en fristad i vårt land???

  Den invandrarpolitik som förs idag, är samma politik, som vissa välkomnande obskura stater gav flyende nazister, efter andra världskriget. ÄR DET SÅDAN FLYKTINGPOLITIK VI SKA HA???

 2. De kriminella som styr Sverige vill att all världens värsta kriminella avvarter skall översvämma Sverige,därav de öppna gränserna och nedlagd viktiigt och effektivt gränsbevakning.Tom små barn förstår att om man inte låser dörren så kan tjuvar komma in och stjäla och skada de som bor i huset.
  Tyvärr har de mörka antidemokratiska och yttrandefrihetshatarna stängt ner granskning Sveriges youtubekonto,där fanns bla en kanonbra och intressant intervju med gränspolisen Göran Larsson som borde ha sänts i statsradion tex om de hade varit objektiva och opartiska och rapporterat sanningsenligt om hur regimen skadar vårt land och folk ,men nu är ju media lierad med makten och hänger ut folket som nvänder sig av sin grundlagsstadgade yttrandefrihet och regimkritiker istället för att granska makten som sig bör i en demokrati,

  https://petterssonsblogg.se/2014/09/20/manniskosmugglare-tillats-harja-fritt-i-sverige/

 3. Men dom blir lönsamma lite längre fram, Stefan Löfven.
  Glöm aldrig dom orden och vem som sa det. Förhoppningen är att det blir skuldrätteegång om något tiotal år. Då finns det miljontals vittnen.

 4. Konstigt att de kan vara så många i fängelset, verkar ju som de flesta släpps ut fortare än man hinner säga Beatrice Ask

 5. Det är ett skämt att vi fyller våra fängelser med invandrar
  kriminella.
  Ut med dom bara !!! Fort som fan på livstid.
  Inget dalt hit och dit, nej hårda tag ska det vara !!!!
  Dom ska veta vad som gäller, och dom anhöriga får åka med
  dom också.
  Vi måste visa nolltolerans från första brott, punkt slut !!!!.

 6. Då kan Våldtäksmännens kumpaner släpa hem nya offer till den med fotboja så att han kan fortsätta våldta.
  Dömda Utlänningar ska inte ha fotboja de ska sitta inne eller utvisas på Livstid!

Kommentera