”Skrämselvapnet inför valet 2018 – invandrarnas brottslighet”


INVANDRING. Jerzy Sarnecki, professor i kriminologi undrar ”Vad kommer populistiska krafter att bygga skrämselpropagandan på inför 2018 års val? En inte helt originell gissning är att ämnet i fokus kommer att bli brottsligheten, främst invandrarnas brottslighet”, skriver Jerzy Sarnecki i en artikel på SVT Opinion. 

svt_sarnecki

Sedan kommer professorn med några påståenden som SVT:s redaktion borde ha genomskådat och refuserat artikeln.

Invandringen har minskat dramatiskt ljuger Sarnecki. Förra året beviljades 150 535 personer uppehållstillstånd i Sverige, det är nytt rekord. En siffra som tros öka nästa år, med 70.000 som väntar på uppehållstillstånd och en anhöriginvandring på över 300.000 de närmaste två åren.

Sedan skriver herr Sarnecki att om en utomjording eller medborgare från ett centraleuropeiskt land (låt oss ta till exempel Tjeckien) skulle försöka skapa sig en bild av vårt land genom att studera medierna, både de alternativa och de traditionella, skulle följande bild framträda:

 • I förorterna brinner bilar, unga män kastar sten på poliser, ambulanspersonal och brandkår vågar inte längre köra in i dessa områden.
 • I samma förorter (eller så kallade no go- zoner, ibland är de 14, ibland drygt 50 ibland 150) råder det sharialagar och svenska myndigheter har inget inflytande där. En vit kvinna som ger sig in i ett sådant område blir omedelbart våldtagen.
 • Även utanför no go-zonerna, till exempel på musikfestivaler, blir svenska kvinnor våldtagna. Sverige har flest våldtäkter per capita i världen. Organiserade ligor omringar kvinnor och antastar dem. Medlemmarna i dessa gäng kan inte straffas, även om de skulle gripas, eftersom de hävdar att de är under 15 år.
 • Människor blir skjutna på gator och torg och vanliga medborgare måste därför beväpna sig.
 • Inte bara våldtäkter utan all brottslighet ökar oavbrutet och är mycket högre än i andra jämförbara länder.
 • Polisen är i upplösning och fungerar inte. Den har brist på resurser, en undermålig organisation, dålig ledning och är lata. Om polisen överhuvudtaget griper någon för ett grovt brott så är personen ute på gatan igen efter 30 minuter; åklagarna vägrar anhålla och domstolarna häktar inte brottslingar. Om någon skulle bli dömd (i sällsynta fall förstås) är straffen skrattretande milda.
 • Rädslan breder ut sig. Folk är skrämda och vågar inte gå ut. Detta gäller i synnerhet kvinnor, som om de ändå går ut måste beskyddas av frivilliga garden bestående av högerextremister.
 • Regeringen ljuger öppet och påstår att allt är under kontroll, eller vägrar uttala sig. Värst är dock myndigheten Brå som är ansvarig för att förfalska statistiken (eller att inte ta fram den överhuvudtaget) och vissa så kallade kriminologer, som får betalt för att ljuga svenska folket rakt upp i ansiktet. Som tur är kommer sanningen fram genom de få, fria (än så länge) medierna och modiga medborgare som trots brutalt åsiktsförtryck vågar tala sanning.

Och Jerzy  frågar och svarar själv om dessa påståenden bara lögn och förbannad dikt? Nej, det ligger en del sanning bakom flertalet av dem. Men just den här typen av kraftigt överdrivna påståenden är den farligaste formen av propaganda.

-Här undrar Pettersson över Sarneckis förmåga att analysera – först ligger det en hel del sanning i påståendena och sedan är de kraftigt överdrivna.

Hur kan professorn veta det och varför är han emot att BRÅ tar fram färsk statistik på invandrares brottslighet? Jerzy bedriver propaganda, han påstår att invandrarnas brottslighet är kraftigt överdriven men han vet inte och han vill inte veta.

Professorn pratar även om populism, som verkar ha blivit ett populärt ord bland etablissemanget när argumenten tryter.

Populism betyder att Sarnecki, Ernman, pizzaekonomen, SVT och andra inte gillar folk som säger sanningen på ett sådant sätt att alla begriper det…

Debatt mellan Mattias Karlsson Sverigedemokraterna och Jerzy Sarnecki Professor i kriminologi.
SVT Agenda 2017 01 15


31 responses to “”Skrämselvapnet inför valet 2018 – invandrarnas brottslighet”

 • Peter Skoglund

  Kloka ord till Jerzy……………

  Filosofen och sociologen Ernest Gellner påpekade en gång att solidaritet står i omvänd proportion till rationalitet.

  Ju mer vi vill visa oss solidariska med en idé, desto mindre utrymme har vi för ett kritiskt förhållningssätt till samma idé.

  Gilla

 • zeleka

  Sitter lugnt just nu å väntar som jag förutspått för länge sedan ,låt det krascha fortare ju bättre
  Jag kommer hem inom kort själv , men vill inte sätta min familj för risker den här förbannade regeringen satt Svenskarna i.

  För Sverige vi går enade,vi har ett arv och gemenskap som vi byggt INGEN kan tro att man kan med destruktiva krafter förstöra vårt arv,

  //Leif Allan

  Gilla

 • age

  Tänk vad man kan missta’ sig!
  Jag som trodde att den där Sanetsky hade blivit ”svensk”!
  Men han verkar försvara invällarna till det yttersta.
  Att han t.o.m. drar till med lögner sänker hans trovärdighet till noll.
  Det gäller för regeringen att använda alla vapen för att dölja sin roll;
  att de står under tryck från främmande makt, islam.
  Vi måste börja avslöja regeringen innan det är för sent.
  När det är för sent – är det redan för sent!

  Gilla

 • Billy Boy

  En av problemkommunerna:

  Oro för Malmös rykte efter våldet

  Bilden av Malmö har fått sig en törn efter den senaste tidens våldsdåd där. Inom näringslivet finns en växande oro för att dåligt rykte kommer göra det svårare att locka till sig företag och rekrytera personal utifrån.

  Videoklipp I dag kl 23:10, Längd 1:21

  http://www.tv4.se/nyheterna/klipp/oro-f%C3%B6r-malm%C3%B6s-rykte-efter-v%C3%A5ldet-3754153

  Gilla

 • Grune

  Såg på nyheterna 20-01-23 att Aftonbladets Anders Lindberg stod och påstod att all grov kriminalitet i Sverige inte finns, utan det är Rysk propaganda för att tillintetgöra Sverige.
  Alla journalister och alla politiker inom 7-klövern och deras anhängare borde snarast genomgå lobotomi just på grund av att det fattas åtskilliga hjärnceller där.

  Gilla

 • Andre´ Kristian (@mmsoxford)

  Så hafver den oefterliknelige pajasprofessorn, dekrepitus Sarnecki, ånyo bevisat sin kapitala oförmåga att förhålla sig såväl till sanning som realitet. Att överhuvudtaget entusiasmera denne globalistorienterade desinformatör till att framträda inför den i alla avseenden hunsade och förnedrade befolkningen, är en rent kriminell taktik. Att medvetet missbruka public service för politiserad propaganda, i avsikt att lägga dimridåer och diskreditera oppositionen samt vilseföra TV-tittarna, kan icke uppfattas som annat än en organiserad och brottslig strategi regisserad av det nationsfientliga terrordiktatet.
  Andreas 😦

  Gilla

 • Involuntarium

  Jerzy Sarnecki nu ska du få något att suga på och fundera kring ett varv till!

  En regering som inte kan skydda sin befolkning främst kvinnor och barn mot invällande horder av våldsverkare har ta mig fan ingen framtid överhuvudtaget! Kan inte vara så svårt att förstå ens för statsministern den naivaste av naiva!

  Stefan Löfven respektera folkviljan avgå, utlys nyval och anordna Swexit omröstning! Sverige ut ur EU!

  Gillad av 2 personer

 • Billy Boy

  Varifrån kan man få fram trovärdiga faktauppgifter när Brå (Brottsförebyggande Rådet) har storljugit i flera av de få rapporter de presenterat tidigare?

  Delcitat

  ”Det är katastrof överallt på BRÅ”
  Experternas attack mot myndigheten
  Brottsförebyggande rådet, BRÅ, har förlorat sin trovärdighet.
  Det anser flera forskare och professorer.
  – Ledningen försöker bara få resultatet att passa regeringen, säger en av forskarna.
  (Publicerad fre 05 apr 2002)

  Slut delcitat

  Hela reportaget finns på länken nedan:

  https://unvis.it/aftonbladet.se/nyheter/article10269696.ab

  Delcitat

  ”Nivån på Brå är väldigt låg”
  Professor instämmer i kritiken mot Brottsföre- byggande rådet
  (Publicerad fre 19 apr 2002)

  Allt fler forskare stämmer nu in i kritiken mot Brottsförebyggande rådet, Brå.
  Professor emeritus Sten Rönnberg kvalitetsgranskar Brå:s forskning. Han är mycket kritisk.
  – Det görs så mycket dåliga undersökningar. Jag bara suckar över att nivån på ett sånt organ som Brå inte är högre, säger han.

  Innan Brå ger ut sina rapporter skickas de till utomstående forskare för expertutlåtande.
  – Brå har inte gott renommé i forskarvärlden. Jag har granskat ett par tre rapporter och ingen av dem har varit någon höjdare, säger Sten Rönnberg.
  I februari i år släppte Brå en rapport om ungdomsprojektet Lugna Gatan, en verksamhet som syftar till att hjälpa unga som har begått brott.
  Ungdomarna är anställda av Fryshuset och ska fungera som värdar och förhindra brott vid tunnelbanestationer i Stockholm.
  Innan rapporten släpptes skickades ett första manus till Sten Rönnberg.
  Upptäckte stora brister

  ”Studien håller inte som en traditionell utvärdering”, konstaterade han i ett utlåtande till Brå.
  Rönnberg berättar att han upptäckte stora brister i manuset till rapporten.
  – De hade dragit en massa snabba slutsatser, utan att ha backat upp med ordentliga observationer och någon form av kontroll som man har i vanliga undersökningar, säger han.

  Slut delcitat

  Hela reportaget finns på länken nedan:

  https://unvis.it/aftonbladet.se/nyheter/article10272780.ab

  Både justitieminister Morgan Johansson (S) och professorn i kriminologi Jerzy Sarnecki vägrar att förorda att nya undersökningar görs av Brå med motiveringen att båda herrarna redan vet allt om kriminalitetens alla orsaker, omfattning och överrepresentationerna för olika grupper utrikes födda mm mm.

  Gillad av 1 person

 • dave

  Inte bara till valet 2018. Utan också de senaste 10 valen.

  Gilla

 • malmobon

  Har någon kollat var Jerzy Sarnecki fått sin utbildning? Har en polsk s.k. psykiatriker i Malmö som gjorde sin utbildning i Wrozlaw, Polen.
  Den utbildningen köpte han sig till från Polen.
  Vet inte hur många polskor han gett förtidspension och skriver mest ut lugnande och sömnpiller. Resten av tiden sitter han och skrävlar om sif själv. Ännu inte hjälpt någon bli frisk vad jag känner till.
  Tvärtom fått in dessa polska kvinnor hamna i beroende av piller,

  Kan tänka mig något liknande med Jerzy Sarnecki?
  Alltid s.k. expertkommentator till SVT, som säger vad dem tycker är passande för kommunist oublic service.

  Gillad av 3 personer

 • Kent

  Annica Strandhäll andades ut i fredags när vi passerade tio miljoner för nu var tillväxten och pensionerna räddade. KOKO Om jag kvaddar bilen, blir allvarligt sjuk och huset brinner ner så gynnar det också tillväxten. Så hon är nog glad varje gång det sätts fyr på bilar och en skola så tillväxten får en skjuts

  Gilla

 • Tony

  Det ljugs på alla fronter idag, en lögn som ofta framförs
  gäller varför så många har gått ur Svenska Kyrkan.
  Det hävdas att det ska va på grund att några kyrkopolitiker
  festat grundligt på kyrkans bekostnad. Kyrkan har förlorat
  över 80000 medlemmar, inte på grund av att några kyrkliga
  festprissar slagit runt, tror dom flesta av dom 80 tusen är
  vana vid att politiska kleptomaner förser sig grundligt på
  skattebetalarnas medel! Nej det har andra orsaker, vi har
  en ärkebiskop och flera höga kyrkliga företrädare som skrapar
  med foten för det medeltida och djupt efterblivna Islam, man
  vägrar att ta avstånd från när Islamister dödar kristna över
  allt i världen, man påstår att religionerna är lika, att man
  tillber samma gud. Kyrkan bryter mot lagar genom att gömma
  illegala flyktingar, man försvarar brottslingar, på område efter
  område går man på tvärs emot vad kyrkan tidigare stått för,
  man plockar bort Psalmer som inte tycks passa dom
  politiskt korrekta , till exempel Psalm 169 Fädernas kyrka?
  Tacka för att inte människor känner sig hemma i Svenska
  kyrkan idag, och detta kommer bara att fortsätta, om inte
  dom högsta hönsen tänker om , eller alternativt ställer
  sina platser till förfogande. Folket är inga dumskallar som
  nöjer sig med vad som helst!

  Gilla

  • svensson

   Där slog du huvudet på spiken.Jag och de flesta som gått ur kyrkan har inte gjort det pga ev festande. När vi har ett ärkenöt som tillber allan och inte månar om vårt eget folk och kristna värderingar då kan man inte vara med i den fårskocken.

   Gilla

 • Hönsmamman

  Bilder från ett varmt Portugal – allt fler svenska pensionärer flyttar utomlands.

  Vad betyder detta? Ska de som skulle hjälpa pensionärerna, (vilket ju är grundbulten i varför de mottagits i sådana mängder och höjts till skyarna av sådana som Reinfeldt) nu utstationeras i länder dit pensionärerna flyttar?

  Det verkar ärligt talat inte som om de som går i pension uppskattar den hjälp som politikerna tillhandahåller?

  Vilken planering av politikerna? Det här såg de inte komma? Jag tror att det bara är början.

  Det är som om allt är en uppdiktad berättelse? Kan det vara sant att allt detta händer?

  Gilla

  • Tony

   Det är bara dom som har råd, många av dem har inte
   ens råd att ta stadsbussen för att förflytta sig, det har
   Sossar och Moderater sett till genom att låta dem
   betala högre skatt och utge noll förbättringar för dessa.

   Gilla

 • Involuntarium

  Men tänk att Jerzy Sarnecki tänkt till men drar ändå fullständigt fel slutsats, precis som vanligt!

  Ingen behöver använda skrämselvapnet som någon skrämselpropaganda vid valet 2018!

  Vem som helst kan öppna vilken lokal-, dags-, kvällstidning lyssna på radio Eller TV kanaler från hela världen och konstatera att Sverige är ett av de länder som hela tiden toppar listorna som redovisar länders kriminalitet! Jerzy du förstår det behövs ingen skrämselpropaganda, det räcker förbannat bra med den verklighet den svenska befolkningen lever i varje dag!

  Jerzy det är skrämmande när kriminologer inte klarar av att förstå och tolka sin omvärld och förmedla rätt bild till befolkningen!

  Jerzy det är skrämmande när större delen av de svenska kvinnorna inte vågar vistas ute efter mörkretsinbrott!

  Jerzy Sarnecki jag tycker att du tar och stänger ner din förbannade brödkvarn fram tilldess du har förstått det mycket mycket allvarliga, i den situation Sverige och Sveriges befolkning befinner sig i tack vare Fredrik Reinfeldt och Stefan Löfven och deras regeringar!

  Stefan Löfven respektera folkviljan, utlys nyval och anordna Swexit omröstning! Sverige ut ur EU!

  Gilla

 • ruben

  Det är väl den ökande brottsligheten från invandrare samhället bör vara rädd för. Varför varnar han för att folk förmodligen kommer att reagera naturligt? Brottsligheten plus övriga följdkostnader gör alla samhällsfunktioner dyrare, sämre fungerande och svårtillgängligare för allmänheten. Polisen får svårare och blir färre relativt sett. Eftersom alla bidrags-sökare långt ifrån har placerats ut, så ligger många kostnader och lurar som en tidsinställd bomb för skattebetalare. Landstingen har inte stängt sin sista avdelning eller vårdplats om man ska peka på något exempel… Inte utan bitter ironi undrar jag, kommer migrationsverket, som snart förfogar över statens alla resurser fortsätta skapa upp och driva ett icke-Svenskt parallell-samhälle i Sverige som inte Svenskar får ha något att göra med utom att bidra med stor del skatt? En migrationskammare i riksdagen som styr över migrationsriket plus alla no-go zoner i Sverige kan mycket väl bli nästa steg i dårskapen? Det känns kvalfullt lång tid till nästa val :/

  Gilla

 • jr

  Ännu en nyttig idiot i överhetens tjänst. Bagdad-Bob i egen person.

  Gilla

 • Nils Dacke

  Det behövs inte någon skrämselpropaganda vid nästa val, det räcker att ta del av nyhetsflödet varje dag så växer blattebrottsligheten timme för timme. Med med drygt 1 1/2 år fram till valet så blir det bara värre och värre och då räcker det nog att öppna ögonen på morgonen för att höra och se eländet.

  Gilla

 • Tony

  Snickisnacki var ju chef för brottsförnekande rådet när
  han jobbade, idag är han ju pensionär och har ingen
  anledning att öppna käften i ämnet, men om han inte kan
  se , eller inte vill se att den importerade brottsligheten
  har flerdubblats så är han antingen blind alternativt dum
  i huvudet. Vi har ingen nytta av desinformatörer, det räcker
  mer än väl PK idioternas ljugande!

  Gilla

 • Mimi N.

  Jerzy Sarneckl – en polack med wiborowa (polsk vodka !) mellan öronen som landade i Sverige raka vägen från en av Polens kosmopolitiska metropoler med betydande europeiskt inslag. Metropolen heter:
  Miedzyzdrojezbigniewdzenkujempozneveckinsje !!!!!

  Gilla

 • jan

  Jerzy Sarnecki är en verklighetsresistent tomtenisse.

  Gillad av 1 person

 • Ingemar

  Sedan flera år är jag trött på denna mans vinklade resonemang, begriper knappt hur han kan få sån uppmärksamhet! Bara för att han är utlänning???

  Gillad av 1 person

 • Hönsmamman

  Är han anställd? Av vem? För vem? Enligt wiki är han 69 år och från Polen. Varför är han inte pensionerad? Det borde ju vara rimligt att anta att det finns behov av att frigöra arbetstillfällen för att släppa fram yngre krafter?

  Varför biter han sig fast?

  Gillad av 1 person

 • Håkan

  Sarnecki kan kalla allt och alla för Populister!

  Själv är han en sedan länge en gamal Politruk från Öststats kommunism tiden!

  Borde kunna tjäna bra med pengar på museum, finns inte många kvar!

  Gillad av 1 person

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: