Vatten som drivmedel?

VETENSKAP. Bilar kan i framtiden drivas med vatten tack vare ny teknik från. I israeliska Electriq-Globals system reagerar flytande bränsle med en katalysator för att frigöra väte från vatten. Det förbrukade bränslet kan sedan fyllas på för återanvändning.

Läs mer på Israel21c.

Att hitta en outtömlig och verkningsfull resurs som bränsle till bilar är av största vikt. Ännu viktigare är det att minska avgasutsläppen. Med hjälp av bränslecellsbilar som drivs av vätgas, kan vi nå båda målen på samma gång. Eftersom ingen förbränning sker i bränslecellsbilar består utsläppen bara av vattenånga.

Idén är gammal, men Electriq-Global hävdar att hela processen är säker, ej brandfarlig, lätt att transportera och möjliggör fordon med nollutsläpp.

-Pettersson säger att om något låter för bra för att vara sant så är det oftast inte sant, men vatten innehåller väte, så det gäller att utvinna vätet billigt och säkert…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

8 thoughts on “Vatten som drivmedel?

 1. KAN INTE VARA MÖJLIGT ATT ISRAEL KOMMER PÅ NÅTT SÅNT?
  DET MÅSTE VARA PALESTINA !?

  // Margot W

 2. Som Pettersson skriver är ju detta inget nytt, Redan på 30-talet fanns det en uppfinnare i Lomma/Arlöv,som framförde samma idé.Tror även att det fanns ett patent men detta har tydligen inte förnyats.
  Då som nu var det intressegrupper bland oljekapitalisterna,som var de stora motståndarna för denna lösning. Om det denna gång arbetas vidare på projektet är kanske mer möjligt,eftersom det kommer från en ur Moses skara,och bankimperium.

 3. Förefaller som att de vill använda vatten mättat med vätgas som sedan ska frigöras vid behov. Inget patent att hänvisa till. Helt säkert en megabluff.

 4. Låter bättre med vätgasbilar än elbilar.

  Är så förbannat skeptisk till att vi skall vara så elkraftsberoende
  till precis allting. Än värre lär ju elkraftsberoendet bli om allla
  bilar skall vara el-bilar.

  • Ja, och det är enbart, ENBART av den anledningen att staten ska kunna höja skatter och avvgifter på el. Sen att det kommer från skitga källor när nu kärnkraften avvecklas förbiser man lite nonchalant. Så länge storebror kammar in björnparten är det inga bekymmer på den sosseröda himmeln.

 5. Låter som att det ska kunna fungera men det låter konstigt med BARA en katalysator utan energitillförsel eftersom det går åt energi att sönderdela vatten i Väte och Syre. Kanske värme ur luften kan utnyttjas som energikälla (i Israel är det ofta mellan 30-45 grader varmt). I bilens avgaskatalysator utnyttjas värmen från avgaserna för att starta processen. Men då kommer det ett problem, hur ska man då motivera uttaget av alla skatter som bilägarna tvingas betala??

  • Du har helt rätt på slutet – den största stoppklossen mot helt miljövänliga bilar är paradoxalt nog miljöpartiet.

   Detta på grund av alla tunga skatter som påläggs fordonstrafiken av ”miljöskäl”, och där pengarna förslösas på andra aktiviteter.

   Skulle alla bilar bli 100% miljövänliga, och därmed 0% i skatteuttag, skulle Svenska staten gå i konkurs på en vecka.

   Så nog är miljöfarliga bilar väldigt viktiga.

Kommentera