NCC drar sig ur bygget av moské i Rinkeby

ISLAM. Byggföretaget NCC drar sig ur moskébygge i Rinkeby efter misstänkta ekobrott.
Flera nyckelpersoner bakom moskébygget sitter nu häktade misstänkta för grova brott, rapporterar företaget i ett pressmeddelande.

NCC:s samarbete med Rinkebymoskéns Insamlingsstiftelse var i ett initialt planeringsskede där förutsättningarna för att bygga undersöktes. Det har varit en osäker process vad gäller de ekonomiska förutsättningarna eftersom projektet ska finansieras via en insamling.

Dessa frågetecken tillsammans med den information som nu kommit till NCC:s kännedom gör att NCC nu väljer att avsluta samarbetet med avtalsparten Mahan Gross HB som företräder stiftelsen.

Hela moskébyggnaden beräknadesbli 5 000 kvadratmeter och få 18 kupoler, ritad av arkitekten Johan Celsing.

-Pettersson tackar NCC för detta och föreslår att saudiarabien finansierar en moské för Rinkebyborna i ett muslimsk land och att de som är intresserade av besöka moskén flyttar dit.

TIDIGARE 22018-11-20. Företrädare för planerade Rinkebymoskén häktade

BROTTSLIGHET. Flera personer som ingår i styrelsen för en kritiserad muslimsk friskolekoncern, Al-Azhar, är häktade för grova ekobrott. Tre av de häktade är också nyckelpersoner bakom det planerade bygget av en ny moské i Rinkeby. I härvan finns också ett bolag som vill starta en islamisk bank i Sverige.

Rinkeby-moskén. Bild från NCC,

I förra veckan slog polisen till på flera platser i Stockholm och grep fyra personer som sitter i styrelsen för Al-Azhars skolor, samt den före detta ordföranden i styrelsen.

Det är totalt fem personer som är misstänkta för grovt bokföringsbrott och trolöshet mot huvudman. Den tidigare ordföranden misstänks också för grovt penningtvättsbrott.

Al-Azhar har varit i blåsväder tidigare. Senast förra året fick deras skola i Vällingby kritik av Skolinspektionen för att man höll bön under lektionstid. Samma skola har dessutom haft könsuppdelade idrottslektioner och uppdelning mellan pojkar och flickor på skolbussen.

Läs mer på SvD…

-Pettersson säger att det är den nya värdegrunden, vi har importerat så många muslimer så de är inte längre någon liten minoritet. De ställer krav och accepterar inte att leva som vi gjort i Sverige i hundratals år, vi har själva bäddat för det när vi röstat på politiker och hållit med journalister som påstår att det inte finns några svenska värderingar…

TIDIGARE 2018-11-19. Fem personer i muslimsk friskolestyrelse häktade

ISLAM. Som Stefan skrev i tidigare inlägg har fem personer i styrelsen i den muslimska friskolekoncernen Al-Azhar häktats misstänkta för bland annat grov trolöshet mot huvudman och grovt bokföringsbrott. 

Bashir Aman, affärsman och vd för Al-Azhar samt den som har ansökt om tillstånd för islamsk bank.

Fyra av dem greps vid en gryningsräd i onsdags förra veckan. Dagen före hade den tidigare ordföranden gripits. Under torsdagen och fredagen häktades samtliga.

Det var länsstyrelsen i Stockholm, som är ägarstiftelsens tillsynsmyndighet, som anmälde styrelsen till Ekobrottsmyndigheten.

Styrelsen ska ha lånat ut tio miljoner kronor till ett företag som vill starta en muslimsk bank. Samtliga nekar till brott.

Pettersson säger att de häktade är gamla bekanta från bloggen…

…och det är långt ifrån allt.

Frågan är varför myndigheterna och politikerna låter muslimerna hållas år efter år?

Det är detta som statsminister Stefan Löfven menar med att det blir lönsamt på sikt, vissa tjänar enorma pengar på skattepengar, ja, ja, ni fattar…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

6 thoughts on “NCC drar sig ur bygget av moské i Rinkeby

  1. Ja då duger inte längre den svenska livsstilen, som skapat det välstånd flyktingar valt att fly till. Nu vill flyktingarna skapa den livsstil i nya landet, som i grunden är orsaken till deras flykt från hemlandet. Ack ack. Hur är det ställt?

  2. Johan Peter Folke von Celsing – professor vid Kungliga Tekniska högskolan, ledamot av Kungliga Vetenskapsakademien.
    Vem eller vad fick en svensk arkitekt som har gott renommé att rita en moské ? Stålarna ? Som tur är, blev inte moskéfanskapet av.
    Det finns redan tusentals moskéer för mycket i Sverige, det får räcka, tycker ni inte det ? Vi har här några få antika moskéer som är idag dammiga museer med nästan inga besökare ….

  3. Inte ett dugg förvånad.
    Hade jag bestämt hade man inte gått in i nått dyligt.
    Självmordsuppdrag !!!!!
    Att bygga moskeer borde terrrorstämplas.
    Svenska byggföretag ska bygga skolor, åldringsboenden, vägar etc.
    Inga djävla moskeer !!!!
    Moskébyggen i Sverige ska förbjudas nu !!!!
    Dom som finns ska avvecklas och rivas omedelbart.
    Förbannade terroristskolor är vad det är !!!
    Sånt skit ska inte finnas i vårt land.

  4. NCC borde aldrig ha gett sig i lag med ofränderna. Anledningen till att de drar sig ur nu är att de vill begränsa den ekonomiska skadan.

  5. Tänk jag läste just om något liknande i lokalblaskan…Sensation som sensation. 🙂
    Frågan är nu bara hur vi skall lyckas få Utrikesdepartementet,och deras minissa intresserade,av ett besök från Abzurdien ?
    Den lilla Ö´n lär heta Norra Sentinel,och ligger i Bengaliska viken.
    F.ö. den enda plats på jorden som ännu är outforskad.
    Detta av naturliga skäl sedan ni läst nedan från vänsterblaskan HD:
    https://www.hd.se/2018-11-21/isolerad-stam-dodade-amerikansk-inkraktare

KommenteraAvbryt svar