Saudiarabien finansierar friskolor i Sverige


ISLAM. I ett reportage i dag beskrivs hur Saudiarabien inte bara finansierar moskéer i Sverige, utan också friskolor. Hur många de är vet inte Skolinspektionen, enligt Sveriges Radio. 

 

80 % av alla som förföljs i världen på grund av sin tro är kristna. I vissa delar av Mellanöstern kan man prata om etnisk rensning. Titta på kartan, punkten längst till vänster är Colombia där kristna förföljs för att de bekämpar narkotikakartellerna, längst till höger är Nordkorea där alla förföljs. Resten stämmer väldigt bra med islams utbredning.

I är det Alsalamskolan i Örebro som tjänar som exempel. En skola som fått hård kritik från Skolinspektionen på 30 punkter. Skolans vd och stiftelseordförande medger att skolan tar emot miljonbelopp direkt från det saudiska kungahuset. Samtidigt uppger Skolinspektionen att man inte vet hur många fler friskolor i Sverige som finansieras på samma vis. Det beror på att verksamheten drivs av stiftelser, vilket försvårar insyn.

Gustav Fridolin, som är språkrör för Miljöpartiet och utbildningsminister hänvisar till en ny lag som träder i kraft vid årsskiftet, Den hoppas han ska hjälpa Skolinspektionen i dess tillsyn av friskolor.

-Pettersson undrar varför SvD och Sveriges Radio presenterar det som en nyhet, det har varit känt i många år. Medierna borde i stället sköta sitt jobb och granska makten som tillåter odemokratiska skolor i Sverige och att moskéer används som stridsledningscentraler…

Vi har skrivit om Saudiska pengar och kritiserat muslimska friskolor sedan 2010, så varför har inte politikerna löst problemen eller stängt skolorna?

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 


9 responses to “Saudiarabien finansierar friskolor i Sverige

 • Greger

  Våra politiker är odugliga. De jobbar reaktivt. Först när saker är helt uppenbara reagerar de. Om en då. Verklighetsfrånvända pga våra politiska journalister.

  Gilla

 • age

  Men varför uppmärksammar ingen det största landsförräderiet i
  Sverige genom tiderna?
  => Socialdemokraternas konrtakt med muslimerna från 1999!

  Gilla

 • Ruth Magnusson

  Förstatliga den obligatoriska skolan!!! Skolan var bra ända tills enhetsplugget infördes.

  Gilla

 • AmaTona

  Jag brukar skicka sådana ”obekväma nyheter till olika myndigheter. Först visar man att fler vet hur verkligheten ser ut sedan blir det svårare för de att säga att de inte v visste…eller som Mikael Ribbenvik svarade när han blev tillfrågad om han visste att folk reste till sina hemländer även om de hade asyl status..
  Det visste han inget om..nähä! men vad skall vi göra då? Säger reporten ..Ni måste anmälla!!!!!
  Så anmäl allt..

  Gilla

 • Punto

  Vad vet egentligen alla inspektörer med höga löner, eller vad törs de inte säga?

  Gilla

 • Tore

  Sverige finansierar terrorister i hela Mellanöstern.
  Vilket är värst.

  Gilla

 • El gringo

  Men det pågår ingen Islamisering….. Det kommer man att upprepa med dårars envishet, så om ett visst antal decennier, kommer det att låta: Det pågår ingen islamisering, för ”sverige” är ju redan islamistiskt!

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: