13 thoughts on “En räv bakom örat

  • Det är undertiden när man reser med tunnelbanan
   Även turister – utbytestudenter – utländska idrottare/ arbetskraft räknas också, när det åker med tunnelbanan.

 1. På 90-talet blev ”rävflicka” ett begrepp i Finland. Därmed avsågs 15-åriga ”aktivister” med näsrling och palestinasjal som roade sig med att nattetid smyga in på mink- och rävfarmer och öppna burarna. Men den här videosnutten visar att det även finns andra sorters ”rävflickor”.

 2. Otroligt ! Vilken flicka, vilken räv ! Tänk hur en vanlig huskatt skulle bete sig i samma situation: fräsa och springa iväg. Man kan inte dressera en katt, en räv däremot … där är beviset.

  • Katter är visst läraktiga, min gick fot med till den lokala butiken, satt och väntade medan man handlade och så gick den hem med mig, fortfarande gåendes fot.

   • Beundransvärt, Ruth ! Min katt gömmer sig, vill inte komma i närheten av grannens katt ens. Ska jag nämna att min katt är snövit med svart svans, medan grannens katt är helsvart – båda är honor ….. En del katter är konstiga, min är alltför bortskämd.

  • Nu tillhör rödräven familjen hunddjur. I Sverige har vi då fjällräv, rödräv, varg och den icke önskvärda invandrade mårdhunden. Ganska intressant att den är icke önskvärd och då får jagas året om.

   • Mårdhunden är en invasiv art, kommer borta ifrån östra Asien.
    Är som kaniner och förökar sig snabbt.
    Den bär på dvärgbandmask.
    Risken är även överhängande med rabies.
    Den äter i stort allt som finns som insekter, fågelungar och ägg, fisk, maskar, groddjur, insekter samt olika typer av växtmaterial.
    Där det finns många mårdhundar försvinner fågellivet.

Kommentera