Forskare medger fel i stor studie om temperaturen i världshaven

VETENSKAP. Forskarna bakom en stor studie som hävdade att haven värms upp mycket snabbare än man hittills har trott backar nu om sina rön, rapporterar Washington Post.

Studien fick stor uppmärksamhet när den publicerades i vetenskapstidskriften Nature för två veckor sedan. Men enligt Ralph Keeling, klimatforskare och medförfattare till studien, har det gjorts missar i beräkningarna av felmarginalen.

Det gör att forskarna inte kan dra så definitiva slutsatser om hur stor del av värmen i atmosfären som har absorberats av världshaven som man gjorde. – Tyvärr gjorde vi misstag här, säger Keeling.

-Pettersson misstänker att dementierna inte kommer att bli så stora…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

10 thoughts on “Forskare medger fel i stor studie om temperaturen i världshaven

 1. Inuiterna säger att Isbjörnar anpassar sig efter klimatet. Läste om det häromdagen här och tror på det.
  WHO talar varmt om de hotade björnen.Jag tror att vi här i Sverige är mer hotade än andra däggdjur.
  Funderar på att anmäla oss i WHOs lista över utrotningshotade !

 2. Ja, i SVT och SR återkommer man till att det är svenskarnas enorma lyxliv, som världens nära stundande undergång beror på. Det är den viktigaste frågan att höja skatterna för miljön, så den räcker till invandringsbidragen.
  Jag tror det producerats flera stora miljöstudier med samma brister men de tystas helst ned av de, som så ivrigt sprider alarmrapporterna.

 3. Dementierna kommer sällan ut riktigt i Regimmedierna, vilket gör att de hjärntvättade massorna fortsätter att tro på propagandan och felaktigheterna.

 4. Lyssnar man på Sveriges Radio under en dag så har man minst 2-4 program där jordens undergång förutspås i en snar framtid om inte Svenskarna slutar att flyga, köra bil och äta kött.

 5. Om det inte sker någon uppvärmning, finns liten anledning att bege sig ut med termometern, därmed minskar behovet av temperaturmätning och behovet av denna. Då behöver vi heller inte spendera så mycket pengar på forskningen.

Kommentera