Björklund och Lööf höll ett vallöfte – men bröt tre

REGERINGSBILDNINGEN. Tidningen Barometern påminner om att Centerledaren Annie Lööf, som i går röstade nej till M-ledaren, under sitt första tal i Almedalen 2012 sa att det behövs en ny Alliansgeneration som ger ”ny energi” åt Allianssamarbetet.

”Sex år senare har Lööf i hög grad bidragit till att tömma samarbetet på hopp och framåtanda”, skriver tidningen som menar att Lööfs vilja att inkludera MP i ett Alliansunderlag är ett luftslott.

Annie Lööf och Jan Björklund har hittills hållit ett löfte, att inte sätta sig i en regering som är beroende av Sverigedemokraterna men de har brutit tre löften:

 • Att göra allt för att avsätta Stefan Löfven och de rödgröna
 • Att genomdriva borgerlig politik
 • Att göra Ulf Kristersson till statsminister

-Pettersson undrar vad som är viktigast för Björklund och Lööf…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

29 thoughts on “Björklund och Lööf höll ett vallöfte – men bröt tre

 1. Detta är väl en grundregel för många svenska politiker.

  Lova stort till väljaren, för du kan inte infria det i alla fall. Men du kommer att berika dig själv.

 2. Leken i sandlådan fortsätter.

  Över 91 procent av väljarna röstade inte ens på partiet och kvinnan som nu ska få sondera. Vad händer i Sverige?

  Annie Lööf får sondera i en vecka, inte bilda regering, enligt talmannen Andreas. Alla Sveriges medborgare jublar…….eller hur?

  Låt detta bli sista sonderingen, herr talman. Snälla. Sedan kör du två snabba omröstningar på två statsminister-kandidater, så vi kan få ett extraval.

 3. Testa Stefan Löfven nu. Troligen godkänns inte han heller. Fler kandidater finns inte. Sen utlyser vi EXTRAVAL. Hur svårt kan det va?

 4. Det har aldrig förekommit i Sveriges historia att något eller några riksdagspartier så uppenbart har svikit 100% av sina vallöften till sina väljare så som C och L har gjort i 2018 års val.
  Dom har efter valet gång på gång visat att dom inte är värda att kallas politiker.

 5. Sverige har haft många ”konstiga”partiledare.
  Men ingen slår Annie Lööf,den mest rabiata,narcissistiska,hycklande,lismande,falska,arroganta,ljugande
  vidriga,översittande,fascistglobalsitiska kopparorm världen skådat.
  Varför föddes ens hon? Bättre pappan använt kondom!

 6. Ja Pettersson om du vill ha svar på din fråga så när det gäller ”Koppartaket” är det bättre att fråga Bilderberg gruppen, och när det gäller ”majoren” så fråga hans barn

 7. Just nu står partiledaren för V och kommunisten Jonas Sjöstedt i SVT och beklagar att hans vänsterparti av andra partier klumpas ihop med som han säger med det rasistiska partiet SD !

 8. Läste att Björklund tyckte att han blivit utsatt av hot och hat den senaste tiden.Underförstått så ar det dom som enligt honom tillhör det livsfarliga SD
  som hotat och hatat honom. Det är nog så att L tillhör den gruppen amöbor so under nästan hela 2000-talet inte gjort annat än hotat och mobbat och hatat Jimmy Åkesson, så han är nog själv orsaken till att inte bara han utan hela 7-klövern är avskydd av oss 1,2 miljoner Svenskar som finn kvar i landet.

 9. C och L och resten av 7-klöverns absolut störst krav är att mobba SD långt bak i lista kommer att ta ansvar för Sverige. Att Annie Lööfs Absoluta krav för att stödja någon form av regering är att hon själv får bli diktator är ju ingen hemlighet, det har hon ju själv sagt klart och tydligt vid ett flertal tillfällen.

 10. annie lööf är Sveriges mest SverigeFrånVända och farligaste s k ”politiker” nu! hon kan verkligen både ruinera och försätta Sverige i en kaotisk kris om hon får den möjligheten!! ett centermuslimparti på 8% som ställer till stor skada för den Svenska Skattebasen!

  • Att detta lilla plutte-parti kan förstöra livet fö drygt 10 miljoner människor är helt otroligt och kan nog bara hända i ett land som detta.
   Märk väl att jag hela tiden undviker att nämna Sverige, detta beror på att jag inte anser att detta land existera längre.

   • Grune! Förstår dig. Jag undviker att skriva centermuslimpartiets ”ledare” med stora bokstäver i namnet då jag anser är hon med övriga s k ”politiker” är landsförrädare och inte skall behandlas med respekt!

 11. Pettersson det är makten. Plus att båda verkar drabbas av tilltagande förvirring och önsketänkande.
  Jan Björklunds största fasa borde vara ett nyval.
  Att Annie Lööf är helt galen ser jag som både bekräftat och bevisat.

  • Det räcker i och för sig med C. Men det skådespel nu Lööf spelar upp har varit planerat länge. Allt går nu ut på att sakta låta väljarna förstå att de kommer att slå sig ihop med det rödgröna blocket.

   Lööf kommer att ihågkommas som den person som spräckte Alliansen och som ljugit om det mesta hon lovat.

   Det är alltid så att förr eller senare kommer ett kraftigt bett i ändalykten. Kan i och för sig dröja till nästa val om 4 år. Men mest sannolikt är att konstellationen kollapsar under mandatperioden.

   Björklund är redan rökt.

   • Hon kommer nog också att bli ihågkommen som den person som efter 800 år startade ett nytt krig i Sverige.

  • Det finns inga fakta som tyder på det.
   Om vi utgår från vad hon sagt.
   Hon vill inte stödja SD och hon vill inte stödja S.
   Om man sen ogillar henne är en annan sak.
   Hon vill som nummer ett ha en borglig regering som tolereras av S.
   Vad hon vill som nummer två har hon inte sagt, vi kan bara gissa.

   • Fel av dig. Hon vill som nummer ett utestänga 1,2 miljoner Svenskar från Sverige i allt utom att betala skatt.

Kommentera