Arab slipper utvisning för att han olagligt återvänt från tidigare utvisningsstraff

BROTTSLIGHET. Souheil Awde, född 1965, utan fast adress, återvände till Sverige trots att han hade förbud att återvända hit. Awde dömdes för brott mot utlänningslagen och utvisning av tingsrätten, men hovrätten anser att den brottslighet han nu döms för inte är sådan att det finns skäl att utvisa honom på nytt.

Souheil Awde , statslös arab, hade genom en tingsrättsdom den 27 september 2016 utvisats ur riket med förbud att återvända hit före den 27 september 2021. Beslutet om utvisning verkställdes den 24 oktober 2017. Mannen hade trots det återvänt till Sverige och uppehållit sig här i september 2018.

Awde åtalades för brott mot utlänningslagen (20 kap 2 § utlänningslagen) och åklagaren yrkade även att han på nytt skulle utvisas från Sverige med förbud att återvända hit inom fem år.

I sin dom konstaterade tingsrätten att Migrationsverket i ett yttrande anfört att något hinder mot att genomföra eventuellt utvisningsbeslut inte förelåg. Enligt tingsrättens uppfattning fanns en påtaglig risk för fortsatt brottslighet. Awde skulle därför utvisas och tiden för återreseförbudets längd bestämmas till fem år räknat från dagen för tingsrättens dom.

Awde överklagade utvisningen till hovrätten som i sin dom slår fast att den brottslighet som mannen nu döms för inte är av sådan karaktär att det finns skäl att utvisa honom på nytt. Beslutet om utvisning ska därför upphävas.

Hovrätten över Skåne och Blekinge Dom B 2786-18

-Pettersson fattar inte.

  • Araben är dömd till utvisning
  • Araben är utvisad
  • Araben återvänder
  • Araben slipper utvisning på grund av att brottet är lindrigt!!!

Varför rättegång? Varför inte omedelbar utvisning?

Syltryggarna utan sunt förnuft styr i flathetens land…

Moment 22 gäller i svenska domstolar: En sektion i militärens regelverk säger att det enda sättet att bli frikallad från militärtjänst är att vara galen, men för att bli frikallad måste man ansöka om detta. Ansökan antas emellertid bero på att man är livrädd för att delta i kriget och då detta är en sund reaktion är man följaktligen inte galen. 

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

16 thoughts on “Arab slipper utvisning för att han olagligt återvänt från tidigare utvisningsstraff

  1. Så om man blir av med körkortet för fortkörning, då kan man gasa på så mycket det bara går tills man åker fast igen. Då överklagar man till hovrätten, dom skriver av fortkörningen för det är ju samma brott som tidigare. Och jag får tillbaka körkortet
    Eller har jag tänkt fel ?

  2. Utvisningen beror ju på ett tidigare brott, som inte var lindrigt. Dessutom att inte respektera den förra utvisningsdomen bör vara ytterligare skäl till 5 extra års utvisning. Jag förstår alla, som tycker det verkar sinnessjukt. En vacker dag har vi förhoppningsvis ansvarsfulla människor i myndigheter och i regering.

  3. Det verkar som om varenda domstol numera är fylld med endast vänsterblivna nämndemän, då kan man heller inte räkna med annat än domar där man börjar behöva skämskuddar av en soffas storlek.

  4. Tänk när den dagen kommer när merparten av Sveriges befolkning uppför sig och agerar som 7 Klövern och dess politiska tjänstemän gör. Sveriges framtid är allt annat än ljus.

  5. Det är för mig oerhört svårt att se ljuset i att upphäva utvisningen genom att hävda att brottet mot själva utvisningen inte är allvarligt nog för att återigen utvisas.
    Men kvar står ju den ursprungliga utvisningen som grundade sig på ett brott allvarligt nog för utvisning.

    Alltså, våra lagens väktare och tolkare är ju inte dumma i huvudet så här ser man vilka logiska kullerbyttor man är beredda att praktisera bara för att fylla upp landet med dysfunktionella migranter oavsett dom är brotsslingar eller har flyktingskäl.

  6. Typexempel på socialistisk/marxistisk politik som sjukklöverligan bedriver i Sverige då Sverige styrs av kriminella för kriminella.Man undrar om svenska folket någonsin får nog av alla lagbrott som begås av oansvariga personer i regering,riksdag,myndigheter och alla departement,ytterst ansvarig är socialistjuntan som vanstyr Sverige rakt ner i avgrunden. Det var väl Kasselstrand som sa att det behövs en akut utrensing av minst 20 000 personer som sitter på höga viktiga poster i Sverige som är politiska aktivister och bedriver samhällsomstörtande verksamhet på order av regimen.När vill svenska folket göra räfst och rättating och rensa upp i det genomkorrupta politiska träsket?

      • Svenska kriminella på Kriminalvårdens fina fullservade hotell har naturligtvis enligt mänskliga rättigheter rösträtt precis som övriga invånare förutsatt att de uppfyller kraven för att få rösta i riksdagsvalet och i landsting och kommunval !
        Sveriges omtalade terrorist Akilov kommer efter några år på hotellet självklart att få rösta om han själv vill åtminstone i landsting och kommunval.

    • Och detta dårfinkarnas paradis har skapats av politiker valda av en svensk väljarkår !
      Sådana väljare sådana makthavare, ett samband som det naiva och konflikträdda svenska folket uppenbarligen inte riktigt fattar.

    • NEJ, ingen av dagens ynkliga och totalt ryggradslösa politiker från vänster till höger vågar säga något utanför PK-agendan !
      Framför allt så vill eller vågar ingen av dagens välgödda och verklighetsfrämmande politiker från V till SD göra verklighet av allt sitt mytomaniska skitsnack, tala är en sak men göra verkstad är något helt annat.

KommenteraAvbryt svar