Sämst i Europa

Epitetet sämst i Europa kan omfatta mycket. Sverige är sämst på att korta vårdköerna. Vi är bland de sämsta att lära ut till våra barn och bland de sämsta att ta hand om våra gamla.

Nu är vi även sämst på att klara upp gängvåldet. ”Vi är sämst i Europa”, säger en kriminalkommissarie i Stockholm.

Gunnar Appelgren, poliskommissarie i Stockholm, leder en forskargrupp från Stockholms län som just nu går igenom samtliga mord och mordförsök i länet mellan åren 2011 och 2017. Det man hittills fått fram är knappast något som gör politiker och tjänstemän glada.

”Man hittar inte den här typen av våld i andra länder, som Tyskland”

250 mord och mordförsök har skett i Stockholms län under perioden och nu tänker forskargruppen titta vidare på 2018 och 2019. Enligt Appelgren behövs en helt ny organisation för att bemöta våldet. Så är säkert fallet, men finns det verkligen inte andra förklaringar till det eskalerande våldet än en bristande polisorganisation?

Polisen sitter redan med vissa svar, exempelvis hur gängen är sammansatta och vilka som begått de 250 brotten som ingår i undersökningen. Migrationen är ingen förklaring till alla brott som begås i Stockholm, menar Appelgren och då får vi förmoda att han också menar övriga Sverige.

Ingen tror att alla mord och mordförsök som begås i Stockholm och övriga landet har invandrare som förövare, men skulle vi bli presenterade för en ocensurerad och ärlig statistik är åtminstone jag övertygad om att invandrare är kraftigt överrepresenterade när det gäller dessa brott, precis som man är vid överfalls- och gruppvåldtäkter.

DN publicerade 2017 en undersökning om gärningsmännens bakgrund när det gällde skottlossningar. 90 procent kunde knytas till personer med utländskt påbrå. Aftonbladet publicerade i maj en undersökning om gruppvåldtäkter mellan 2012 och 2016, som visade att 73 procent av alla dömda förövare i gruppvåldtäkter hade sin bakgrund i länder utanför Europa.

Jodå, Gunnar Appelgren. Den stora asylinvandringen till Sverige är i allra högsta grad en förklaring till den eskalerande brottslighet vi ser i Sverige.

Mitti

20 thoughts on “Sämst i Europa

  1. Ja Vi är sämst på mycket, men åldringsvården är dålig i de flesta europeiska länder.
    Jag ser gamla bulgariska eller om de är från Rumänien, tigga utanför Konsum.
    Men inga gamla svenskar som tigger, trots en oanständigt låg pension.
    Men de arbetande generationerna tycker att de inte vill avara mer, om de tyckte det så skulle de rösta annorlunda. Så allt tal om vad ”våra gamla” betytt för vårt samhälle idag, är bara dimridåer för att hålla de gamla på gott humör utan att det kostar en krona.
    Så om någon talar gott om ”våra gamla” utan att nämna en konkret summa pengar han vill skjuta till, utgå då ifrån att han faktiskt inte vill höja pensionen.
    Så, du som är ung spara, ingen annan vill spara åt dig.

  2. VI är inte sämst i Europa…
    Jag har ingen som helst medverkan i detta.
    Det är DOM som har förstört vårt land, landsförrädare, idioter och andra feministiska oduglingar!
    Det är DOM som är dom skyldiga och alla DOM som har röstat fram dessa fullkomliga galningar till idioter!
    Det är DOM som skall straffas och det är DOM som skall dömas i en kommande oberoende internationell domstol!

    • Precis så där känner jag det också när man pratar om ”vi”.
      Jag har heller inget med landets förfall att göra.

    • Jag håller med! Är också oskyldig till Sveriges snabba förfall, den snabba masskoloniseringen av MENA-individer. Jag har inte fått folkomrösta för detta. Har inte röstat på landsförrädarna inom sjuklövern.
      Våra s k ”politiker” inom sjuklövern har fullkomligen och på ett fruktansvärt sätt kört över sin egen befolkning.
      SD är fullständigt oskyldiga för detta!

  3. EN VINST FÖR SAMHÄLLET och VI BYGGER INGA MURAR.

    Ding Dong Kokko

    Låt idiotin få ett STOPP !

    • Och han ska vara chef över en myndighet, snacka om att inte vilja se verkligheten. Allt handlar om att vi har fega och lata människor på poster där de absolut inte borde sitta.

    • Det är klart han vet vilka grupperingar som gör vad. Kartläggning och insatser mot dessa är ju det han har sysslat med under många år.
      Det är också klart att han vet att medlemmarna i dessa gäng är kraftigt representerade av folk med invandrarbakgrund.

      Att hävda annat är fel.

      Tyvärr är polisen allt för politiskt infekterad och man tar en massa politiska hänsyn i verksamheten som man kanske inte borde göra.
      Ett, av flera,t exempel är de signalement eller rättare sagt brist på signalement som man lämnar ut. Allt för att inte misskreditera vissa invandrarkategorier.

  4. Om invandrare skulle begå hälften av alla brott så skulle de vara kraftigt överrepresenterade eftersom deras andel av befolkningen är knappt 25% av hela Sverige. Men om någon ansvarig myndighet skulle tillåtas ta reda på sanningen står nog invandrare för långt över hälften av alla brott. Nu måste det till åtgärder ( obligatorisk utvisning av alla invandrade brottslingar ), för alla samhällsresurser är överbelastade medan de höga skatterna höjs. Riksdagen har också fullt upp över öronen att ta itu med den oönskade oordningen i Sverige.

  5. Jodå, jag är övertygad om att tjänstemännen på departementen som har väldigt stor makt ,socialistjuntan och hela sjukklöverligan och msm journalister är jublande glada och nöjda för de har jobbat allt intensivare och hårdare sen ca 40 år tillbaka med att bjuda hit all världens värsta grova brottslingar och shithole countries people som svenska folket tvingats att försörja och det utan nämnvärda protester.Så många lögner och propaganda för mer och mer massinvandring från dysfunktionella klankulturländer,och hur många av alla id lösa män som sökt asyl här/vistas illegalt i Sverige är isis folk?/terrorister? Skurkstat är vad Sverige gjorts till,och snart är hela landet laglöst,en högst medveten och ondskefull politisk agenda som förs. Svenska folket är i grunden ett ärligt,strävsamt men mycket lättmanipulerat hjärntvättat folk som fortsätter rösta på bedragarna/förrädarna i sjukklöverligan.

    • Varför tror du att så många politiker inte ser invandringens negativa sidor?
      Är de obegåvade?
      Är de elaka och vill att Sverige skall gå under?
      Nån orsak till sitt handlande har de väl.
      Jag vet inte, men ser att det finns en nästan oöverenkomlig spricka i det svenska samhället.
      Men att pensionen är liten är inte konstigt, få vill betala vad det kostar. Den politiker som skulle arbeta för en skälig pension, han får inte väljarnas stöd. Trist men troligt.

      • Langmore, jag tror att det är så enkelt som att vissa är globalister och vill ha öppna gränser och tom ser att nationalstaterna försvinner till förmån för en enda europeisk nation. Andra är nationalister och har en helt annan agenda.

  6. Om de inte är överepresenterad var är faran att visa allmänheten hur det ligger till?
    Det är jätte bra för de som försvarar massinvandring att ha bevis att det är svenskarna som begår brott….

Kommentera