Det var så det började, på 1930-talet…

GOTT OCH BLANDAT. Alla svenskars favorithumorist, pansargeneral Helmut Arnstad  ska på Demokratiforum, måndag den 5 november berätta hur allting började och hur han kan rädda demokratin från undergång i vår antidemokratiska tid. 

Tröjan kan köpas här, tror jag, har ingen aning om vad det är för företag…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

11 thoughts on “Det var så det började, på 1930-talet…

 1. Detta SOCIALDEMOKRATISKA förfall, var orsaken till andra världskriget. Såväl som styre, stad och den kongress som hölls där, efter 1:a världskriget, vilket istället borde stå på tröjan, istället för den tvetydiga bilden.

  https://sv.m.wikipedia.org/wiki/Weimar

  Samma orsak till nazism och fördärv, då som nu!

 2. Hjälmen han har på huvudet när han åker skateboard och på tröjan är väldigt lik den som de tyska fallskärmssoldaterna hade under andra världskriget. Har han reflekterat över det? En nazihjälm på huvudet.

 3. Man kan ju fråga sig, VARFÖR demokratin inte fungerar ?
  Det finns ju alltid en orsak till allting men den frågan vill förmodligen inte PK-familjen ställa och reda ut för då kan ju den där s.k tabubelagda sanningen som aldrig får komma fram i Sverige komma fram i ljuset och då blir det jobbigt.

 4. Han är en given Nobelpriskandidat enligt Sosse manér för Nobelpris i ekonomi också! Eftersom han tydligen tycker att varje skolbrand, bilbrand, mord o sprängning ökar BNP som gör Sverige rikare, nu vet ju vi normala att man räknar BNP/ capita (invånare), där sjunker Sverige som en sten mätt med andra länder i Europa.

 5. Ständigt detta trettiotal. Efter att Frankrike orkestrerade ett övergrepp på ärkefienden Tyskland värre än alla MeToo tillsammans vid Versaillesfreden hamnade det tyska folket i svår misär. Två totalitära och imperialistiska ideologier konkurrerade då om tyska folkets gunst. Efter diverse konster lyckades det mer framgångsrika tillskansa sig absolut makt. Efter några våghalsiga utvidgningar av Nazityskland slöt Hitlar och Stalin ett förbund under vilket de delade upp Polen och Baltikum.

  Bläcket fick fem dagar på sig att torka innan Nazityskland överföll Polen. Vad Hitler och Stalin inte räknat med var att Frankrike och Storbritannien hade hittat en ryggrad och därmed var andra världskriget ett faktum. Att vilja lägga Europa från Ural till Bretagne under sig är inte nationalism utan imperialism. Om Arnstad hade varit vaken under historielektionerna på högstadiet hade han vetat detta. Så de vänsterblivna får sluta upp med att komma dragandes med diktatorer så fort någon motsätter sig att skänka bort landet till sådana som inte har rätt till det eller ens förmåga att förvalta det väl.

 6. Henke är ute på turné med sin nyskrivna bok.
  Historiken och vetenskaps journalisten fick utan probl. vara med på bokmässan.

  Svenska kyrkan hade på deras scen samtal med
  fil.kand. historiken om demokratin.

  ”Henrik Arnstad tar oss med på svindlande resa genom demokratins och antidemokratins historia. Hans bok ger läsaren en demokratisk bildning, som blivit livsviktig i nutidens politiska mörker.
  I ett samtal med Cristina Grenholm.”
  https://www.youtube.com/watch?v=OLTLPkbGIBk

  Sitta och prata samt kritisera SD går bra i SVT- morgon när ingen från SD är närvarande.
  Annars när någon nämner om något parti då stoppas det för att ingen av partiet är närvarande.
  Inga kontra frågor ifrån programledarna som sitter tysta.
  Ställer sina förbestämda frågor efter manus.

  Lägg märke till vad den store historiken säger vid 07.14.
  Det är inte det viktigaste vad man kallar dem för.
  Sd är även farligare en vad andra partier är ute i Europa.

  “Fascistiska” SD hett ämne i SVT:s morgonsoffa

 7. Förflyttar sig Henrik Arnstad från Stockholm till Falun på sin el-rullbräda så hinner han upptäcka många nazister utefter den långa resvägen …

  https://www.nordfront.se/wp-content/uploads/2017/09/Arnstad_skate.jpg

  Sammanlagt blir det väldigt, väldigt många nazister, nämligen …

  https://i.ytimg.com/vi/u3rRqRzFwy8/hqdefault.jpg

  Det blir jättehäftigt för Arnstad att berätta om för sina åhörarna på Demokratiforum 2018 i Kulturhuset tio14, Falurummet i morgon.

  • Tragiskt är att så många lyssnar på vad han säger, bland de före detta statsminister Stefan Löfven..
   En historiker som inte vet att de så kallad arabiska siffror är inte arabiska som han har sagt när han pratar om rasism ,vi ska inte kunna använda de..suck..

Kommentera