I riksdagen finns en 60-procentig icke-socialistisk majoritet som röstat bort den sittande vänsterregeringen…

VALET 2018. Undrar hur många väljare som känner sig besvikna, som undrar varför de alls skulle sätta sig in i sakfrågorna och gå och rösta? Undrar hur många som ens skulle rösta på samma sätt igen, med den vetskap som de nu har, eller med den vetskap som de kommer att ha den dagen när en ny regering väl är på plats?, skriver Alice Teodorescu på GP.

I dagens Sverige finns bokstavligt talat miljontals förlorare, oavsett hur de röstat, eftersom ingen tycks vilja ta ansvar för det uppenbara resultatet: I riksdagen finns en 60-procentig icke-socialistisk majoritet som röstat bort den sittande vänsterregeringen…

…Slutsatsen blir med andra ord följande: om intentionen är att förhindra SD:s inflytande bör tillvägagångssättet inte vara samma som det som gjorde att partiet alls växte. Utifrån åtta års empiri råder ingen tvekan; att inte ta upp känsliga frågor för att SD också talar om dem, att inte lägga fram sin egen politik av rädsla för att SD ska rösta för den, att göra allt för att isolera SD trots partiets styrka i opinionen, leder bara till att SD växer samtidigt som övrig politik lamslås.

Att inte ta till sig detta förhållande och i stället fortsätta hänvisa till 1930-talets återkomst kommer på sikt att leda till att SD blir ännu större och därmed svåra att hålla tillbaka. Det är således inte den lovvärda ambitionen i sig som är intressant utan hur väl man lyckas uppnå det önskade utfallet. Att hävda att man står på rätt sida av historien för att man poserar med sitt avståndstagande samtidigt som ens val göder det man tar avstånd ifrån är knappast särskilt anständigt.

Läs hela Alice Teodorescus krönika…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

9 thoughts on “I riksdagen finns en 60-procentig icke-socialistisk majoritet som röstat bort den sittande vänsterregeringen…

 1. M- och KD-väljarna vill ha förhandlingar med Sverigedemokraterna

  67 procent av M-väljarna och 74 procent av KD-väljarna vill se ett samarbete med Sverigedemokraterna. (Publicerat idag 2018-11-04)

  Läs gärna mer om Novus-undersökningen i ämnet på:

  https://www.svt.se/nyheter/inrikes/m-och-kd-valjarna-vill-ha-forhandlingar-med-sverigedemokraterna

  Liberalernas och Miljöpartiets resultat redovisas inte på grund av för få svar.

 2. Om det hade funnits fler politiker i riksdagen än SD så hade vi haft en regering för länge sedan.
  Hade det funnits någon människa i riksdagshuset som vet varför man MOBBAR SD så hade Svenska folket också vetat det.
  Nu ställer vi Svenskar frågan för tusende gången. VARFÖR MOBBAR 7-KLÖVERN SD.
  Felaktiga värderingar går vi inte på längre. Nu vill vi veta varför alla dessa 82% hatar Jimmy Åkesson, Är det för det att han värnar om Sverige och Svenskarna och vill att Sverige skall satsa lite pengar på den Svenska välfärden istället för att satsa ALLA statens pengar på ANALFABETER från Afrika. Eller har han sagt något som inte faller 7-klövern på läppen och därför måste han mobbas av Sveriges i särklass största MOBBAR ORGANISATION 7- KLÖVERN.

 3. Alice är verkligen imponerande…!!
  Stackars hennes man. Helt omöjligt att han kan vinna någon diskussion mot henne:)

  • Det är ett fåtal av dagens ryggradslösa män som kan vinna en diskussion med sina fruar eller flickvänner. Större delen av den svenska manskåren är kastrerade sen årtionden tillbaka. Jag skulle inte bli förvånad om många av dem går på östrogen.

Kommentera