Somaliska fotbollsklubbar i protest utanför Ullevi

IDROTT. Fotbollsklubbar med etnisk profilering har uteslutits ur sina respektive serier. Detta efter att spelarna återkommande uppträtt hotfullt och våldsamt. Nu demonstrerar företrädare för de uteslutna lagen utanför Ullevi och lägger över ansvaret på Göteborgs Fotbollsförbund (GFF) i stället för på de egna spelarna. Det rapporterar GP idag,tyvärr bakom betalvägg. 

Bild fån GP.se…

De uteslutna lagen är Bergsjöns SK (tidigare Somaliska SK) och Angereds SK. Skälet till uteslutningarna är att lagens spelare vid upprepade tillfällen ställt till med sådana bråk och situationer att matcher måst avbrytas och andra lag blivit rädda för att spela match mot dem. Lagens spelare har också dragit på sig avsevärt fler röda och gula kort än andra lag.

Läs mer på Samnytt…

-Pettersson noterar att somalierna känner sig negativt särbehandlade, att det skulle vara deras eget fel är inte att tänka på…

Jag vet att det sägs att fotboll inte är som liv och död utan betydligt allvarligare, men man behöver kanske inte ta det så allvarligt.

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

17 thoughts on “Somaliska fotbollsklubbar i protest utanför Ullevi

 1. Inte konstigt egentligen, eftersom de här får lära sig genom regimmedierna, böcker och filmer mm att allt är de “rasistiska” Svenskarnas fel. När det i själva verket är de själva som är Fullblodsrasister!

 2. EN VINST FÖR SAMHÄLLET ! 🤒🤕🤮

  ”Bara en idiot gör exakt samma misstag om och om igen, och förväntar sig olika resultat”

  Till er som röstade för Socialdemokraterna!

  GÖR OM, GÖR RÄTT….RÖSTA RÄTT !!!

 3. Kontraster, i USA där brottslighet och kriminella inte hyllas och vurmas mer än hederliga medborgare får amerikansk militär skjuta skarpt mot stenkastande migranter vid Mexikanska gränsen medan i Sverige där brottslingar har ett högre människovärde än hederliga medborgare i erbjuder en kramgo politiskt korrekt och styrd dialogpolis stenkastare och bilbrännare korvgrillning och kaffe med dopp !

 4. Flyktingar är 103 000 av de 2,2 miljoner vi importerat sedan 1980. 1989 sade Ingvar C. Sverige är fullt. Han hade rätt sedan dess har inte S haft många rätt. Alla utöver 103 000 kan utvisas? Inget krig i Somalia – goodbye

 5. MAN skulle vilja gå samma kurs för dessa individer som säger sig vara oskyldiga till ALLT, kursens namn “ERKÄNN ALDRIG och “SKYLL PÅ ANDRA” eller “JAGVAR ALDRIG DÄR” där och “SKADESTÅND NU”.

 6. Jag tror bestämt att de kan åka hem till Somalia nu. Det är visst inte krig. Då kan de spela fotboll där.

  Mycket bra att de utesluts här. Jävla idioter som inte kan klara minsta regelkrav.

 7. Är inte denna uteslutning rasistiskt ?
  Klart att den är, uteslutningarna är snart upphävda när rasism hävdas.

 8. Folk har “flytt” hit och här i Sverige byggs ett samhälle av mer och mer våld med total dominans och överrepresentation av dessa flyktingar. Samma typ av våldssamhälle byggs alltså upp, som dessa flyktingar säger sig ha flytt ifrån. Vad är vitsen? Vem har förstått utvecklingen? Vi behöver nya myndigheter och ny regering, som kan vända utvecklingen.

 9. Filma idioterna och stäm de för hot, så kanske dumskallarna lär sig hur man uppträder i det svenska samhället.

Kommentera