Europas överlevnadskris

av Giulio Meotti • 1 november, 2018

 • I denna existentiella utmaning, en nedåtgående spiral i vilken européerna veckar dö ut långsamt genom att avstå från att föröka sig, så verkar det som att Europa också har förlorat allt förtroende för sina hårt förvärvade värderingar från Upplysningen, såsom personlig frihet, logik och vetenskap istället för vidskeplighet, och separation mellan kyrka och stat. Dessa är avgörande om Europa verkligen vill överleva.

 • I västra Tyskland kommer nu 42 % av barnen under sex år från en migrantbakgrund, enligt Tysklands federala statistikkontor, skriver Die Welt.
 • ”Om man ser till historien, där kyrkan sov, blev avledd från evangeliet, så drog islam nytta och kom in. Det är detta vi ser i Europa, att kyrkan sover, och islam smyger sig på … Europa håller på att islamiseras, och det kommer att påverka Afrika.” – Den katolska biskopen Andrew Nkea Fuanya i Kamerun.

”Möjligheten att Europa kan komma att bli ett museum eller en kulturell nöjespark för globaliseringens nyrika är inte helt otänkbart.” Denna idé om Europa som en stor kulturell nöjespark framställdes av den framlidne historikern Walter Laqueur, som för sin framsynta prognos om Europas kris har kallats för ”den oumbärlige pessimisten”. Laqueur var en av de första som förstod att det nuvarande dödläget som kontinenten befinner sig i går långt bortom ekonomin. Poängen är att Europas starka dagar är förbi. På grund av de låga födelsetalen krymper Europa dramatiskt. Om den nuvarande trenden håller i sig så kommer Europas befolkning om hundra år, enligt Laqueur, att ”bara vara en bråkdel av vad den är idag, och om två hundra år så kan vissa länder ha försvunnit”.

Ledsamt nog så kommer ”Europas död” allt närmare, den blir allt synligare och den diskuteras allt oftare av populära skribenter.

Läs vidare

6 thoughts on “Europas överlevnadskris

 1. Mellanvalår i USA och svensk PK-media mobiliserar och sprider sin antipropganda mot president D.Trump !

 2. Ja, allt faller samman och går sönder nu. Det finns inget längre naturligt som håller oss samman. Det kommer istället att komma enskilda konkurrerande diktatoriska alternativ. T ex socialdemokraternas NYSOVJETISM. Påtvingad totalitär jämlikhet och allas-lika-värdes-dogm. För att inte tala om de nazistiska och islamistiska alternativen. DÄRFÖR BEHÖVER VI FORMA ETT EGET SUNT FRIHETLIGT STARKT ALTERNATIV, vi som har det goda vettet i våra sinnen. DET ÄR MYCKET VIKTIGT FÖR DEN FRAMTID SOM KOMMA SKALL! ANNARS TAR NÅT AV DE ONDA ALTERNATIVEN ÖVER!!!

 3. Det verkar vara fler som har gått på att skriva kontrakt med muslimerna att deras land ska islamiseras?

  Socialdemokraterna skrev ju kontrakt med Muslimaka Brödraskapet redan 1999 om att de skulle bidra till att islam infördes i Sverige.

  Sveriges, genom tiderna, största landsförräderi?
  => och ingen bryr sig om det!
  Skönt att jag är så gammal så jag slipper uppleva katastriofen!

  Märkligt att inte alla i Sverige röstat på SD!
  Det hade kanske räddat vårt fosterland?

  • Den naiva konflikträdda och väldresserade svensken är som alla väl vet känd för att mellan valen gnälla säga en sak hemma vid köksbordet och sedan på valdagen rösta som man alltid gjort !
   Shopping, Melodifestivalen, utlandsresor, Ullared, nya mobiler årets julklapp och glögg m.m m.m är ju viktigaste för den trygga och inskräkta svensken.

Kommentera