Iransk mördare kvar i landet 22 år efter domen

BROTTSLIGHET. Iraniern dömdes år 1996 för mord på sin fru, till fängelse – och efter avtjänat straff utvisning på livstid. Men mannen är fortfarande kvar i Jämtlands län.

Sedan 2015 har myndigheterna i princip gett upp alla försök att utvisa mannen. Hemlandet Iran kräver att han går med på att självmant återvända, annars tar de inte emot honom. Mannen har hela tiden vägrat, och menar att han skulle riskera förföljelse om han återvänder. Europadomstolen för mänskliga rättigheter har vägrat pröva mannens fall.

Mannen har sökt nåd hos regeringen ett stort antal gånger för att få utvisningsdomen hävd, men flera regeringar under åren har gett avslag.
Idag lever och bor han i länet och gränspolisen är maktlös.

Att inte kunna utvisa mannen efter ett så grovt brott som mord, är något som skadar förtroendet för rättsväsendet anser Ingela vid gränspolisen.

– Om beslut efter beslut tas som ingen följer, och som polisen inte kan verkställa, är det ju något som är fel.

Läs vidare på Sveriges Radio…

-Pettersson säger att regeringen måste ställa högre krav på andra länder att ta emot sina medborgare och om inte det går se till att mördaren återvänder ”frivilligt”…dom kriminella är väl inte dummare än att de pratar med varandra och hör att de slipper utvisas från världens flataste land om de inte återvänder ”frivilligt” till vissa länder.

Vem tar ansvar när det sker ett nytt grovt brott av en utvisningsdömd som är kvar i landet:

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

13 thoughts on “Iransk mördare kvar i landet 22 år efter domen

 1. Dessa individer skall interneras till de ’frivilligt’ går med på att återvända till avsändarland…..

 2. Sverige måste naturligtvis behålla alla kriminella pensionsräddare annars går ju landet under !

 3. Om inte hemlandet vill ta emot dem och myndigheterna bestämt att de skall utvisas så finns det bara en lösning – fortsatt förvaring , de skall inte kunna röra sig fritt i vårt land ( det var ju avsikten med utvisningen). Kan tänka mig att en god del av dem väljer hemlandet framför fortsatt fängsling.
  Vi har att göra med mycket ondeskefulla människor och som man kan läsa i den här artikeln där man tar upp återfallsförbrytare som inte kunnat utvisas.

 4. Vore intressant veta hur denna fina man bor. Stort gratis hus med ny fin gratisbil parkerad vid infarten?

 5. Alla länder är skyldiga att emot sina medborgare. Det går inte att ta bort med något avtal. Problemet i detta fall beror på svenska myndigheters inkompetens och ingenting annat.

 6. Enda vettiga långsiktiga lösningen är att aldrig släppa in en enda till!, av dessa kriminella som hemländerna ofta vill bli av med!

 7. Flyg ner till Teheran och släpp honom i fallskärm = problemet löst! Hur svårt kan det vara?

 8. Svenskt daltande som vanligt !!!!!
  Första bästa flyg & enkelbiljett Teheran.
  Goodbye forever…….
  Mördare kan dom behandla bättre i Iran än i Sverige.

Kommentera