Stäng

Eva Engberg mördades av man som fick utvisningsbeslut 1997 men är kvar i landet

INVANDRARVÅLD. 1996 dömdes Amir Mansour Zamani Alavijeh  för grov varusmuggling till två års fängelse och året efter fick mannen, som är iransk medborgare, ett utvisningsbeslut som fortfarande gäller. Trots det har han fortsatt leva i Sverige i 20 år eftersom hemlandet inte vill ta emot honom och under den tiden begått brott efter brott. 

I onsdags, den 27 september 2017, hittades Eva Engberg mördad i sin villa enligt polisen och nu har Amir och hans sällskapsdam häktad misstänkta för mordet.

Amir har ett långt belastningsregister och har under 20 år haft ett utvisningsbeslut som inte kunnat verkställas på grund av att Amir inte velat återvända frivilligt och hemlandet tydligen inte tar emot sina medborgare som skickas med tvång.

-Pettersson menar att svenska myndigheter är medskyldiga till mordet på Eva Engberg, att låta en grovt kriminell person gå lös för att han INTE vill återvända till sitt hemland borde vara straffbart.

Amir är häktad och misstänks på den högre misstankegraden, sannolika skäl, och kvinnan misstänks på den lägre misstankegraden.

Den mördade Eva Engberg känt Amir, visar dokument från ett tidigare rättsfall. Under 2014 vittnade hon mot honom efter att han åtalades för att ha slagit sönder en bil utanför hennes hus. Mannen hade då disponerat garaget i hennes villa under en tid.

19 reaktioner på “Eva Engberg mördades av man som fick utvisningsbeslut 1997 men är kvar i landet

 1. Vad händer i fallet? Eva var en barndomskamrat till mig, försökt följa i press och andra medier men nu är det minst en månad som det varit helt tyst

 2. Sån jävla flathet utav Sverige och de bestämmande, att inte skicka hem idioten till Iran, låt Iran ta hand om sin egen skit.
  Han har ett utvisningsbeslut sedan 20 år !!! hur tänker ni som har makten?? !! tro faan det att han inte vill komma till Iran !! vad tror ni händer då….? varför tror ni att han har en protes….? landet Iran gör så med de som är tjuvaktiga o de inte sköter sej.

  De är förbannat att mina surt förvärvade skattemedel ska gå till sånt här !!

 3. Fy faaan för denna jävla människa !! han har ställt till det för så många oskyldiga människor, och vad han gjort finns det inte alls ett lämpligt straff för , då dödsstraffet tyvärr är avskaffat.
  Eftersom att ”plasthanden” ( jaa vi i umeå kallar honom det”) och hanses domar är offentliga handlingar, så tycker jag att ni alla ska ta del utav vad det aset gjort,, ni baxnar !!
  Han har inte gjort annat än att jävlas,
  Vi alla som råkat ut för honom ( vi är MÅNGA) jublar högt, för nu slipper vi den jävla idioten

 4. Mia ! Tror du han hade varit kvar i detta land eller suttit inlåst om SD hade haft makten i vårat Sverige ? Men de andra partierna som du har så stort förtroende för låter detta ske gång på gång . Kanske dom har lärt sig något brukar det komma . Typ efter 30-40 har det inte kommit något bättre varje fall !!!

 5. De, som ständigt begår nya brott, skall låsas in på livstid.
  Svenskarnas väl och ve måste gå före politikernas omsorg om det importerade slöddret.
  Vi behöver en sverigevänlig regering och det är bråttom!

 6. Vill man inte återvända frivilligt efter avtjänat straff skall inlåsning vara enda alternativet!

 7. Förfallet av svenska samhället började under balkankrisen.
  Allt är dock inte förfallet.
  En studierresa runt i Södertäljes förorter visar det.
  Nya, vita stenhus med lejon på grindstolparna och en svart BMW senaste årsmodell på den kakelbelagda garageuppfarten ser inte ut som ett förfall.

 8. En av dem som EU-alkoholisten Junker nämner enl. följande ord:
  ”Varje flykting är en tillgång för oss och därmed guld värd” !

 9. Bra , mycket bra Pettersson du är en sann man med massor av kunskap !
  Ännu en skymf mot mot SVENSKAR !

   1. SD är det enda partiet som kan tänkas agera för en förändrad asylpolitik.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: