Tredje Sahindal som döms för mord i Sverige – han slipper dock utvisning

INVANDRARVÅLD. Idag dömdes Metin Sahindal, 50, till tolv års fängelse. Han är den tredje i samma släkt som döms för mord i Sverige. Rahmi Sahindal och Kim Sahindal sitter sedan tidigare i svensk fängelse. En släkt. Tre mördare i Sverige. 

Metin Sahindal, 12 år men ingen utvisning.

2002 sköts Fadime Sahindal i ett uppmärksammat mord som skapade stor debatt om hedersvåld i Sverige. Hennes pappa Rahmi Sahindal avtjänar fortfarande sitt livstidsstraff, som han här om året fick tidsbestämt till 24 år. Under rättegången om Fadimemordet försökte en annan släkting – Fadimes kusin, Kim Sahindal – att ta på sig skulden för mordet och skydda pappan. Ett försök som misslyckades.

I maj i år dömdes kusinen, Kim Sahindal, 46, för mord. Driven av svartsjuka högg han sin exfrus nya kärlek Åke Persson till döds.

I maj i år högg Metin Sahindal ihjäl en annan släkting med en sax. Rätten kunde inte fastslå att fallet var hedersrelaterat och dömde därför inte mannen till utvisning. Enligt åklagaren dödades dock 46-åringen då han vägrat att lyda släktens order om att mörda sina två döttrar – för att de tagit en man i hand.

Metin Sahindal får tolv års fängelse – två år mindre än normalstraffet. Tingsrätten anser att ett “förhållandevis snabbt” händelseförlopp och bristen på planering utgör förmildrande omständigheter!!!

Åklagaren hade yrkat på att Metin Sahindal utvisas, men så blir det inte: Falu tingsrätt anser att hans anknytning till Sverige är för stark.

Målsägarbiträdet Evin Cetin meddelar att offrets familj kommer att överklaga domen mot Metin Sahindal och anser att domen borde ha gett utvisning från Sverige och strängare straff eftersom det finns hedersrelaterade inslag som är den bakomliggande orsaken till konflikten.

Släkten är kurder från Turkiet. Undrar hur många mördare det bor där.

-Pettersson fattar inte. Förmildrade omständigheter vid brutalt mord? Och slipper utvisning för stark anknytning till Sverige. Släkten skulle aldrig ha släppts in i landet, i varje fall inte den manliga delen…

TIDIGARE 2017-08-16. Vägrade avrätta sina döttrar, blev själv mördad

INVANDRARVÅLD. En 50-årig man åtalas för mordet på den 46-årig man från Sala som hittades död vid en sjö utanför Falun i våras. Mannen ska ha mördats för att han vägrade avrätta sina två äldsta döttrar – och åklagaren bekräftar att det finns en hederskonflikt med i bilden. Åklagare Gun-Britt Ström bedömer att bevisläget är gott.

– Det finns vittnen som har funnits på plats och sett händelsen, säger åklagaren.

Den 46-årige mannen hittades död vid en sjö utanför Falun i slutet av maj. På platsen kunde en man i 50-årsåldern gripas och han åtalas nu för mord.

I polisens förundersökning framgår att 46-åringen blev mördad efter att ha vägrat avrätta sina äldsta två döttrar – att det alltså finns ett hedersmotiv bakom mordet.

I förhör berättar den mördade mannens fru om den hotbild som kommer att finnas mot henne när hon berättat om allt för polisen.

-Pettersson säger att både den mördade och den misstänkte mördaren bär efternamnet Sahindal, kända från bloggen för mord och elände sedan tidigare.

Sahindal är en kurdisk släkt som gett det så kallade “hedersvåldet” ett ansikte…

Men det är inget att gnälla över, fäder har alltid mördat sina döttrar om de hälsat på pojkar och om de vägrat har de alltid blivit mördade av släkten. Det är bara anmälningsbenägenheten som ökad…

Sala Allehanda, betalvägg så ingen länk.

Fadime Sahindals några månader innan hon mördades av sin pappa…

7 thoughts on “Tredje Sahindal som döms för mord i Sverige – han slipper dock utvisning

 1. Anknytningen till Sverige var så stark så han mördade den som inte mördade sina två äldsta döttrar, som hälsat någon otillåten i hand?
  Ja det är väl en del i värdegrunden enligt den svenska riksdagen, som måste skydda den kulturen till varje pris, som ett kulturminne? Kan riksdagen undersöka om Sveriges skattebetalande befolkning har råd och lust att importera och bevara den typen av primitiva kulturyttringar. Vilka skäl finns det att inte utvisa? Skall vi fortsätta backa vår kultur ända in i 1400-talet?

 2. Dessa odjur borde aldrig få satt sin fot i landet. På sikt är
  dom en tillgång mässar Skämtet till Statsminister? Hur många
  som denna släkt finns det i landet som är beredda att begå
  liknande handlingar?

 3. Den enda anknytningen till Sverige den klanen har är inkomsten i form av bidrag från hårt arbetande svenska skattebetalare. Är det skäl nog att få stanna? Borde vara skäl nog att utvisas.

 4. Med förundran konstaterar man, att ännu en mördare undslipper utvisning.
  Ett bevis på rättsväsendets totala förfall och undfallande för invandrade brottslingar.

Kommentera