Många skamfläckar för svenskt rättsväsende

BROTTSLIGHET/MEDIA. Norge har all rätt att förakta och fördöma Sverige. 25-årige Heikki Bjørklund Paltto hade ju fortfarande varit i livet om det svenska rättsväsendet hade varit rimligt. Bjørklund Paltto misstänks ha mördats av en svensk man som inte borde ha kunnat sätta sin fot i Norge för två veckor sedan. Makaveli Lindén, 20, borde ha suttit i svenskt fängelse, skriver Expressen i en osignerad ledare idag. 

 

-Pettersson undrar hur det står till? De flesta politiker talar om hårdare straff men det händer ingenting. Domstolarna dömer i underkant på straffskalan eller till och med under minimistraff och på det lämnas sedan rabatt!

Makaveli Lindén, som Aftonbladet skyddade men vi hängde ut för en vecka sedan och misstänks ha mördat  Heikki Bjørklund Paltto för två veckor sedan borde inte ha gått lös. Redan som 15-åring dömdes han till ungdomsvård för stöld, rån och narkotikabrott. Den senaste domen, fick han i oktober 2017 efter att två månader tidigare klättrat in genom fönstret till ett kollektiv och rånat de boende under knivhot. Lindén dömdes då till 1,5 års fängelse men är i oktober 2018 i Oslo och mördar och rånar. Detta trots att han misskött sig grovt i fängelset och rapporterats för tio incidenter.

Snart, i december, släpps ”terrorsvenskarna” fria, de dömdes i juni 2012 till 12 års fängelse var efter att ha planerat massmord på danska Jyllands-Posten. De har misskött sig grovt i fängelset, är radikala islamister och bedöms ha hög återfallsrisk. De dömdes i Danmark, men flyttades till Sverige och här belönas de med kortare straff. Vem tar ansvaret om de lyckas genomföra ett terrordåd när de är lössläppta.

Fadime Sahindal mördades för att hon hade svensk pojkvän, nu har Fadimes pappa släppts från fängelset. Pappan, Rahmi Şahindal, dömdes till livstids fängelse år 2002, livstidsstraffet omvandlades sedan till 24 års fängelse. I år klev han ut genom fängelsegrindarna. Vem tar ansvar för om Rahmi mördar någon som hämnd?

Fadime mördades av sin pappa för att hon skaffat svensk pojkvän

När ska beslutsfattare och rättsväsende inse att vi måste skydda medborgarna mot de värsta avarterna. Det går inte att att lämna rabatter på redan låga priser då blir det förlust, stor förlust och samhället går i konkurs…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

9 thoughts on “Många skamfläckar för svenskt rättsväsende

 1. Det är inte folket genom regering och riksdag som styr landet längre. Det är FN, EU, lobbygrupper, media och jurister som kör i egna spår vid sidan av folkviljan. Politikerna törs inte tala klartext.

  • Vadå inte folket som styr?

   Försök förstå att 82% röstade för fortsatt vansinne för en styv månad sen!

   Vad hindrade folket att rösta fram politiker som vill dom väl, som i Polen och Ungern?

   Vilka politiker är det som inte talar i klartext?

   Rödskrikan med sin dröm om 30 miljoner fler ockupanter kanske, eller Mp vars företrädare gråter öppet när hastigheten på folkutbytet minskas ner något?

  • Jag förstår inte varför gammelmedia envisas med att han är svensk. Kanske dags för dem att köpa glasögon?!

   • Antagligen svensk medborgare, vilket är relevant dels för att vi därmed gett honom rätt att åka till Norge som alla andra svenskar och dels för att vi därmed tagit ansvar för att hindra honom från att begå brott i andra länder. Inte undra på att norrmännen är sura, jag hoppas de hotar stänga gränsen eller något annat som får regeringen att agera.

 2. Politikerna ser allt kortsiktigt. Det blir billigare att släppa ut dom nu och hoppas på att de inte begår brott efter frisläppandet. Självklart så spelar också extremvänsterns inställning in att alla brott beror på att samhället inte har infört kommunismen utan i ett icke kommunistiskt samhälle är det samhällets fel och ingen skuld kan lastas på brottslingen.
  Alla dessa som räknas upp i artikeln kan med fördel placeras i ett fängelse inhyrt i ett lågprisland.

Kommentera