Akut bostadsbrist för nyanlända – kommunen vädjar till allmänheten och öppnar sovsalar

INVANDRING. Kungsbacka befinner sig i en akut bostadskris. Det finns inte tillräckligt med bostäder åt alla de närmare 400 nyanlända som är anvisade till kommunen för 2018. Nu hoppas man att allmänheten ska ställa upp.

Redan förra året slog kommunen larm om svårigheterna i att få fram bostäder i den takt som lagen kräver. Den drastiska lösningen blev bland annat sovsalar, och senare upphandlade villavagnar.

Men villavagnarna har inte kommit på plats ännu eftersom byggloven överklagats, men också för att markberedningen tagit längre tid än beräknat.

Nu kommer kommunen att behöva öppna fler sovsalar för att tillfälligt lösa situationen.

Läs mer på SVT…

-Pettersson undrar hur politikerna tänker och tänkte? Både de föregående regeringarna och den nuvarande för massinvandringen pågår ännu…och varför berättar inte journalisterna sanningen? Då kanske valresultatet blir ett annat…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

14 thoughts on “Akut bostadsbrist för nyanlända – kommunen vädjar till allmänheten och öppnar sovsalar

 1. I väntan på att godhjärtade Hallänningar öppnar sina hem o. hjärtan,fördriver dessa ”stackars nyanlända” sin fritid,med brott av olika slag,
  För någon timma sedan rånades en 90-årig kvinna på sina varor och personliga värdesaker,som hon sökte stappla hem med från butiken. Detta skedde i grannstaden Varberg,så dessa berikare är samlade i trakten.

 2. Det är 2015 i repris. Våra politiker lovar garanterad bostad och ”guld och gröna skogar” åt alla som kommer hit, och 2015 var visst bara början på vad som väntar.

 3. Vädja på ni men vänd er till dem som stod i frontlinjen med öppna armar när invasionen ägde rum och varför inte vända sig till de som var med i extremistorganisationen ”Refugees welcome”? De är väl villiga att ha en eller två extra husgäster eller<+

 4. Varna allmänheten i dylika kommuner för att åtaga sig att bli hyresvärdar åt någon invällare. ERFARENHETERNA ÄR ALLTFÖR OFTA VÄLDIGT DÅLIGA! Kulturskillnaden är för stor, d v s islam betraktar Européer som slavmänniskor. Kristna skulkle möjligen gå, men dessa prioriteras bort innan de når Sverige. S hängavtal till Barcelona-avtalet skall fullföljas till varje pris.
  Även om hyresvärden får in hyra, så kommer ingen att ersätta dem för skador invällaren åsamkar hyresvärdens egendom. Ställ heller inte upp om det finns tonårsdöttrar i familjen (pojkar likaså), och så småningom går frun i huset heller inte säker.

  I åtagandet visar det sig sedan att hyresvärden kostnadsfritt skall bli ”dadda” invällarna. Plötsligt blir all egendom i första hand invällarnas. Invällarna förutsätts köras utan ersättning för tid och drivmedel etc till bl a soc (bidragen), advokaten (PUT resp ansökan om anhöriginvandring) resp moskéen (efter besöket av ”shariapatrullen” Mig-verkets infiltratör skickar dit). Likaså förutsätts hyresvärden föda och ev härbergera ”vänner” till invällarna, bland dem sharia-patrullen, ett och annat dygn – utan ersättning förståss.

  Och tro inte att det handlar om en utlovad månad el dyl. Det kan bli över år.

 5. Alla präster journalister politiker som ju är så invandrarvänliga och som har stora hus, ställ upp och gör en insats för era skyddslingar.

 6. Det låter inte verkligt längre. Regeringen har skapat ett olagligt inferno, med sin gränslösa anhöriginvandring. Har invandrarna jobb, som väntar på dem? Har de köpt bostad? Har de egen försörjning, så de klarar sig själva i 10 år innan en del av dem börjar jobba? Annars har alla invandrarkramare plats och pengar att försörja dem med. Men ändå inte. Vad har riksdagen tänkt sig egentligen? Ingenting säger att anhöriga till invandrare skall sammanföras i Sverige, tvärtom skall 95 procent av alla invandrare flytta tillbaks till sina hemländer och sammanstråla där. Det kan krävas omval eftersom alla fakta inte kommit på bordet än. Vi hade vårdköer, polisbrist, skolproblem, ordningsproblem och välfärdsbrister för över 20 år sedan, som ständig blivit värre. Vad är på gång egentligen? Hur kan vi krama mer pengar av skattebetalarna, tycks vara mantrat hos socialistpartierna.

  • Dom lär knappast göra det gratis, när det handlar om pengar kan till och med fd partiledaren för det sk främlingsfientliga ny demokrati tjäna pengar på landets förfall.

 7. Placera dom i, de nu lediga tälten, som våra tungt beskattade brandhjältar nöjde sig med.

 8. Ingen medborgare ska öppna sina hem förrän alla politiker öppnat sina. Lägg därtill alla de journalister som propagerat, de intresseorganisationer som manifesterat och problemen är lösta.

   • Journalisterna i SR, SVT,DN, AB, EP m fl och Politikerna, Bankägare o anställda ska först fylla sina hem sen ska imbecillerna som röstat för detta öppna sina hem.

   • De om några skall öppna sina hem och plånböcker för sina små älsklingar. Jag för egen del har satt upp extra lås på min ytterdörr.

Kommentera